[http://www.aparat.com/v/QjOG8] دکتر محمدحسین فرهنگی، درنطق جلسه علنی روز یکشنبه 27 اردیبهشت مجلس شورای اسلامی گفت:
ملت عزیز و بزرگوار ایران، همکاران محترم!
در روز پایانی مسابقات لیگ برتر فوتبال کشور، روز جمعه 25 اردیبهشت ماه، شرایطی در ورزشگاه یادگار امام(ره) در تبریز به وجود آمد و در نتیجه نهایی جابجاییهای صورت گرفت که باعث ابهامات و دلخوری های گسترده ای شد،دراین خصوص تذکر و سوالی تقدیم هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی شده است و از سایر ظرفیت های مجلس نیز برای پیگیری استفاده خواهیم کرد.
دراین خصوص نکاتی را که نیاز به بررسی و پیگیری داشته و یا عموم مردم عزیزمان، به ویژه آذربایجان سرافراز باید به آنها توجه کنند،یادآور می شوم.
1- داوری مسابقه تراکتورسازی و نفت جای تامل فراوان دارد،تعیین داوری که سابقه مناسبی دررفتار با تیم تراکتورسازی نداشته، شائبههای زیادی پدید می آورد و این انتخاب را برای این بازی مهم، تصمیم درستی نمی دانیم که در جریان بازی نیز کاملا آثار خود را نشان داد.
2- دربازی حساسی، در مقابل دیدگان 100 هزار تماشاگر پرشور و درمنظر کل ملت ایران که از طریق تلویزیون شاهد بازی بودند،اخراج یکی از موثرترین بازیکنان تیم حداقل، شائبه برنامهریزی از پیش را دارد. ندیدن پنالتی مسلم و سایر اتفاقات همه مطلعان از سازوکارهای ورزشی را آزرده خاطر کرد و در این زمینه، تیترهای اکثر قریب به اتفاق مطبوعات ورزشی بعد از مسابقه، این احساس ناراحت کننده را منعکس می کند.
3- اطلاع رسانی ناصحیح و قطع ارتباط عمومی استادیوم موید جنگ روانی موثری است که درنحوه پیگیری بازی تاثیرگذاشت و به طور جد قابل پیگیری است.
4- ضمن تشکر از مردم عزیز و پرافتخار آذربایجان که ضمن ابراز ناراحتی خود، رفتار متین و قابل قبولی از خود نشان دادند؛یادآوری می کنم که برخی اخبار و اطلاعات نادرست نیز در فضای مجازی به طور گسترده ای منتشر می شود. مواردی از قبیل ترک استادیوم توسط رییس فدراسیون، نیم ساعت قبل از بازی و موارد مشابه دیگر صحت ندارد. ایشان تا پایان در استادیوم حضور داشته است.
5- یکی از امور تاسفآوری که برخلاف مصالح عمومی در برخی فضاهای عمومی مطرح می شود ومتاسفانه مقامات مسئول و اطلاعاتی کشور نسبت به آن حساسیت لازم را ندارند،پراکندن ادبیات نفرت قومی میان مردم است، با حساسیتهای واقعی جامعه مانند همین موضوع درست برخورد نمی شود. اما با احساسات مردم و بعضا افرادی که انگیزههای خاصی ندارند برخورد می گردد،اما با کسانی که توهین به اقوام را در دستور کار خود دارند برخورد مناسب صورت نمی گیرد. به عنوان مثال توجه نهادهای اطلاعاتی را به مطالب توهین آمیزی که قبل از مسابقه استقلال و تراکتورسازی در برخی فضاها منتشر شد،جلب می کنم، هرچند درمیدان مسابقه پاسخ مناسبی به آن داده شد.
اما آیا نهادهای مسئول عاملان اصلی آن را پیدا کردند؟ نتیجه اقداماتشان چه بوده است؟ همچنین به مناسبت مسابقه فوتبال، نباید کینه و نفرت میان فارس زبانان و دیگران توسط برخی، عامدانه و عالمانه و توسط برخی دیگر از روی احساسات متعارف، مطرح شود.
6- عموم مردم را توجه می دهم که مسابقات ورزشی،ورزش هستند نه فعالیت سیاسی، قومی، حزبی و نظایر آن. مدیران ذی ربط ورزشی و عموم جامعه سعی کنند با رعایت سازوکار ورزشی موضوعات را پیگیری کنند تا شاهد سوء تفاهمات ملی و سرخوردگی های اجتماعی نباشیم.
در آستانه سفر هیأت دولت به استان آذربایجان شرقی از مسئولان محترم اجرایی کشور و استان انتظار داریم به اولویتهای موردنظر مردم استان آذزبایجان شرقی، مانند تسریع در اجرای پروژه های مهم عمرانی به خوبی توجه شود، تا بلکه اندکی از تلخی آنچه رخ داده است، جبران شود.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته