نشست اتحادیه فرش تبریز با حضور تجار، بازرگانان، اعضای این اتحادیه و دکتر محمدحسین فرهنگی، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
این نشست با عنوان صنعت فرش، گردشگری و میراث فرهنگی و با هدف ایجاد رونق در صنعت فرش تبریز برگزار گردید.
دکتر فرهنگی با اشاره به ظرفیت تبریز و آذربایجان در تولید فرش دستباف گفت: تبریز پایتخت فرش دستباف ایران است و آوازه این هنر تبریز در سراسر جهان شهره عام و خاص می باشد. دکتر فرهنگی، تبریز را مهد هنر دانسته و فرش را نمونه ای از صدها هنر مردمان این خطه برشمرد. وی وجود مشکلات متعدد در این زمینه را از چالشهای این صنعت دانست و گفت: یکی از مسائل اولویت دار، کاهش این چالشها و حل مشکلات تولید فرش است.
وی به پیگیری رفع مشکل بیمه قالیبافان با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرده و گفت رفع دغدغه های بیمه ای قالیبافان، یکی از این مسائلی است که با پیگیری های به عمل آمده، بخشی از آن حل شده است و سایر مسائل نیز با پیگیری و با عنایت خداوند رفع خواهد شد. دکتر فرهنگی، عضو کمسیون صنایع و معادن، در بخش دیگری از سخنان خود، به نقش مهم بازرگانان و تجار در بازاریابی داخلی و صادرات این محصول اشاره کرده و تسهیل امور مربوط به این امر مهم را از اولویتهای کاری خود برشمرد و خواستار ایجاد مشوقهای موثر برای صادر کنندگان فرش گردید.
مسائل و مشکلات مربوط به اخذ مالیات که اخیرا توسط سازمان امور مالیاتی دنبال می شود از دیگر موضوعاتی بود که مطرح گردید و دکتر فرهنگی به نطق اخیر خود و سایر پیگیریهای مالیاتی خود و مخالفت با کلیات این موضوع پرداخته و از روند اجرائی اخذ مالیات انتقاد کرد. حمایت از سایر زنجیره های تولید فرش مثل تامین مواد اولیه و نقشه های مرغوب، رنگرزی، رفوگری، تولید دارقالی و تولید چاقو، قیچی و سایر تجهیزات قالیبافی را از مسائلی دانست که باید مورد برنامه ریزی قرار گیرد.
دکتر فرهنگی، تجار و صادر کنندگان متعهد فرش را از ارکان موثر حفظ این هنر بر شمرد و حمایت همه جانبه از آنها را مهم دانست. وی به میزان اشتغال این صنعت اشاره کرده و گفت قطعا اگر این هنر به جایگاه واقعی خود برسد شاهد کاهش بیکاری در سطح کشور خواهیم بود که این کار فقط با توجه ویژه همگانی و با تمام قوا امکان پذیر است و امری ممکن و دست یافتنی است.
دکتر فرهنگی در بخش پایانی سخنان خود به ارتباط نزدیک فرش با صنعت گردشگری و میراث فرهنگی اشاره کرده و گفت: توسعه صنعت گردشگری در تبریز به رونق فروش فرش که از میراثهای کهن تبریز می باشد. کمک شایانی می کند و هرچه این قبیل نشستها برای تقویت رابطه فرش و گردشگری زیاد شود، سبب رشد تولید فرش شده و این هنر اصیل تبریز و میراث کهن آذربایجان را به سراسر دنیا معرفی می کند و از برگزارکنندگان این نشست تشکر و قدردانی نمود.
در این نشست جمعی از تجار ، بازرگانان ، تولیدکنندگان، نقاشان و سایر مرتبطین زنجیره تولید فرش به بیان پیشنهادها، دیدگاهها و مشکلات خود پرداختند و نظرات خود را بیان نمودند.