نطق پیش از دستور دكتر محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسكو در مجلس شورای اسلامی به تاریخ 7/6/ 1385
ماه با بركت شعبان و اعیاد مبارك آن را گرامی داشته و از بارگاه حضرت دوست مسألت داریم توفیق همراهی با آرمانهای مقدس ائمة اطهار علیهم السلام و اولیاء الهی را در آستانة ورود به ماه مبارك رمضان برای همة ما وملّت شریف ایران عنایت فرمائید.
در سالی كه به نام پیامبر اكرم (ص) مزیّن است، پاكباختگان لبنانی موفق شدند مصداق مناسبی برای آیة آخر سورة فتح باشند كه پیامبر گرامی اسلام و پیروان ایشان را توصیف كرده است. این آیة شریفه نهضت اسلام را در برابر دشمنان بسیار سرسخت و در برابر دوستان منعطف و مهربان دانسته و آن را دارای ریشة تاریخی در نهضتهای ادیان یهود و مسیح می داند و در بیانی زیبا میفرماید: “ كزَرعٍ اَخرجَ شطأهُ فازره فاستغلَظَ فَاستوی علی سوقه ” چونان نهالی كه در آغاز بسیار آسیب پذیر مینماید، امّا با گذشت زمانی نه چندان طولانی آنچنان استوار می شود كه حتی پدید آوردندگان خود را به شگفتی وا میدارد: “یعجب الزُّراع” ، امّا واكنش آن در میان دشمنان شگفتی توأم با حسرت و عصبانیّت است: “ لیغیظ بهم الكفّار” و این سنت تاریخ است كه استقامت و پایداری در راه آرمانهای پاك الهی و انسانی آثار و بركاتی چنین دارد. بر مردم مظلوم فلسطین و مردم لبنان و حزب الله درود میفرستیم و تلاش خالصانه آنها را ارج مینهیم.
دولت محترم با تلاشهای همه جانبة خود، به حق و به جا، دیروز مورد تقدیر مقام معظم رهبری قرار گرفت. حمایت كارشناسانة مجلس و بویژه همكاران عضو فراكسیون اكثریت میتواند شكوفائیهای بیشتری را به دنبال داشته باشد. سفرهای استانی ریاست محترم جمهوری و هیأت وزیران از اقدامات سنجیده و كارشناسانة دولت محترم است و مناسب است تصمیمات و تعهدات دولت در متمم بودجة 85 و لایحة سال 86 با استقبال و حمایت مجلس مواجه شود.
در مورد بنزین بایستی سنجیده عمل شود و احكام ماده 3 قانون برنامه چهارم توسعه مورد توجّه دولت و مجلس قرار گیرد. از جمله راه كارها، وارد ساختن شوك بر مصرف بنزین و ایجاد فشار اجتماعی برای تسریع در توسعة زیرساختهای حمل و نقل و افزایش تقاضای كالاها و خدمات جایگزین است.
سخن دیگر در مورد مسائل قومیّتها است. تنوع اقوام در كشور ما میتواند هم تهدید و هم فرصت باشد. تهدید از آن روی كه زمینه توسعة ادبیات نفرت را فراهم سازد تا با بهره از تنوع خدادادی اقوام، واگرایی را ترویج نمایند كه گاهی شاهد انتشار این ادبیات از تربیونهای رسمی نیز هستیم.
امّا این واقعیت مانع آن نیست كه از واقعیّتهای دیگری چشم فرو بندیم. اهانت واقعیت دیگری است كه بستر را برای توسعة ادبیات نفرت فراهم میسازد. خلأهای قانونی و رفتارهای نامناسب اجرائی و قضائی در این زمینه غیرقابل توجیه است. حكم هیأت منصفه و دادگاه مطبوعات در مورد مدیر مسؤول روزنامة ایران كه گروههای وسیعی از مردم كشور را آزرده خاطر ساخته بود، با هیچ منطق حقوقی سیاسی و امنیتی سازگار نیست. داشتن سوء نیت یكی از عناصر جرم است، در حالی كه عنصر مادی مشهود، مسؤولیت مدنی و جزایی خود را دارد. چرا هیأت منصفه و دادگاه نسبت بدان بیتوجه بوده است؟
اهانت، زیر پا نهادن یكی از نیازهای شناخته شدة بشری به نام نیاز احترام است. چند ماه پیش در نطق خود عرضه داشتم برخورد واقع بینانه و علمی با مسائل اجتماعی راه گشا است. توجه داشته باشید كه انقلاب با عظمت اسلامی ایران با اهانت به رهبر كبیر انقلاب اسلامی در ضمن درج مقالهای در روزنامة اطلاعات آغاز شد.
در كشورهای مختلف دنیا برای انسجام ملی راه كارهایی تجربه شده است. با توجّه به این كه در كشور ما عنصر اصلی وحدت ملی اعتقادات دینی ملت ما است، در صورت عملی شدن پیشنهادهای ناصحانه و خیرخواهانه، این تهدید به آسانی قابل تبدیل به فرصتی تاریخی برای انسجام ملّی است.