فرهنگی مطرح کرد:
ضعفمدیریت و نظارت ناکارآمد، ۲عامل عمده افزایش ویژه خواری است
عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه نظارت نا کارآمد، ویژه خواری در جامعه را به دنبال خواهد داشت، گفت: انتخاب مدیران متخلف، بستر مناسبی برای فساد اداری است.
محمد حسین فرهنگی در گفتگو با خانه ملت، درباره عوامل موثر در فساد اداری و ویژه خواری درکشور، گفت: یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در افزایش فساد اداری و ویژه خواری ضعف مدیریتی است، قطعا مدیریت سالم هیچ گاه اجازه سوء استفاده و برداشت های ناصحیح اقتصادی را نمی دهد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر واسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی که در یک وزارتخانه معاونی را به عنوان مدیرانتخاب می کنند که در گذشته موارد متعددی از تخلفات را مرتکب شده است، نمی توان انتظار داشت که در بخش های زیر مجموعه این وزارتخانه فساد رخ ندهد، حرکت به سمت یک نظام اداری سالم در گام اول به مدیران سالم نیازمند است.
وی افزود: در حوزه ها و ضوابط اداری موضوع سلامت باید در مقررات ، بخشنامه ها و دستورالعمل های اجرایی و مهم تراز آن در قوانین دیگر دیده شود، ازسوی دیگر از تاثیر نظارت کارآمد بر کاهش ویژه خواری درنظام اداری نمی توان چشم پوشی کرد، در حال حاضرمتاسفانه با وجود دستگاه های موازی و متعدد، حتی در حد یک دستگاه کارآمد؛ نظارت مناسب مشاهده نمی شود ، با وجود آنکه در قانون برنامه پیش بینی شد که با تشکیل شورایی بحث نظارت ها سامان دهی شود، اما بازهم شاهد ناکارآمدی های نظارتی هستیم.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: به عنوان مثال در حوزه قیمت ها درمقطعی به دلیل رشد سریع نرخ ارز قیمت کالاها به شدت افزایش پیدا کرد، اما با کاهش نرخ ارز قیمت کالاها تغییری نکرد در حوزه اقتصاد به این پدیده چسبندگی قیمت می گویند. مهم ترین عامل درجلوگیری ازچسبندگی قیمت ها نظارت کارآمد است، از این رو مجموعه عوامل گفته شده در زمینه تقنینی، نظارتی و اجرایی به طور مشترک می تواند مانع از فساد اداری در سراسر کشور شود.
عضوهیات رئیسه مجلس با تاکید براینکه تحریم ها بسترمناسبی برای سوء استفاده های اقتصادی است، بیان کرد: اما در حالت کلی عامل تحریم ها هیچ تفاوتی با سایر زمینه های ایجاد فساد اداری ندارد.