نطق در جلسه علنی 31 فروردین 89
خبرگزاری دانشجویان ایران – آذربایجان شرقی
اولویت اساسی کشور توسعه اشتغال است
نماینده مردم تبریز, آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی اولویت اساسی کشور را توسعه اشتغال دانست.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه آذربایجان شرقی,محمد حسین فرهنگی در نطق جلسه علنی مجلس افزود: از اولویتهای اساسی كشور توسعهی اشتغال با تاكید بر اشتغال مولد است. مجموعه اقداماتی را نیازمندیم تا گامهای مهمی در این زمینه برداشته شود.
نمایندهی مردم تبریز گفت: اقدام مجلس طی روزهای گذشته در ارتباط با مشاغل خانگی از جمله این اقدامات بود. سامان دادن به قرار دادهای موقت كار، ایجاد اطمینان بیشتر برای كارفرمایان برای به كارگیری نیروی كار، تغییر مقررات بیمه بیكاری، اعمال تغییرات موردنیاز در قانون كار، گسترش پوششهای حمایتی و بیمهای نیروی كار، توسعه شهركهای صنعتی، حل مشكلات اداری سرمایهگذاران، ایجاد اداره جدید برای مبارزه با بروكراسی درحوزهی اشتغال به ویژه از سوی وزارت اقتصادی و دارایی و تحول در نظام گمركی از جمله اقداماتی است كه میتواند در اشغال مولد نقش قابل توجهی ایفا كند. البته زمینه اشتغال باید از تحصیلات متوسطه در دبیرستانها آغاز شود و دانش آموزان موظف به فراگیری حرفه و پیشهای در كنار تحصیل خود باشند.
وی با اشاره به هفته معلم خاطر نشان کرد:اقدامات موثر مجلس ودولت در سالهای اخیر اطمینان و آرامشی را به اردوگاه تعلیم و تربیت كشور آورده است، اما كافی نیست. البته وزیر آموزش و پرورش گامهای خوبی را برای تداوم این فرآیند برداشته است، اما بهتر است با مشورت صاحبنظران اقدامات خود را سنجیدهتر پیگیری كند، به عنوان نمونه سیاستی كه وزیر آموزش و پرورش در خصوص جذب نیروهای جدید اعلام كرده است دارای ایرادات اساسی است.
وی با اشاره به سوالش از وزیر آموزش و پرورش گفت: وی در پاسخ به بنده در سانهها اعلام كرد كه در سال 1389 ، 66 هزار نفر نیروی جدید جذب آموزش و پرورش میشود. در مذاكره حضوری معلوم شد 26 هزار نفر به معلمان حق التدریس اختصاص دارد و مابقی نیز سیاستگذاری سنجیدهای ندارد. سوال بنده این است كه چرا اولا، سهم بیشتری به معلمان حق التدریسی داده نشده است؟ مگر آنان موردنیاز نیستند؟ در صورت بینیازی، چرا به كار گرفته شدند و چرا بكارگیری آنان ادامه دارد؟
نمایندهی تبریز اظهار كرد: اگر این نیروها مورد نیاز هستند و خواهند بود، چرا حداقل نیمی از رقم اعلامی به آنها اختصاص نیافته است؟ در سیاستهای اعلامی چه برای حق التدریسان و چه برای غیر آنان نیز، سیاستگذاریها و اولویت بندیها مناسب نیست. به نیروهای بومی بخشها توجه نشده است، در نتیجه پس از آزمونهای استخدامی باز شاهد سرازیر شدن فرهنگیان غیر بومی به سوی مراكز كلان شهرها و تهران خواهیم بود.
فرهنگی یاد آورشد: توسعه عدالت در نظام پرداخت از اقدامات بایستهای است كه باید از سوی همكاران مورد تاكید ویژه قرار گیرد. اجرای قانون مدیریت خدمات كشوری زمینه را برای این مهم فراهم كرده است. اما همچنان دستگاههایی مانند صدا و سیما از آن محرومند. كاركنان این سازمانها باید تحت پوشش فصول دهم و پانزدهم این قانون قرار گیرند. امیدوارم مسئولان سازمان و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی به طور جدی این موضوع را پیگیری و محقق نمایند.