بسمه تعالی
یکی بود، یکی نبود
در شهرستان تبریز و شهرستانهای آذرشهر و اسکو، روزگاری بود که اشخاصی از تهران می آمدند، مقداری پول خرج می کردند، دارو دسته ای راه می انداختند و همراه با یکی دو نفر بومی که بعداً غیربومی می شدند، باشگردهای مختلف رأی مردم را می گرفتند و می رفتند تا چهار سال دیگر، گاهی مردم به طنز می گفتند نماینده موجودی است هر چهار سال یک بار می آید. (البته این جمله کمی ویرایش شده است.)
مردم و مسائلشان رها بود. نه تیمی در لیگ برتر فوتبال داشتند نه تولید مناسب و نه پروژه مهمی در دست اقدام، در روستا ها که مرکز تولید کشور است، هر دستگاهی کاری می کرد، به روستائیان هجوم می آورد و از آنها که برخی نان شب هم نداشتند مطالبه کلیه هزینه های خود را می کرد. کاری که در شهرها اتفاق نمی افتاد.
اکثر مردم (بویژه قشرهای ضعیف و محروم) بیمه نداشتند، روستائیان، کارگران ساختمانی، قالیبافان ، شاغلان صنایع دستی، رانندگان تاکسی، کامیون و خودروها باری، باربران، خادمان مساجد، هنرمندان، فاقد پوشش حمایتی بیمه بودند و بیمه نداشتند یعنی نگاهشان به آینده امیدوارنه نبود. اگر خدای نکرده مریضی داشتند در هزینه اش در می ماندند. به سن کهولت هم که می رسیدند هیچ درآمدی در کار نبود.
دستگاههای دولتی، با نگاه ارباب و رعیتی، هر چه می خواستند انجام می دادند. پرسشگر و تذکر دهنده ای وجود نداشت.
تا این که دکتر فرهنگی با حمایت مردم این حوزه انتخابیه، نماینده مردم شد. دفتری را راه انداخت که همیشه پاسخگوی مردم بود. برای اولین بارشماره 118 مخابرات، شماره دفتر نماینده مجلس را داشت و ارائه می کرد. اگر کسی با خودش کار داشت. از دفترش شماره او را می گرفتند و آخر هر هفته اطلاع می دادند. دیگر کسی نمی توانست بگوید نماینده ام را پیدا نمی کنم. در همان سال اولی که به مجلس رفت پیشنهاد کرد اخذ خودیاری از روستائیان، برای گاز رسانی، ممنوع شود. برخی فکر می کردند با این کار پروژه های گاز رسانی کند می شود، اما در بودجه های سالانه منابع مناسب دیده شد و پروژه ها سرعت بیشتری گرفت. حق النظاره چاههای کشاورزی هم در همان اوایل لغو گردید.
در بودجه سال 1384 کار پیشنهادهای بیمه ای به تدریج شروع شد. بیمه باربران و خادمان مساجد در سالهای بعد باز هم در بودجه سنواتی تصویب شد.
سپس بیمه قالیبافی و بیمه شاغلان صنایع دستی در دفتر فرهنگی در تبریز تنظیم و پس از طی مراحلی تصویب شد.
لایحه بیمه کارگران ساختمانی، با در خواست ایشان با فوریت رسیدگی شد و قبل از پایان دوره هشتم تصویب شد و در مراحل اجرا در دوره نهم نیز هجمه های مختلفی برای توقف آن شکل گرفت و با مقاومت ایشان و برخی دیگر از همکارانش موفق به توقف آن نشدند.
بیمه رانندگان با هماهنگی وزارت کشور عملیاتی شد. بیمه روستایی در مجلس تصویب شد. در مراحل اجرا مشکلاتی برای آن به وجود آوردند و در نهایت با اصلاحاتی در حال اجرا است.
پروژه های مختلف عمرانی با پیگیری های ایشان فعال شدند. در قانون برنامه ششم بخشهای مختلفی از بخش کشاورزی (مانند نخودپزان) از مالیات معاف شدند پروژه هائی مثل بیمارستان آذرشهر، فاضلابهای اسکو، آذرشهر، گوگان، ممقان، ایلخچی، خسروشاه، سردرود با ایجاد ردیف فعال شدند. پروژه فاضلاب تبریز سرعت گرفت. آزاد راه تبریز، اسپیران، نوردوز، ارمنستان با رفع موانع فعال باقی ماند.
آزاد راه زنجان تبریز که تعطیل شده بود، شتاب گرفت و به سرعت بهره برداری گردید. مشکلات عدیده راه آهن میانه تبریز حل شد و پروژه مستمراً فعال شد، آزادراه ارومیه کنارگذر دوم تبریز، زنجان، آزادراه تبریز، بازرگان فعالند. مترو تبریز ضمن اصلاح مسیرها، فعال است و…
در حوزه اشتغال طرحی توسط ایشان تهیه شد و در مجلس تصویب و به علت مخالف دولت با مانع ایراد شورای محترم نگهبان مواجه گردید. در این طرح آمده بود که دولت در سامانه ای جویندگان کار را ثبت و برایشان مقرری تعیین کند و به محض اشتغال، آن را قطع نماید. با اصرار مجلس به مجمع رفت و مجمع به مجلس ارجاع کرد تا با دولت توافق نشود. تاکنون دولت نپدیرفته است.
هر اتفاقی در حوزه های مختلف قانونگذاری رخ می داد، توسط دکتر فرهنگی به افراد یا قشرهایی که به آنها مربوط می شد ارسال می گردید. بویژه شوراهای اسلامی شهرها و روستاها. این مکاتبات منظم آنها را در رسیدن به اهداف قوانین یادشده تسریع می کرد. از جمله ارسال موارد قانون برنامه و ارسال منظم احکام مرتبط بودجه های سنواتی به روستاها و شهرهای کوچک.
اوایل همین دوره مجلس مشکلی در ارتباط با افزایش بیش از حد مالیاتها در لایحه بودجه دولت پیش آمد که با تلاش مجدانه اش آن را به میانگین کشوری بازگرداند. تیم مورد علاقه آذری ها، در همان آغاز راه داشت از هم می پاشید، با دخالت سریع وی به روال عادی برگشت و ادامه داد، هرجا توهینی به ترکهای آذری و یا آذربایجان عزیز بود، فورا عکس العمل نشان داد و دهها و صدها مورد مهم دیگر.
از همه شما می خواهیم به محلات محروم و مناطق مختلف این حوزه که می روید، این داستان ها را برایشان بگوئید تا حرکت مسوولانه، عدالتخواهانه و همچنین شتاب توسعه همه جانبه استان قوی تر از گذشته، استمرار یابد.
ختم کلام