فرهنگی از نامه احمدینژاد به لاریجانی خبر داد
با اعلام عقب افتادن بررسی لایحه بودجه 88 در صحن علنی از سیزدهم به هجدهم اسفند ماه، مشخص شد که دلیل آن، نامه احمدینژاد به لاریجانی برای حذف بودجه هدفمند کردن یارانهها در بودجه 88، بوده است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی «تابناک»، در این نامه، رئیسجمهور اشاره کرده که چنانچه همه جوانب طرح هدفمند کردن یارانهها در بودجه در نظر گرفته نشود و لایحه بودجه نیز به همان شکل پیشنهادی دولت تصویب نگردد، ممکن است موجب اخلال در بازار و خطرات جدی برای امنیت عمومی گردد. دکتر احمدینژاد در این نامه خواسته است یا این دو لایحه (بودجه 88 و هدفمندسازی یارانهها) هماهنگ پیش بروند و یا لایحه هدفمندسازی اجرا نگردد؛ چراکه دولت موافق فشارهای تورمی ناشی از اجرای ناقص طرح، نمیباشد.
محمدحسین فرهنگی، عضو کمیسیون تلفیق و نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس، با بیان اینکه به طور غیررسمی از این نامه آگاه شده است، گفت: دكتر احمدینژاد در این نامه نوشتهاند که چون در قالب مصوبه کمیسیون تلفیق اجازه جبران فشارهای ناشی از تغییر قیمت حاملهای انرژی و کالا و خدمات دولتی بر خانوارها و بخش صنعت و کشاورزی داده نشده است، دولت موافق تغییر قیمتها به این شیوه نیست و مبلغ 8400 میلیارد تومان را نیز برای هدفمند کردن یارانهها در بخش درآمدی بودجه نمیپذیرد.
به گفته فرهنگی، از نگاه دولت، ابقای این عدد در لایحه بودجه 88 بدون مجوز اصلاح قیمتها و بازتوزیع این درآمد، تورم شدیدی را پدید میآورد که برای دولت جبرانشدنی نیست.
یادآوری این مورد لازم است که در نشست کمیسیون تلفیق در روز یکشنبه، رقم 8400 میلیارد تومان به عنوان منابع درآمدی هدفمند کردن یارانهها به تصویب رسید، در حالی که گفته میشود رقم پیشنهادی دولت، بسیار بیشتر از این رقم بوده است.
بنابراین، با توجه به محتوای این نامه، اثرات لایحه تحول اقتصادی و هدفمند کردن یارانهها در بودجه 88 نادیده گرفته خواهد شد و عملا جهش قیمت پیشبینی شده و همینطور پرداخت نقدی یارانهها در سال 88 منتفی خواهد شد.
به نظر میرسد، تأخیر بررسی بودجه در صحن علنی از سیزدهم به هفدهم اسفند نیز در همین ارتباط است تا فرصت بیشتری برای بررسی و اعمال آن باشد.
رئیس جمهور در این نامه خواسته است: «یا دو لایحه بودجه سال 88 و هدفمندسازی یارانهها به صورت هماهنگ تصویب شوند و یا لایحه هدفمند كردن یارانهها از دستور كار خارج گردد.»
گفتنی است، كلیات و مقدمه لایحه اصلاحیه بودجه سال 1388 کل کشور به این شرح است: (بقیه در ادامه)
متن نامه رئیسجمهور به این شرح است:
جناب آقای دکتر لاریجانی
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
همانگونه که مطلعید، لایحه بودجه سال 1388 با ملحوظ داشتن لایحه هدفمند کردن یارانهها و با هماهنگی کلی در جلسات مشترک جمعی از اعضای هیات رییسه و روسای کمیسیونهای تخصصی مجلس با جمعی از اعضای دولت تنظیم نهایی و به مجلس شورای اسلامی ارائه گردید. در لایحه هدفمند کردن یارانهها قیمت انرژی بر مبنای فوب خلیجفارس منظور شده و منابع حاصل از آن بر اساس 60درصد جهت جبران هزینه هفت دهک درآمدی و 15درصد برای حمایت از تولید و صادرات و 25درصد جهت تامین هزینه دولت، کاهش مصرف ارز نفتی و توسعه فعالیتهای عمرانی توزیع شده است.
مبلغ 85 هزار میلیارد ریال منظور شده در لایحه بودجه 1388 سهم دولت از توزیع فوق است که به صورت شفاف در درآمدهای دولت لحاظ شده است. سهم حمایت از تولید و صادرات 51هزار میلیارد ریال منظور شده است که با احتساب بیش از 20هزار میلیارد ریال یارانه در متن هزینههای بودجه عملا به بیش از 71هزار میلیارد ریال بالغ میگردد. اگر اختیار تنظیم قیمت ترجیحی برای تولید منظور شده در لایحه را در نظر بگیریم تولید از پشتیبانی مناسبی برخوردار خواهد بود، ضمن اینکه کارگران و کارمندان نیز تحت حمایت قرار میگیرند و این هزینه تولید را کاهش خواهد داد.
بسیار روشن است که موفقیت اجرای هدفمند کردن یارانهها همراهی مردم است و مطالعات گسترده دولت نشان میدهد که حداقل هفت دهک مردم باید از یارانه برخوردار شوند که دولت 60درصد از منابع را به آن اختصاص داده است.
قبل از هر اقدامی در اعلام و اعمال قیمتهای جدید باید ارقام حمایتی به حسابهای مسدودی مردم واریز گردد، هر نوع تعیین و اعلام قیمت و زمان زودهنگام در هدفمند کردن یارانهها ممکن است موجب اخلال در بازار و خطرات جدی برای امنیت عمومی گردد.
در اجرای این کار بزرگ دولت باید از اختیارات کافی و قدرت انعطاف لازم در تنظیم قیمتها و همچنین شکل و میزان حمایتها برخوردار باشد تا مانع از نوسانات شدید و یا نابسامانی در بازار و امور اجتماعی گردد به همین دلیل در لایحه هدفمند کردن پیش بینی شده است که دولت بتواند تا ده درصد از سهم بخشهای گوناگون را در مواقع مقتضی جابجا نماید.
یادآوری این نکته ضروری است که منظور از لایحه حذف یارانهها نبوده بلکه هدفمند کردن آن است. لذا خواهشمنداست ترتیبی اتخاذ فرمایید که این دو لایحه با لحاظ همه ظرایف و ملاحظات و به صورت هماهنگ پیش برود تا مشکلی در اجرای آنها و یا خدای ناکرده اداره امور اقتصادی و اجتماعی مردم به وجود نیاید و در صورتی که چنین اقدامی مقدور نباشد مبلغ 85هزار میلیارد ریال منظور شده در بخش درآمدی لایحه بودجه به شرح به شرح اصلاحیه پیوست حذف گردد تا مشکلی برای مردم و اجرای بودجه حادث نشود.
اطمینان دارم که با درایت و دور اندیشی جنابعالی و نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی این اقدام بزرگ به خوبی سامان خواهد یافت و ملت عزیز از برکات آن برخوردار خواهد شد. قبلا از تلاشهای همه عزیزان سپاسگزارم.
محمود احمدی نژاد
گفتنی است، كلیات و مقدمه لایحه اصلاحیه بودجه سال 1388 کل کشور به این شرح است:
با توجه به همزمانی بررسی لایحه بودجه سال 1388 کل کشور و لایحه هدفمند سازی یارانههای انرژی و نظر به امکان اصلاحات احتمالی از سوی مجلس شورای در لایحه هدفمند سازی یارانههای انرژی و مواجهه با کمبود زمان در انجام اصلاحات لازم در لایحه بودجه سال 1388 اصلاحات ذیل در لایحه بودجه به عمل آید.
الف ـ منابع:
1- درآمد حاصل از هدفمند کردن یارانههای انرژی به شماره طبقه بندی “130409” حذف میگردد.
2- منابع حاصل از استفاده از حساب ذخیره ارزی برای اجرای طرحهای عمرانی به شماره طبقه بندی “310301” از رقم700/955/112 میلیون ریال به 700/951/136 میلیون ریال افزایش مییابد.
ب ـ مصارف:
1- مبلغ 000/334/20 میلیون ریال از سرجمع اعتبارات هزینهای کسر میگردد.
2- مبلغ 000/670/40 میلیون ریال از سر جمع اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای کسر میگردد.
امیرمنصور برقعی، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور اسلامی ایران
دنبالک ها: منبع ،