عضو هیئت رئیسه مجلس:
آفت نظام یارانه ای ناشناخته ماندن ظرفیت های افزایش بهره وری است
تبریز- عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: از آفت های نظام یارانه ای در همه دنیا، ناشناخته ماندن ظرفیت های افزایش بهره وری در تولید است.
به گزارش ایرنا، محمد حسین فرهنگی در نشست توجیهی طرح هدفمند کردن یارانه ها برای صاحبان صنایع آذربایجان شرقی اظهار داشت: پرداخت یارانه ها باعث واقعی نشدن قیمت ها و به تبع آن عدم ثبات قیمت ها در اقتصاد کشور می شود و واحدهای تولیدی از ناحیه آن متضرر می شوند.
وی افزود: با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها کاهش مصرف انرژی و افزایش قیمت حامل های انرژی را در پیش رو داریم که در این صورت صنایع بر اساس نیازهای خود به انرژی خود را با آن تطبیق داده و در نتیجه سعی در به روز کردن تکنولوژی واحدهای تولیدی و کاهش نیروهای مازاد و ناکارآمد می کنند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: پرداخت بهای عدم بهره وری این واحدهای تولیدی بر عهده دولت یا مجلس نیست و مدیریت های کارآمد باید در راه حیات آن تلاش کنند که متاسفانه تاکنون هزینه این عدم مدیریت ها از محل منابع ملی پداخت شده است.
فرهنگی افزود: شاید این سوال پیش بیاید که چرا این طرح پیش از این اجرا نشده است که باید پاسخ داد علت آن عدم ریسک پذیری دولت های قبلی در اجرای این مصوبه قانونی بوده ولی دولت فعلی با قدرت ریسک پذیری بالای خود و مدیریت بحرانی که دارد تاکنون طرح های مشکلی مثل سهمیه بندی بنزین را مدیریت کرده است.
وی اظهار داشت: باز توزیع درآمدهای حاصل از هدفمند کردن یارانه ها باید با درایت خاص و سنجیدگی صورت بگیرد و در این بین سازمان های صنایع و معادن استان ها در این امر دخیل هستند.
فرهنگی عدم تمرکز در بازتوزیع درآمدهای طرح هدفمند کردن یارانه را خواستار شد و گفت: اطلاعات لازم برای توزیع این در امدها باید از استان ها تهیه شود در غیر این صورت سرعت اجرای این طرح به حدی زیاد است که جبران اشتباهات غیر ممکن می شود.
وی در ادامه عدم تمرکز وزارت صنایع و معادن بر روی 30هزار میلیارد ریال بودجه اختصاصی به دولت از محل اجرای طرح را خواستار شد و گفت: وزارتخانه باید نگاه خود را به صندوق توسعه صنایع ملی معطوف کند که 130هزار میلیارد ریال برای آن در نظر گرفته شده و نیاز واحدهای صنعتی برای توسعه را از محل آنها فراهم کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: در این صورت تمام واحدهایی که برای تغییر تکنولوژی فرسوده خود به تکنولوژی جدید و کارآمد اقدام کنند می توانند از تسهیلات بانکی با نرخ حداکثر سه درصدی در کمترین زمان ممکن برخوردار شوند و در کنار این امر نباید از افزایش بهره وری کارکنان نیز غافل بود.