خلاصه مباحث مطرح شده در نشست گزارش و هم اندیشی 18 آبان، مجتمع 29 بهمن
توسط دکتر فرهنگی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو و رئیس مجمع نمایندگان استان
شرایط بین المللی
امروز در جهان، جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری امن، مورد توجه کشورهای مختلف بوده و در مسائل منطقه و جهان یکی از کشورهای تأثیر گذار است، در حدی که انتخابات کشوری مانند آمریکا تحت تأثیر مسائل مربوط به ایران بوده و موضوع کشورمان یکی از محورهای اصلی انتخاباتی است. کشور عربستان در مصاف با یمن به بن بست رسیده و برای اولین بار انصار الله در کشور یمن به محور قابل احترام و مطمئن تبدیل شده است. پیروزی اخیر حزب الله لبنان در تعیین رئیس جمهور، حوادث بعد از کودتا در ترکیه، پیروزیهای میدانی در عراق و سوریه همه نشانه های موفق دیپلماسی جمهوری اسلامی در منطقه است. در سطح بین الملل نیز در صورت پافشاری مناسب بر اجرای کامل تعهدات طرف مقابل در برجام می توان به گسترش بیشتر روابط کشورمان با کشورهای مختلف دست یافت.
اتحادیه بین المللی FATF یک سازمان همکاری میان دولتها(Financial Action Task Force ) است که ابتدا به منظور مبارزه با پول شویی و تروریسم شکل گرفته است. اعضای این سازمان را کشورهایی تشکیل میدهند که از مراکز مهم مالی و اقتصادی جهان و هماهنگ با گروهG7 هستند. چندی پیش بانک مرکزی در اطلاعیهای اعلام نمود با کارگروه ویژه اقدام مالی به توافق رسیده است. این در حالی است که تعریف تروریسم از نگاه جمهوری اسلامی ایران و FATF کاملا متفاوت است. رهبر معظم انقلاب در تعریف تروریسم فرمودند: ” تروریسم یعنی اینکه مجموعه ای، سازمانی، گروهی یا دولتی بخواهد کار خود را با ایجاد ترور و وحشت و قتل و ناامنی پیش ببرد. مجموعهای برای رسیدن به مقاصد شوم خود، یک عدّه انسان را، از هر نوع و جنس، در هرجایی، بدون دشمنی خاص و بدون جرم و گناهی، نابود کند. البته دولت تروریست هم داریم که به کارش “تروریسم دولتی” اطلاق میشود. امروز واضحترین نمونه دولت تروریست، رژیم غاصب صهیونیست است. ترور، دستاویز کسی است که فکر ندارد. ترور، مستمسک منافق روسیاهی است که در میان ملت ایران جایی ندارد”. در حالی که از نگاه FATF تروریسم یعنی حزب الله لبنان، حماس ، جهاد ، انصارالله، سپاه قدس و همه نیروهای مقاومت که برای حفظ و حراست از خاک وطن خود با قدرت های استکباری و نظام های دست نشانده آن ها در حال جهاد هستند.
اقدامات به عمل آمده باعث شده است تا فعلا ایران از لیست سیاه بیرون بیاید تا عملا امکان نقل و انتقال پول از خارج به ایران و ایران به خارج به وجود آید. مجلس ضمن استقبال از این نتیجه تاکید کرده است که باید اقدامات بر اساس سه قانون مرتبط و مصوب مجلس باشد که در آنها تفاوت دیدگاه تصریح شده و دولت مکلف به رعایت گردیده است.
قراردادهای جدید نفتی
وزیر نفت در مجلس به صراحت اعلام کرد قراردادهای جدید نه واگذاری امتیاز است و نه قرارداد فروش، بلکه قرارداد سرمایه گذاری است با اولویت میادین مشترک. در مجلس هم تأکید شد که در شرایط مساوی باید اولویت با سرمایه گذاران داخلی باشد نه سرمایه گذار خارجی. ایرادهای دیگری هم وجود داشت که با تأکیدات به عمل آمده موارد متعددی اصلاح شد.
اقتصاد محور مهم
در قانون برنامه ششم به دنبال دست یابی به افقهای جدیدی در اقتصاد هستیم. شرایط نابسامان اقتصادی کنونی اقتضا دارد اقتصاد و توسعه در کشور با رویکردی زمان بندی شده شاهد تحولات جدید باشد. در کارگروه زیربنایی تصمیمات خوبی گرفته ایم که که تماما به تصویب تلفیق رسیده است. حوزه هایی مانند عمران، صنعت، شهرکهای صنعتی، صنایع معدنی و صنایع دستی، کشاورزی، آب، محیط زیست و انرژی از جمله محورهایی است که احکام قانونی روشنی را در آنها تصویب کرده یا خواهیم کرد. رونق اقتصادی و جنب و جوش و فعالیت در اقتصاد، باید به رکود فعلی پایان دهد.
اصلاح نظام اداری و روابط کار، عدالت در نظام پرداخت و اداره صحیح بیمه ها
قانون برنامه در موضوع نظام اداری و پرداختها نیز دستاوردهای مناسبی خواهد داشت. تلاش بر این است که با توجه به شرایط کشور به مناسبترین شرایط در نظام اداری برسیم. البته به شرط اراده جدی دولت در همکاری و اجرا.
با انتقال بیمه های درمانی به بهداشت و درمان مخالفت خواهیم کرد. قانون کار باید به گونه ای اصلاح شود که معایب قانون فعلی به نفع کارگر و کارفرما اصلاح شود نه آن که بر مشکلات فعلی بیفزاید. موضوع اشتغال نیز باید به درستی مدیریت شده و به فرصتی برای توسعه همه جانبه کشور منتهی شود.
چند مساله استانی
شکل گیری تعامل مناسب نمایندگان استان زمینه پیگیریهای مناسبی را فراهم ساخته است. مسائل پولی و بانکی، صنعتی، معدنی، و عمرانی از محورهای اصلی است. پیگیری مسأله کارخانه ماشین سازی، ریخته گری و فولاد میانه، مس آذربایجان، نفلین سینیت سراب و پروژه های عمرانی بویژه راه آهن تبریز میانه و آزاد راه تبریز بازرگان، از موضوعات مطرح در مجمع نمایندگان است.
از مسوولان استانی تشکر می کنیم که در موضوع بولبرینگ سازی به درستی ورود کردند. در کمیسیون تلفیق برنامه تصویب کردیم که دولت بر اهلیت و انجام تعهدات مربوط به واگذاریها نظارت کامل داشته باشد.
امیدواریم با گذشت نزدیک 4 سال از عمر دولت، مسوولان به جای انتقاد از گذشتگان، مقداری هم از عملکردهای واقعی خود بگویند و از اتهام زنی و اقدامات خلاف واقع، اجتناب کنند. تا جایی که اطلاع داریم، حفاری در اطراف ارک تبریز متوقف شده است. با توجه به اهمیت بنای تاریخی ارک و مصلای تبریز همواره توصیه این بوده است که با هماهنگی مصلا و میراث فرهنگی و شهرداری، منطقه به گونه ای طراحی شود که با رعایت اصول زیبایی شناختی و معماری شاهد مجموعه ای زیبا و جذاب برای همه مردم تبریز و گردشگران داخلی و خارجی باشیم. از جمله بارها پیشنهاد کرده ایم دیواری به موازات دیوار مصلا و قرینه و همانند آن در ضلع غربی احداث و امکان بازدید عموم از ارک با طراحی مسیری مفرح و زیبا فراهم گردد.
41