نطق دکتر محمد حسین فرهنگی
در جلسه علنی 17 آبان 91
به نام آن که جان را فکرت آموخت
همکاران محترم، ملت عزیز ایران
کشور ما در شرایط خاصی قرار دارد. مخالفان بین المللی جمهوری اسلامی ایران در ادامه تلاشهای قبلی فعالیتهای خود را توسعه داده اند. البته این فعالیتها بیش از آن که به ملت و کشور ما آسیب رساند، خود آنان را گرفتار مشکلات عدیده ای ساخته است.
رفتارهای دوگانه آنان باعث آسیب دیدن نظریه های مورد ادعای آنان در طول قرنهای اخیر شده و در مناسبات سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی مشکلاتی برایشان پدید آورده است.
در این میان، مسئولان اجرایی و دست اندرکاران بخشهای مختلف اقتصادی مسؤولیت مضاعف دارند. تهدیدهای ایجاد شده، در صورت مدیریت صحیح می تواند ضمن کاهش هزینه ها، فرصتهای طلایی برای اصلاح مدیریت کشور و شرایط اقتصادی پدید آورد. توسعه صادرات، کاهش وابستگی هزینه های جاری کشور به درآمدهای نفتی، واقعی شدن نرخ ارز و خودکفایی کشور از جمله این فرصتها است.
در حوزه سیاسی، فعالان سیاسی توجه داشته باشند و منافع ملی را فدای منافع گروهی نسازند. استفاده از دستاوردهای مخالفان خارجی کشور برای خرده گیری از رقبای داخلی منصفانه نبوده و منطبق با مصالح کشور نیست. انتخابات ریاست جمهوری باید فرصتی برای تحولات مثبت و مدیریت کشور و وفاق ملی باشد. تخریبها و توسعه دشمنی ها، هیچگاه سودی برای کشور نداشته و نخواهد داشت. رعایت اخلاق در رقابتهای سیاسی و انتقاد های واقع بینانه و منطقی باعث رقابت سالم شده و نتایج متناسب با منافع ملی را به دنبال خواهد داشت.
به مدیریت فعلی دانشگاه آزاد اسلامی انتقادهای جدی وارد است. مدیریت فعلی با صرف هزینه های زیادی بر سرکار آمد تا تحولات مثبتی را ایجاد نماید. در برخی از زمینه ها به وعده ها عمل نشد، شهریه برخی از رشته ها افزایش یافت. به جای حرکت به سمت محیطی علمی و آکادمیک، در برخی از استانها باشگاههای سیاسی شکل گرفته و شایسته سالاری جای خود را به باندبازی داده است. وزیر محترم وزارت علوم و تحقیقات و برادر محترم ایشان توجه داشته باشند که مطالبه ملی در تغییر، برای این نبود که خاندانها جابجا شوند، بلکه هدف اصلاح رویه ها و رفتارها و حرکت روبه جلو بوده است. دانشگاه آزاد اسلامی با کمک اولیه حضرت امام(ره) و کمکهای دولتی و سرمایه دانشجویان و خانواده آنان شکل یافته و ملک خصوصی هیچکس نیست.
نکته ای هم خطاب به مسوولان اجرایی استان دارم. رویه ای که در یک سال اخیر از سوی مدیریت اجرایی استان اتخاذ شده است، به نفع استان نیست. نمایندگان مجلس، منتخبان مردمند و باید بین آنان و مسوولان محلی احترام متقابل وجود داشته باشد. توصیه اینجانب همدلی و همگرایی، با پرهیز از رفتارهای متکبرانه و فاقد هرگونه توجیه است. در این زمینه سخن بسیار است و به همین خلاصه بسنده می کنم.
در پایان، توصیه ای به همکارانم در مجلس و همه نیروهای ارزشی و اصولگرا در سطح کشور دارم. دوگانگی اصولگرایان در مجلس تا کنون آسیب هایی به بار آورده است. برخی از حاشیه ها و مسائل مربوط به سؤال و استیضاح از فقدان وحدت رویه میان این در گروه ناشی شده است. پیشنهاد روشن اینجانب، ایجاد سازوکار وحدت رویه و اجتناب از رفتارهایی از این قبیل می باشد.
مجلس، عالی ترین مرجع خط مشی گذاری در کشور است. مناسب است با افزایش غنای کارشناسی تصمیمات و انسجام در آنها، به حمایت گسترده مردم از نمایندگانشان پاسخ روشنی داده شود. از جمله تصمیمات ضروری، بازنگری در قانون انتخابات ریاست جمهوری است تا مانند گذشته شاهد ثبت نامهای غیرقابل توجیه داوطلبان فاقد صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری نباشیم.