به نام آن که جان را فکرت آموخت
مناسبتهای اربعین حسینی، 28 و 30 صفر را تسلیت عرض می کنم. در هفته بسیج، ضمن گرامیداشت زحمات و خدمات بسیجیان عزیز در تاریخ انقلاب اسلامی، یادآور می شوم بسیج میراث گرانبهای امام راحل (ره) است که با طراحی دقیق و هوشمندانه بارها، کارکرد تأثیر گذار خود را به نمایش گذاشته است و مسؤولان باید با تمام وجود در تقویت آن بکوشند.
حوادث و مسائل مهمی در جهان معاصر و در کشورمان در جریان است. به برخی از آنها اشاره می کنم:
مواضع متناقض برخی از کشورها و نهادهای بین المللی در خصوص حقوق بشر و موضوعات مهم مربوط به صلح جهانی مایه تأسف فراوان است. گرفتن جان انسانهای بی گناه و وارد ساختن آسیبهای مختلف به آنها، از جمله در کشور یمن، در حالی صورت می گیرد که کشورها و نهادهایی که برای گرفتاری چند روزه یک جاسوس فریاد رسانه ای شان به آسمانها بلند است، در سکوت مرگبار رضایت آمیزی نظاره گرند. هر چند به دست خود این کشورها در راستای سیاستهای حمایتی شان از جنایتکاران جنگی، زمینه ایجاد بسیج جهان اسلام، که از خواسته ها و آرمانهای امام راحل (ره) بود، فراهم شده است. در موضوع برجام نیز شرایط متناقضی در جریان است. نظرات افراطی در کنار استقبال عمومی از آن در جهان، شرایط خطیری را به وجود آورده است. رفتار آمریکائیان چون گذشته خصمانه و بسیار غیر منطقی است. مخالفان بین المللی ما درجریان باشند که اگر برجام آسیب ببیند، جمهوری اسلامی ایران این حق را خواهد داشت، که حتی به الزامات قبلی خود نیز پای بند نباشد و همه مسؤولیتهای آن بر عهده کسانی است که علیرغم نرمش قهرمانانه ملت ایران و مسؤولان کشورمان، شرایط جدید را رقم می زنند.
در داخل نیز رفتارهای متناقض، همگان را آزار می دهد. توجه به مسائل فرعی آن هم با شیوه های نادرست و به فراموشی سپردن موضوعات اساسی کشور نگران کننده است. همکاران نماینده! هیأت رئیسه محترم! مردم به ما و سایر مسؤولان امید بسته اند. در جلوگیری از حقوقهای نامتعارف، موضوع اشتغال، موضوع مسکن، اقتصاد مقاومتی، حمایت ازتولید و حمایت از توسعه و عمران روستایی چه اتفاقات مؤثری در جریان است؟ دولت برنامه روشنی در خصوص مسکن، ساماندهی حاشیه نشینی واصلاح بافتهای فرسوده ارائه نکرده است و این در حالی است که طبق برآورده های نهادهای مطلع حدود 4 میلیون مسکن بلااستفاده در کشور وجود دارد. شهر من، تبریز، رتبه سوم کشوری را در حاشیه نشینی دارد. 12 % مردم آن حاشیه نشین اند.
مصوبه مجلس در خصوص حمایت از بیکاران متقاضی کار، به دلیل مخالفت تمام قد دولت، پس از رفت و برگشت ها بین مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، در مجلس خاک می خورد. صنایع و تولید بدون حمایت مؤثر در مشکلات غوطه ور است و از اقدامات عملی مؤثر در حوزه اقتصاد مقاومتی خبری نیست، اقدامات عملی مؤثری در حوزه جلوگیری از رکود تورمی وجود ندارد وشرایط نامطلوبی برای اقتصاد کشور و معیشت مردم در جریان است.
ادامه این روند و مشغول شدن به موضوعاتی مانند سخنرانی این و آن، تعطیلی متعدد جلسات منتقدان و برآشفتن از یک تعطیلی دیگر در مقابل این مسائل مهم چه اهمیتی دارد؟ ادامه این روند ممکن است به پس رفت اقتصادی و سیاسی، سکون و ناامیدی گروههای مختلف اجتماعی منتهی شود. با حرکت به سمت تفاهم ملی و توافق بر پیگیری مسائل اولویت دار کشور می توان به جمعبندی مناسبی رسید.
اعلام سال 2018 میلادی به عنوان تبریز، پایتخت گردشگری جهان اسلام، فرصت مناسبی است که مسؤولان استانی و کشوری می توانند آن را به یک فرصت مهم تبدیل کنند.
کندی در اجرای پروژه های مهمی مانند راه آهن تبریز- میانه، تأخیر در نهایی شدن فاینانس تبریز، بازرگان و اجرای آن، و نیروگاههای مصوب قبلی، تأخیر در اجرای پروژه تبریز – اهر، شبستر – تسوج و تبریز- سهند از مواردی است که باید مسؤولان اجرایی به آنها بپردازند. موضوعاتی مانند مسائل مس آذربایجان و نفلین سینت سراب، مسأله دریاچه ارومیه و تأمین آب مورد نیاز آن، مسأله ساماندهی منطقه تاریخی ارک در کنار مصلای بزرگ تبریز، از موضوعاتی هستند که باید اراده جدی مسؤولان محلی و کشوری را پشت سر داشته و با تدابیر آنان راه حلهای سریع و عاجلی ارائه شود.
والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته