نطق پیش از دستور مورخ 31/5/86 دکتر فرهنگی
در صحن علنی مجلس شورای اسلامی
بسم الله الرحمن الرحیم
در آستانه هفته دولت زحمات دولت محترم و همه دولتهای گذشته را ارج نهاده و شهادت مظلومانه شهیدان رجایی و با هنر را حضور ملت بزرگ ایران و خانواده های آن عزیزان و همچنین همکار ارجمند جناب آقای مهندس باهنر تسلیت عرض می کنم. امیدوارم خداوند متعال به همه ما توفیق پیمودن راه خونبار شهیدان عزیزمان را عنایت فرماید.
مجلس هفتم آماده بررسی سیاستهای اجرایی اصل چهل و چهارم قانون اساسی می شود. این مصوبه یکی از افتخارات مجلس هفتم و دولتهای فعلی و آتی خواهد بود و می تواند در شکوفایی اقتصادی کشور تحولات اساسی ایجاد کند. بایستی مراقب بود که از عوارض منفی آن، بویژه در ارتباط با نیروی شاغل موجود در بخشهای مربوط اجتناب گردد که بخشی از آن در دوره قانونگذاری و بخشی دیگر که دارای اهمیت بیشتری است، در مرحلۀ اجرا قابل دقت، توجه و پیشگیری است.
تصمیمات حمایتی مجلس با تصویب لایحه بیمه های تامین اجتماعی کارگران ساختمان جلوۀ دیگر می یابد. این مصوبه از تصمیماتی است که علاوه برآثار اقتصادی و اجتماعی بدون تردید از موجبات رضای پروردگار متعال است که مجلس محترم در آستانه ماه مبارک رمضان در حال تصویب آن است و امیداواریم اجرای آن نیز بطور صحیح و کامل، و در کمترین زمان ممکن انجام پذیرد.
این روزها، بخش مهمی از نطقهای مجلس به موافقت و مخالفت دولت محترم اختصاص دارد و به نظر می رسد به حد اشباع رسیده است. پیشنهاد می کنم در اظهار نظرها، انصاف رعایت شود. کسی نمی تواند منکر اقدامات اساسی دولت در عمران کشور باشد و انتظار معجزه داشتن نیز عاقلانه نیست.
در اردیبهشت ماه گذشته، در شهرستان آذرشهر از حوزۀ انتخابیه اینجانب دو پروژه سالن ورزشی افتتاح شد. اجرای یکی از آن دو 14 سال طول کشید و دومی در 10 ماه به پایان رسید. تکمیل جدی تر سالن اول نیز در دورۀ دولت نهم تحقق یافت. اما در همه زمینه ها کار با این سرعت پیش نمی رود. شهرک صنعتی اسکو به دلیل اهمال کاریهای برخی از مسؤولان محلی به کندی پیش می رود.
بطور کلی تردید در آثار گسترده و مثبت سفرهای استانی دولت منصفانه نیست، اما باید توجه داشت که دولت نهم با چند چالش مهم روبرو است و بایستی برای آنها تدابیر روشنی اتخاذ کند. یکی از آنها تورم است، دوم مدیریت کارآمدتر در امر بنزین و سایر فرآورده های نفتی است، به گونه ای که نارضائی ها را از بین برده و زمینه را برای حذف سهمیه بندی در کوتاه ترین زمان ممکن فراهم آورد، سوم ارتقاء کارآمدی مدیران در سطوح مختلف می باشد، و چهارم اجرای صحیح لایحه مدیریت خدمات کشوری است.
هنگامی که لایحه مدیریت خدمات کشوری در کمیسیون مشترک رسیدگی کننده به انجام رسید، اینجانب در تاریخ 23/10/85 نامه ای خطاب به ریاست محترم سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نوشته و رونوشت آن را به جانب آقای رئیس جمهور نیز فرستادم. در آن نامه پنج پیشنهاد مطرح شده بود که به تناسب راه حلهایی برای اجرای صحیح و کامل و همچنین اجتناب از مشکلات و آثار اجرای لایحه را در برداشت. تأکید می کنم لازم است همان پیشنهادها بطور جدی در دستور کار دولت محترم باشد.
اصولگرایان توجه داشته باشند که سیاست تنوع و تکثر در عین وحدت و همگرایی تاکتیک انتخاباتی مناسبی است، به شرط آن که از دایره اصولگرایی که مشخصات آن را رهبر معظم انقلاب سال گذشته ترسیم فرمودند، خارج نشود. ضمن احترام واقعی به برادر ارجمند جناب آقای دکتر افروغ و اعلام این که در اکثر مقدمات، با ایشان موافق هستم، اما با برخی از نتیجه گیریها با ایشان و دیگرانی که از سخنان اخیرایشان نتیجه گیریهایی داشتند، موافق نیستیم. جریان اصولگرا در دوره های اخیر تا حدودی زیادی موفق شد تا صداقت در خدمت، پای بندی به اصول، توجه به اولویتهای واقعی کشور و پرهیز از روزمرگی و عدم انفعال و بازنگری مستمر در تصمیمات و اقدامات خود را به نمایش بگذارد. هر چند این همه کافی نیست و بایستی در روزها و سالهای آینده، کشور را به نقطه ای برسانیم که ایرانی در همه جای جهان به جمهوری اسلامی خود بیش از پیش افتخار کند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته