متن نطق 5 دقیقه ای جناب آقای دکتر محمدحسین فرهنگی
نماینده مردم تبریز،اسکو و آذرشهر و عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس در تاریخ 30 اردیبهشت 1393
پیشاپیش روز سوم خردادماه، روز مقاومت، ایثار و پیروزی و روز فتح خرمشهر این منطقه حساس از کشور عزیزمان را گرامی می دارم و به روح بلند امام راحل رضوان الله تعالی علیه که عزت و شرف را به ملت ایران بازگردانید، درود می فرستم.
چند نکته را به استحضار ملت عزیز و مسؤولان محترم می رسانم:
در مورد مذاکراتی که در خصوص موضوع هسته ای در جریان است، نظرات افراطی و تفریطی مختلفی مطرح می شود که نگرانیهایی را برای گروههایی از جامعه به وجود می آورد.
تحول در مذاکرات، امری ضروری بود و مناسب است همگان از مذاکره کنندگان حمایت کنند. مذاکره کنندگان نیز مکلفند مطالبات مردم مبنی بر پافشاری بر منافع ملی و خطوط قرمز مذاکرات را رعایت نمایند. اعلام دلواپسی و بیان نگرانی ها نیز امری پسندیده است. کشور زنده و بیدار، کشوری است که همه افکار، همه دغدغه ها و نگرانی ها در حوزه های مختلف مطرح شوند و برآیند همه آنها، تامین خواست عموم جامعه و منافع ملی کشور باشد.
مخالفان بین المللی جمهوری اسلامی ایران، باید توجه داشته باشند که راه رسیدن به آرامش مطلوب، اجتناب از زیاده خواهی و تحمیل است و این، منطبق با منشور ملل می باشد. باید زیاده خواهی ها را در عرصه بین المللی، کنار بگذارند.
در مورد مسائل داخلی به سه نکته مهم اشاره می کنم.
این روزها موضوع قرارداد مستقیم شرکت مخابرات با کارگزاران مخابرات روستایی مطرح است. به دنبال فراز و نشیبهای فراوان، در بند ب تبصره 15 قانون بودجه سال 1393، صندوق تامین اجتماعی و شرکت مخابرات ایران مکلف به استمرار بیمه و قرارداد مستقیم با کارگران، پیمانکاران و کارگزاران مخابرات روستایی طبق شرایط و ضوابط مقرر در قانون کار شده اند. برخی از استانها قرارداد کامل بسته اند، برخی دیگر آن را در قالب قرارداد ساعتی مطرح می کنند و حتی برخی از کارگزاران را اخراج کرده اند.
بزرگوارانی که در هیات مدیره شرکت مخابرات بعضا ساعات محدودی را حضور پیدا می کنند و درآمدهای دهها میلیونی و پاداشهای صدها میلیونی دریافت می کنند، هنگامی که نوبت به کارگزاران شاغل در روستاها می رسند، این چنین سخت گیر می شوند. درآمد چند پیامک در روزهای پر ترافیک سال، برای تامین بار مالی ناشی از بیمه و پرداخت حقوق همه کارگزاران مخابرات کافی است. سخت گیری نکنید و قانون را اجراء کنید. برای ساعات مازاد کارگزاران مخابراتی نیز برنامه کار و فعالیت ترتیب دهید. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بطور جد موضوع را پیگیری کند.
موضوع دیگر نگرانیی است که این روزها از افزایشهای غیر قانونی حقوق و دستمزد در برخی دستگاهها و قوا ناشی می شود. با تصویب قانون مدیریت خدمات کشوری انتظار می رفت وحدت رویه، شرایط آرامی را در نظام پرداخت دستگاهها مختلف فراهم سازد، در حالی که افزایشهای خودسرانه، در طول چند سال اخیر باز هم آرامش خاطر را در دستگاههای مهمی مانند آموزش و پرورش برهم زده است.
انتظار می رود دولت محترم، بر وحدت رویه در نظام پرداخت اصرار ورزد و قاطبه نمایندگان محترم از این مهم دفاع کنند. چه توجیه و چه منطقی در اعمال ناعدالتی وجود دارد که برخی بی محابا بر آن دامن می زنند. دستگاههایی که باید منادی عدالت در جامعه باشد، چرا باید بدون هماهنگی با بقیه شاغلان بخشهای دولتی و حاکمیتی شرایطی را به وجود آورد که عمده کارکنان را ناراضی کند.
دولت محترم در ارائه قانون مدیریت خدمات کشوری تسریع نماید و تنها تغییرات ضروری را در قانون فعلی اعمال کند. نظرات وزارت محترم آموزش و پرورش و فرهنگیان عزیز در همین قالب لحاظ شود و از ایجاد قوانین متنوع و متفاوت اجتناب شود. رتبه بندی مناسب و منطقی در همین قانون لحاظ شود. حقوق معلمان ابتدائی که ساعات بیشتری در امر تعلیم و تربیت صرف می کنند دیده شود. جامعه از عدالت و منطق دفاع می کند.
موضوع سوم، التزام دولت محترم به اجرای قانون است. در جزء 4 بند ب تبصره 21 قانون بودجه، دولت مکلف شده است دو هزار میلیارد تومان در امر حمایت از بیکاران متقاضی کار هزینه نماید. رئیس جمهور محترم و کلیه مسوولان گرامی که به دولت قبلی ایراد می گیرند که چرا قانون را در مورد تولید و بخش سلامت اجرا ننموده است، چرا در اجراء این بخش قانون توضیحی نمی دهند و چرا از مصوبه مجلس در این خصوص حمایت نمی نمایند.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته