فرهنگی در گفتوگو با «خبرگزاری دانشجو»:
ناكامیهای آمریكا در قطعنامه شورای حكام قابل مشاهده است
عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان این مطلب كه آمریكا علی رغم تلاشهای بسیار موفق نشد تا بسیاری از اهداف خود را در نشست شورای حكام پیاده كند، گفت: در قطعنامه صادر شده شورای حكام ناكامیهای آمریكا به وضوح قابل مشاهده است.
محمد حسین فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان این مطلب كه آژانس بین المللی انرژی هسته ای باید مجموعه ای تخصصی باشد نه یك مجموعه سیاسی، گفت: هر چند گزارش اخیر آمانو گزارشی سیاسی بود تا فنی و تخصصی و با وجود آنكه آمریكا و لابی صهیونیستی بسیار تلاش كردند تا اهداف خود را در نشست شورای حكام پیاده كرده و قطعنامه شدیدالحنی علیه ایران به تصویب برسانند اما موفق نشدند.
آمریكا موفق به اجماع در خصوص قطعنامه علیه ایران نشد
وی با اشاره به اینكه مهمترین تلاش آمریكا ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت بود، خاطرنشان كرد: با توجه به مخالفت برخی از اعضای دائمی شورای امنیت با این مسئله، آمریكا در این زمینه نیز ناكام ماند و لذا می توان با صراحت گفت كه قطعنامه صادر شده شورای حكام آمریكا علی رغم تلاش ها و تكاپوهای بسیاری به حداقل ها بسنده كرده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به اینكه تصمیمات اتخاذ شده از سوی شورای حكام در قالب یك نوع داوری صورت گرفت، افزود: قطعنامه صادر شده شورای حكام مانند دیگر اقدامات سیاسی آژانس تاثیری در روند هسته ای ما نخواهد داشت و ما همچنان به غنی سازی و فعالیت هسته ای خود ادامه خواهیم داد.
فرهنگی بیان داشت: آژانس بین المللی انرژی هسته ای باید به وظیفه خود مبنی بر حمایت از فعالیت های صلح آمیز اعضا عمل كند.
وی با بیان این مطلب كه جمهوری اسلامی ایران همچنان در فعالیت های هسته ای خود با شفافیت كامل عمل كرده و تلاش كرده هیچ بهانه ای به دست فرصت طلبان و دشمنان انقلاب اسلامی ندهد، تصریح كرد: با توجه به آنكه پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت ارجاع نشده لذا خروج ما از NPT جدی نیست اما انتظار از آژانس بین المللی انرژی هسته ای آن است كه به وظیفه خود كه حمایت از فعالیت های صلح آمیز اعضا است، عمل كند در غیر این صورت عضویت اعضاء در معاهده NPT چه سودی خواهد داشت؟
عضو هیئت رئیسه مجلس اظهار داشت: هر چند در خصوص پذیرفتن هیئت آژانس در ایران برای بررسی مسائل، مسئولان سیاست خارجه مسئول هستند اما به نظر می رسد كه ما باید رفتارمان سنجیده باشد تا بهانه ای به دست آنان ندهیم.
همچنین در گفت وگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه آمریکا به دنبال ایجاد اجماع بینالمللی علیه جمهوری اسلامی ایران است افزود: اگرچه آمریکا تمام توان خود را برای به دست آوردن اجماعی بین المللی علیه ایران قرار داد اما با روشنگریهای ایران در اجرای این توطئه خود به طور کامل ناکام مانده و موفق به ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت نشد.
عضو هیئت رئیسه مجلس هشتم، آژانس را ابزاری سیاسی در اختیار برخی قدرتهای بزرگ خواند و گفت: قطعنامه اخیر شورای امنیت نتیجه شکست تلاشهای آمریکا و برخی کشورهای اروپایی برای ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت است. نماینده مردم تبریز،اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بعد از این شکست، آمریکا تلاش برای به دست آوردن اجماعی بین المللی به منظور تصویب بیانیهای علیه فعالیت هسته ای ایران را در دستور کار قرار داد که تا حدودی هم در این زمینه موفق شد و بر همین اساس شاهد بودیم که شورای حکام بخشی از آنچه آمریکایی ها دنبال می کردند در مصوبه اخیر خود البته نه با اجماع به تصویب رساند.
وی تاکید کرد: قطعا مراودات بعدی و ارتباطات روشنگرانه ایران در آینده خواهد توانست چنین حاشیه سازی هایی را خنثی کند.
دکتر فرهنگی با تاکید بر این که آژانس در انجام وظایف محوله خود به درستی اقدام نکرده است تصریح کرد: آژانس نه تنها در انجام وظیفه خود مبنی بر کاهش تسلیحات هسته ای موفق عمل نکرده ، بلکه در این زمینه برخی کشورهای دارای سلاح هسته ای را در مصونیت کامل نگه داشته است و وظیفه خود در حمایت از کشورها برای دستیابی به فناوری صلح آمیز هسته ای را نادیده گرفته است.
فرهنگی بیان کرد: اگر چه آژانس متعهد است که امکانات و اطلاعات لازم را در اختیار کشورهای عضو برای دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای قرار دهد اما در این زمینه هیچ حمایتی از کشورهای دارنده فناوری صلح آمیز نداشته بلکه حتی سعی کرده با فشارهای مختلف فعالیت های علمی، پژوهشی و کاربردی کشورها در حوزه صلح آمیز را غیر صلح آمیز نشان دهد و یا به بهانه های مختلف محدود کنند.
ایران با باقی ماندن درعضویت آژانس برای افکار عمومی جهان روشنگری کند
عضو هیئت رئیسه مجلس هشتم یادآور شد: ایران باید با باقی ماندن در عضویت آژانس روشنگری ها و توضیحات لازم برای افکار عمومی در سطح جهان را در دستور کار قرار دهد.
قدرتهای غربی در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین پایتخت اتریش موافقت خود را با مفاد قطعنامه ضد ایرانی که در آن فعالیتهای هسته ای ایران مورد انتقاد قرار گرفته است، اعلام کردند.
اما به دلیل مخالفت چین و روسیه با اعمال تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران، هرگونه مذاکره در این باره به بهار آتی (مارس آینده) موکول شد.
در این قطعنامه از ایران خواسته شده تا موافقت خود را با ازسرگیری مذاکرات هسته ای بدون هیچ پیش شرطی اعلام کند.
بنابراین گزارش، کوبا و اکوادور به این قطعنامه رای منفی دادند و اندونزی نیز به این قطعنامه رای ممتنع داد.
بر اساس این گزارش، شورای حکام از ایران خواست تا برای بازرسان آژانس امکان دسترسی به تاسیسات هستهای خود را فراهم کرده و با آژانس همکاری به عمل آورد.
همچنین، آژانس خواستار پاسخگویی ایران به نگرانیها درباره آنچه که از آن به عنوان گسترش تسلیحات هستهای یاد کرد، شده است./