گزارش سرویس سیاسی عصر امروز دکتر محمد حسین فرهنگی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری عصر امروز اظهار داشت: همگرایی میان کشورهای اسلامی اگر با نگاه استراتژیک باشد در حل مسایل جهانی تاثیرات فراوانی خواهد داشت.
نماینده مردم تبریز در خانه ملت با اشاره به اینکه کنفرانس بین المجالس از گروههای مختلف کشورها و با ترکیب های مختلف تشکیل شده است گفت: بینالمجالس اسلامی اتحادیهای است که ۵۲ کشور اسلامی عضو آن می باشند که در تشکیل آن کشور جمهوری اسلامی ایران پیش گام بوده است. این اجتماع بزرگ مجالس کشورهای اسلامی می تواند منشا آثار فراوانی باشد.
وی در خصوص ترکیب حضور کشورها بیان داشت: هم اکنون ۳۰ رئیس پارلمان مهمان خارجی حاضر در مراسم هستند که در نوع خود بینظیر است و تا به حال در اتحادیههای قبلی این تعداد رییس مجلس حضور نداشتند و حداکثر ۱۷ رئیس مجلس در جلسات اتحادیه شرکت میکردند که این امر نشان میدهد جمهوری اسلامی ایران کشور انزواپذیری نیست و برخلاف آنچه که آمریکاییها و کشورهای غربی سعی کردند القا کنند که جمهوری اسلامی باید منزوی شود این مشارکت فعال کشورهای اسلامی نشان داد جمهوری اسلامی ایران کشوری قدرتمند و غیرقابل انزواست.
وی همچنین خاطرنشان کرد: مجالس و پارلمانها ارتباط نزدیکی با مردم و ملت ها دارند و خواسته ملتها را منعکس میکنند، لذا بینالمجالس اسلامی میتواند محلی برای فهم و بیان خواستههای امت اسلامی و پیگیری آنها از مجاری مختلف باشد، بنابراین این نهاد می تواند نقش تاثیرگذار و مهمی داشته باشد.
فرهنگی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در مورد تلاش برای دستیابی به اهداف مشخص این اجلاس اظهار داشت: قطعا جمهوری اسلامی و سایر کشورهای اسلامی به بیان وسیع نظرات و دیدگاه های مشخص خود در این اجلاس خواهند پرداخت و آنها را به کشور های دیگر انتقال می دهند تا بتوانند حتی الامکان مشکلات موجود در میان بعضی کشورهای اسلامی را از بین ببرند و باعث همگرایی و اتحاد بیشتر جوامع اسلامی شوند.