در نشست گزارش و هم اندیشی، که روز دوشنبه 13 آبان در محل سالن 29 بهمن تبریز برگزار شد، دکتر فرهنگی با اشاره به مسائل و موضوعات بین المللی جمهوری اسلامی گفت:
آرایش منطقه و شرایطی که به وجود آمده است، حاکی از موفقیتهای بین المللی جمهوری اسلامی است. غرب و بویژه آمریکا از این نتایج ناراحتند. آنها می خواستند با معرفی داعش به عنوان نماد حاکمیت دینی، هم به تخریب چهره دین بپردازند و هم علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند و با از بین رفتن زمینه های آن به شدت ناراحتند.
در باره برجام از ابتدا دو نگاه افراطی و تفریطی مطرح شد که هر دو نادرست بود. برجام، در آن شرایط توافق تلخ و اجتناب نا پذیری بود. در حال حاضر علاوه بر برخی گشایشهای محدود اقتصادی و امکان فروش نفت، توجیه افکار عمومی در داخل و خارج از کشور کاملاً روشن ساخته است که مشکل موضوع هسته ای ایران، جمهوری اسلامی نبوده است و این دشمنان ما بودند که از آغاز رفتارهای غیر منطقی داشتند و هم اکنون نیز ادامه می دهند.
در مسائل داخلی، مسأله مؤسسات مالی و اعتباری بسیار مسأله ساز و ناراحت کننده بود. بانک مرکزی هنوز هم با دادن مجوز به مؤسسات مشابه، اشتباهات گذشته را تکرار می کند و با وجود تذکرات و پیگیریها، معتقداست که آنها مجوز دارند و مشکلی نیست. حتماً پس از کنار رفتن ایشان و ایجاد مشکل، مسؤول بعدی خواهد گفت نباید مجوز می دادند. تدابیری شده و مراحلی به انجام رسیده اما هنوز مشکل بطور اساسی حل نشده است.
در خصوص تبریز و حوزه انتخابیه و مسائل استانی، با وجود مشکل اعتبارات عمرانی و تعطیلی بسیاری از پروژه ها، قطار تبریز – میانه تا بستان آباد در حال نهایی شدن است. همزمان، بستان آباد تا تبریز و دوخطه شدن تبریز-تهران نیز با سرعت قابل قبولی در حال اجراست.
پیگیریهای تبریز 2018 با سه مشکل مواجه شد. تغییر رئیس سازمان میراث فرهنگی در مرکز، تغییر در استانداری استان و شهرداری تبریز، سه مسأله بود که می توان گفت شوکی به اقدامات وارد کرد. مطلع شدیم در داخل میراث استان هم تغییری صورت گرفت. این اتفاقات مسلماً مشکلاتی را به بار خواهد آورد. اما اصل آن است که دولت به تعهدات خود عمل کند و با توجیه مسؤولان جدید اقدامات با سرعت پیگیری شوند.
در مجلس، در کنار پیگیری اجرای احکام برنامه که از جمله آنها ساماندهی 10% حاشیه شهرها و در شهر تبریز با اولویت محلاتی مثل سیلاب ملازینال – محله جاوید، سیلاب قوشخانه و محلات جنوبی و شمالی شهر، و اجرای 10% اصلاح بافت فرسوده می باشد، در 70 محله که بنا است در کشور اجرایی شود سهم استان نیز باید در اولویت قرار گیرد.
مسأله معادن و صنایع معدنی و اجرای ماده 43 قانون برنامه نیز مهم است و باید مسؤولان اجرایی توجه نموده و گردش مالی معادن در بانکهای استان را پیگیری نمایند. طرح ده ماده ای مربوط به فرهنگیان، طرح مهم دهیاریها و پیگیری حل مسائل شوراهای حل اختلاف نیز از موضوعات در دست اقدام و مورد پیگیری در مجلس است.
در این نشست از همراهان همیشگی و سفر کرده جلسات هم اندیشی، آقایان مرحوم حاج محمد بصیری و مرحوم مهندس پیمان احمدی نیز یاد شد و با قرائت فاتحه ای یاد آنها گرامی داشته شد.
پایان جلسه به پاسخ سؤالات حضّار اختصاص یافت.