نطق در جلسه علنی مورخ 10 خرداد 1390
دکتر محمد حسین فرهنگی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو
بسم الله الرّحمن الرّحیم
مناسبتهای ارزشمند ماه خرداد را گرامی داشته و به روح پاک و مطهر امام راحل (ره) و همچنین شهدای پانزدهم خرداد درود می فرستیم.
از اعتماد مجدد همکاران محترم برای فراهم آوردن امکان ادامه حضور در هیأت رئیسه مجلس سپاسگذارم و از ایزد متعال توفیق همگان را خواهانم.
مسائل مهمی در جریان است. ملتهای جهان خیزش عظیمی را آغاز کرده اند. خیزشی که می تواند فلک را سقف بشکافته و در سراسر گیتی، طرحی نو براندازد. قدرتهای پوشالی موجود برای بقای خود در تلاشند. آقای اوباما مانند افراد روان پریش که اختلال حواس دارند، یک روز می گوید اسرائیل باید به مرزهای قبل از 1967 میلادی برگردد و روز دیگر آن را پس می گیرد. یک روز قرارداد 60 میلیارد دلاری فروش تسلیحات به عربستان سعودی میبندد و با انکار واقعیات در بحرین، به زمامداران سفّاک آن این حق را می دهد که با اجیر کردن مزدور آدم کش و وارد کردن نیروهای مسلّح کشورهای دیگر، مردم خود را بکشد و اموال آنان را غارت نماید و روز دیگر از پشت بامهای کشور ایران که مردم آن به کار و زندگی و فعالیّتهای عادی خود مشغولند، فریاد اعتراض می شنود. معاون رئیس جمهورش از کشته شدن 4439 نفر سرباز آمریکایی در عراق و معلول شدن 16 هزار نفر دیگر اظهار ناراحتی می کند اما این کشور در صدد کشور گشایی دیگری در لیبی است.
در چنین شرائطی منطقی نیست که در داخل کشور به دنبال بزرگنمایی مسائلی باشیم که در واقع بزرگ نیستند. در این موقعیت خطیر و حساس، بزرگ و خطرناک جلوه دادن کج سلیقگی و کج اندیشی گروهی اندک و انحراف افکار عمومی از مسائل اساسی کشور به موضوعات حاشیه ای و کم اهمیت، یک اشتباه استراتژیک است. رؤسای دستگاههای مسؤول بجای مصاحبه کردن و ترویج نگرانی در کشور، با هر تخلفی که وجود دارد برخورد کنند و هیچ فسادی، از هیچ نوع را، برنتابند و با عمل و اقدام خود باعث اصلاح اشکالات شوند.
از مسائل مهم داخلی تداوم حرکت شتابان کشور به سوی عمران و آبادانی است که در ایام اخیر کند شده است. از مسائل اساسی امروز کشور، حمایت واقعی و غیر شعاری از تولید و اصلاح عملی فضای کسب و کار است. دولت خود را به مسائل حاشیه ای مشغول نساخته و مراقب اتفاقاتی باشد که در حال حاضر مشکل سازند. سازمان تأمین اجتماعی به چه دلیلی اجرای ماده 103 قانون برنامه چهارم را متوقف ساخته است؟ حکمی که در یک قانون موقت برای دوره های طولانی تر وضع می شود نمی تواند بعد از انقضاء آن متوقف شود. مگر بیمه باربران و خادمان مساجد که در قانون یک ساله بودجه تأسیس شدند تنها یک سال اجراء گردیدند؟ آقای رئیس جمهور! در جریان باشید که این کار باعث تهدید شغلی بیش از پانصد هزار نفر شده است، آن هم در سالی که دولت ادعای ایجاد شغلهای جدید را دارد.
آقای رئیس جمهور! تولید را دریابید. تولید نیاز به توجه واقعی دارد. در سال جهاد اقتصادی با اصلاح مدیریت شرکت شهرکهای صنعتی و توسعه منطقی و سریع شهرکها و ایجاد ساز و کار مناسب و بکار گیری سریع منابع صندوق توسعه ملی، حرکت شتابانی در تولید صنعتی و کشاورزی ایجاد کنید. بانکها باز هم رها شده اند و با بکارگیری روشهای ناصحیح و بعضاً نامشروع به چپاول مردم مشغولند و یکی از عوامل اصلی مشکلات بخش تولید، بانکها هستند. مسائلشان را حل کنید و آنها را از ادامه وضعیت موجود باز دارید. تعیین سودهای ثابت و سنگین و جرائم سنگین و خانمانسوز و تولید برباد ده، کجا با قانون بانکداری اسلامی انطباق دارد؟
آقای رئیس جمهور! مراقب دستگاههایی مانند شرکتهای گاز و برق باشید. نحوه محاسبات گاز مصرفی در فصل گذشته اشتباهات فاحش زیادی در بر داشت. اجازه ندهید تکرار شود و محاسبات اشتباه را سریعاً جبران کنید. مراقب تکرار آن در باره برق در فصل آتی باشید. ضمن تقدیر از مراقبتهای اولیه بخش بازرگانی در کنترل قیمتها، یادآور می شوم که باید این مراقبت مستمر باشد. برخی از تولید کنندگان در اقلامی مانند لبنیات فرصت را غنیمت شمرده و به افزایش شدید قیمتها اقدام کرده اند. مواردی نظیر اینها مسائل مبتلا به کشور است.
لازم می دانم از اقدام جسورانه دولت محترم در تسریع ادغام وزارتخانه ها و عمل به حکم ماده 53 قانون برنامه پنجم تشکر نمایم. در فرایند ادغام ایرادهایی وجود داشت که اینک اکثر آنها برطرف شده است. انتظار می رود در مراحل بعدی به گونه ای عمل شود که در کوتاه ترین زمان ممکن این ادغامها نهایی شوند و امور در مسیرهای اجرایی جدید سامان یابند. همکاران عزیز! کوچک سازی دولت از ضرورتهای مهم کشور است و باید بدان اهتمام داشت. اجازه ندهید مسائل حاشیه ای باعث تأخیر در این مهم گردد.
طرحهای مهمی مانند امر به معروف و نهی از منکر که از تصویب فوریت آن حدود دو سال سپری شده است و اصلاح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، که از تصویب فوریت آن یک سال گذشته است، باید در دستور کار مجلس قرار گیرند. مجمع تشخیص مصلحت نظام هرچه سریعتر درباره لایحه جامع امور ایثارگران تصمیم بگیرد. چه موضوعاتی مهمتر از این موضوعات در کشور وجود دارند؟
مردم و متدینان از وضعیّت حجاب و عفاف در کشور ناراحتند. آیا نیروی محترم انتظامی و وزارتخانه های مربوط از کنترل تولید و توزیع نامناسب لباس در کشور ناتوانند؟ آیا دستگاههای دولتی و وابسته به دولت و نهادهای عمومی غیر دولتی توانایی کنترل کارمندان خود نیز ندارند؟ آیا صدا و سیما از تولید برنامه های مروج عفاف ناتوان است. آیا نمی توانند حد اقل در تولیدات خود از ترویج آرایشها و پوششهای نامناسب پرهیز کنند؟ آیا وزارت کشور هنوز نتوانسته است از تولید طرح بر روی کاغذ و نگارش انشاء، رهایی یافته و گامهای عملی بردارد؟
یادآور می شوم: افزایش یک نماینده بر نمایندگان استان آذربایجان شرقی، حق این استان می باشد که به دلیل تشتت آرای موجود، در حال از دست رفتن است. مناسب است سریعاً این هماهنگی به وجود آید و گرنه بعد از طی مراحل تصمیم سازی و تصمیم گیری نمی توان کاری صورت داد. جمعیت شهرستان آذرشهر بیشتر از سایر شهرستانهای متقاضی است، هر چند شهرها و بخشهای ممقان و گوگان چندان موافق جدا شدن از تبریز نیستند. مردم و مسؤولان شهرستانهایی مانند عجبشیر باید واقع بین باشند و اجازه ندهند با پافشاریهای بیدلیل این ظرفیت و فرصت از دست برود. وزارت کشور آمادگی دارد برای دو شهرستان آذرشهر و عجبشیر نماینده ای اختصاص دهد.
در پایان توجه همگان را به اولویتهای کشور معطوف می دارم. این تأکید مقام معظّم رهبری است. مناسب است هر کس، در هر جایگاهی این مهم را در دستور کار خویش قرار دهد.