شهردار محترم و اعضاء ارجمند شورای اسلامی کلانشهر تبریز
سلامٌ علیکم ؛
ضمن تقدیم احترام و آرزوی موفقیت شما بزرگواران و خادمان شهر بزرگ تبریز، حال که شهردار تعیین شده و مرحله مهمی از آغاز به کار شورای اسلامی چهارم پشت سر گذاشته شد، ضمن تبریک، پیرو نامه اول خطاب به اعضاء محترم شورا که پس از انتخابات حضورشان تقدیم شد و طی آن برخی اولویتهای پیشنهادی ارائه گردید، بدینوسیله فرصت را غنیمت شمرده و نکاتی را به استحضار می رسانم، هرچند برخی از آنها برای آن بزرگواران آشکار و بدیهی است اما یادآوری نیز منافعی دارد و خداوند متعال می فرماید: “فانّ الذّکری تنفع المؤمنین”
1- مهمترین توصیه، توصیه به اتحاد و همدلی حداکثری است. اخبار منتشره در ماههای گذشته بخشهایی از مردم را نگران ساخت، هرچند در عمل مانعی برای پیشرفت امور به وجود نیامد، اما همین میزان نیز نگران کننده بود. شهردار محترم و اعضاء گرامی، اجازه ندهند مواردی که موجب اختلاف نظر می شود، و البته طبیعی است، در مواردی که در آنها اختلاف ندارند نیز تأثیر منفی برجای گذارد. این همگرائی و همدلی می تواند ابتكار عمل، گسترش عمران شهری و خدمت خالصانه و همه جانبه به بار آورده و الگویی برای دوره های بعدی شورای اسلامی کلانشهر تبریز باشد. بطور مسلم تلاش توأم با اتحاد برای گسترش ارزشهای اسلامی و عمران و آبادانی شهر و توسعه فعّالیّتهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی توسط اعضاء محترم، می تواند رضایت افکار عمومی را جلب نماید. امیدواریم شورای جدید، گامهای مهمی در توسعه همه جانبه شهر بردارد.
2- پاسخگو بودن شهرداری و شورا به مردم یکی از ضرورتها و اولویتها است. این امر به معنای پذیرفتن خواسته های غیر قانونی و منافی با مصالح و منافع عمومی نیست و می توان آن دسته از خواسته ها را نیز با ایجاد ساز و کارهای توجیهی مناسب مدیریت کرد.
3- یکی از نگرانیهای همیشگی درباره دستگاههایی مانند شهرداری، سلامت اداری و مالی و مراقبت از ریخت و پاش است. اموالی که با زحمات فراوانی به دست می آید، باید صرف عمران، آبادانی و توسعه همه جانبه شهری و رضایتمندی و رفاه نسبی نیروی کار فعال در مدیریت شهری باشد. مناسب است شهردار محترم و اعضاء ارجمند، مراقبت مستمری نسبت بدان داشته باشند.
4- حمایت از بخش خصوصی، ایجاد فضایی امن و راحت برای کسبه و فعالان اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری داخلی و خارجی و استفاده از مجموع این توانها در عمران و توسعه شهری ضرورت دیگری است که بایستی مسؤلانه و هنرمندانه مورد توجه باشد.
5- توجه به کاربریهای مورد نیاز محلات مختلف شهر و حتی نیازهایی که به صورت موردی مشکلی را در محله ای حل می کند، مانند دستشوئیهای عمومی و یا داروخانه، مهد کودک و شعبه بانک، ضرورت دارد و با اهتمام اعضاء محترم شورا قابل برنامه ریزی است.
6- مناسب است اعضاء محترم در خصوص موضوعات مهمی چون فرهنگ در ابعاد مختلف آن و ورزش، که از مقوله های
مهم مدیریت شهری است، توجه و اهتمام لازم را داشته باشند. از جمله این اقدامات مهم و مؤثر ایجاد کتابخانه ها و قرائتخانه های مورد نیاز بویژ در مناطق حاشیه شهر و خودکفا ساختن باشگاههایی مانند تراکتورسازی و ماشین سازی است تا از وضعیت فعلی رهایی یافته و نیازمند پیگیریهای تأمین مالی آزاردهنده نباشند.
7- پیگیری پروژه های روحیه بخش و ایجاد کننده نشاط اجتماعی، بطور جدی در دستور کار اعضاء محترم باشد، به نمونه هایی اشاره می کنم:
الف- تغییر مسیر آب بعد از سد شهید مدنی به سمت مهرانه رود (میدان چائی) از وسط شهر تبریز. در این رابطه، گامهای موثری توسط شهرداری محترم برداشته شده است و در مراحل بعدی می تواند چهره محور اصلی و مرکزی شهر تبریز را از شرق تا غرب دگرگون سازد. استفاده از پشتوانه تعریف شده توسط دولت در سالهای پیش یعنی اراضی جنب نمایشگاه بین المللی، مساعدت وزارت نیرو، استاندار محترم و نمایندگان این حوزه انتخابیه می تواند در تسریع این پروژه مهم تأثیر بگذارد.
ب- تبریز، فاقد محل بزرگ و مناسب چند منظوره در بافت مرکزی شهر برای تفرج عمومی، فضای موقت نمایشگاهی، جشنها و عزاداریها و اجتماعات مختلف می باشد و مردم در مقایسه با شهرهای بزرگ دیگر، احساس خلأ و کمبود می نمایند. در فضاهای حاصل از جابجایی پادگان ارتش، کاربریهای جایگزین می تواند پیرامون چنین میدانی تعریف شود. البته در صورت تصمیم گیری، طراحی آن نیاز به مشارکت و همکاری گروه کارشناسی قوی معماری دارد.
ج- تسریع در اجرای پروژه های مهمی مانند پارک بزرگ تبریز، پروژه پارک موزه دفاع مقدس، پارک طبیعت، موزه انرژی، توسعه عون بن علی، می تواند فضای سبز و جاذبه های گردشگری تبریز را متحول سازد.
د- ایجاد دهكده آموزش مهارتهای فنی و حرفهای در تبریز نیز اتفاق مهم و ارزشمندی است. تأمین اعتبار احداث این دهكده از سوی سازمان آموزش فنی و حرفهای كشور و حمایتهای مورد نیاز از سوی شهرداری می تواند در نزدیک تر شدن جوانان به جایگاههای شغلی و ایجاد تحولات اجتماعی تأثیربالایی داشته و بر جاذبه های شهر بیفزاید.
8- توسعه و روانسازی حمل و نقل عمومی و چاره جویی مناسب برای ترافیک شهر از موضوعات مهم دیگری است که نیاز به توجه و آینده نگری دارد. استفاده بهینه از مجموعه ظرفیتها می تواند نقش مثبت و مؤثری ایفا کند. پیگیری پروژة قطارشهری تبریز، حمایتهای قانونی مورد نیاز و تسریع در اجراء و حل مشکلات مالی و اجرایی آن و آزادسازیهای مورد نیاز از جمله اولویتها و ضرورتهای این مهم در کلانشهر تبریز است.
9- اصلاح بافت فرسوده شهر از اولویتهای مهم تبریز بوده و بسیاری از آنها بلاتکلیف اند. در این زمینه می توان از سرمایه گذاری خارجی، استفاده از ارزش افزوده بدنه حاصل از مسیر گشاییها و امتیازهای به وجود آمده برای تأمین هزینه مورد نیاز بهره گرفت و سرعت مطلوب را ایجاد نمود.
10- ساماندهی محلات حاشیه شهر، از موضوعاتی است که غالب عزیزان در دورة انتخابات در باره اش سخن گفته اند. با زمان بندی مناسب، استفاده از مساعدت نهادهای مالی داخلی و خارجی و استفاده از نهادهای مردمی در مدیریت مناطق مختلف و پیش بینی منابع ملکی جایگزین برای پشتوانه این مهم، این رخداد عمرانی ضروری می تواند شکل گیرد. تقسیم کار بین اعضاء محترم شورا نیز می تواند در پیگیری آن تأثیر گسترده ای داشته باشند.
11- ارتقاء كیفیت خدمات شهری نیز از انتظارات مردم شریف تبریز است. هرچند در گذشته اقدامات ارزشمندی در این زمینه به عمل آمده است، اما کافی نبوده و افزایش کمی و کیفی مستمر، نیاز به توجه بیشترو ایجاد اتاقهای فکر منظم دارد.
مجدداً آمادگی خویش را برای هرگونه همراهی ممکن در پیگیری مسائل مربوط اعلام می دارم.
با سپاس و آرزوی موفقیت کلیه فعالان عزیز مدیریت شهری؛
و تقدیم احترام ؛
محمد حسین فرهنگی