وزیر پیشنهادی علوم در مجلس
محمد حسین فرهنگی بر این عقیده است که وزارت علوم از بخشهای مهم کشور است که باید به آن بهای زیادی داده شود، دلیل حساسیت نمایندگان نیز همین موضوع و سوء مدیریتهای گذشته بوده است.
محمد حسین فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیرامون وضعیت وزیر پیشنهادی علوم در مجلس گفت: ارزیابی مثبتی از فضای مجلس نسبت به آقای آشتیانی ندارم، اما با توجه به سوابق گذشته، اراده نمایندگان مجلس در روز رایگیری نمایان و مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که شاید در روز رای گیری مانعی برای رای اعتماد به وزیر باشد محدودیت فرصت شناخت میان نمایندگان و وزیر پیشنهادی است. عدم رایزنیهای قبلی و عدم شناخت کافی میان آنها و وجود ابهامات باعث وجود مشکلاتی شده است. شناخت از وزیر پیشنهادی تنها در همین مدت کوتاه از معرفی وزیر و جلسه رأی اعتماد حاصل خواهد شد.
فرهنگی با اشاره به این موضوع که بسیاری از چارچوبهای توسعه کشور در وزارت علوم ساماندهی میشود، تأکید کرد: طبیعتا مجلس روی این بخش مهم دولت حساسیت دارد و چنان که دولت در معرفی افراد به مجلس از آزادی عمل برخوردار است، نمیتوان مجلس را برای دادن رای اعتماد تحت فشار قرار داد.
نماینده مردم تبریز در مجلس علت حساسیت بر روی وزارت علوم را سوء مدیریت در گذشته دانست و گفت: بارها از سوء مدیریت در دانشگاهها آسیب دیده ایم و این سابقه باعث میشود نمایندگان حساسیت بسیاری در انتخاب وزیر علوم داشته باشند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که هرکدام از دولتهار ویژگی های خاص خود را دارند،ادامه داد: دولت گذشته ریسک پذیری بالاتری داشت و در بعضی از حوزه های اداری کشور جسورانه عمل میکرد، اما دولت یازدهم در همه امور با احتیاط بیشتری عمل میکند. در بخش سیاست خارجی، دولت فعلی مسیری تا حدودی مشخص حرکت میکند و تا اینجا نیز موفق بوده است و در دوره قبل این مورد را شاهد نبودیم.
محمد حسین فرهنگی در پاسخ به خبری که مبنی بر حضور نیافتن برخی از نمایندگان مجلس منتشر شده بود گفت: اشکال از آنجا ناشی میشود که برخی از رسانه ها به علت نا آشنایی با قانون، اخبار را نادرست و یا ناقص اعلام میکنند. طبق آیین نامه داخلی مجلس وقتی تعداد به دو سوم برسد باید زنگ جلسه آغاز جلسه زده شود و طبیعتا هر روز در عدد 194 و 195 است که جلسه آغاز می شود. در اوائل جلسه مابقی خود را به جلسه میرسانند، برخی هم در مأموریتها و جلساتی هستند که طبق قانون باید شرکت کنند و تعیین زمان آنها در اختیار مجلس نیست. البته نمایندگان نیز همچون دیگر افراد جامعه دچار مشکلاتی میشوند که برخی اوقات نمیتوانند در مجلس حضور داشته باشند که مرخصی می گیرند یا غیبت می کنند اما تعداد آنها زیاد نیست.