بسمه تعالی
نمایندگان ارجمند ، همكاران گرامی
سلامٌ علیكم ؛
ضمن ارج نهادن به زحمات طولانی همكاران محترمی كه برای تنظیم بند “ ر” تبصره 11 تلاش كرده اند، با توجّه به این كه بند یاد شده نكات قابل تأملی در بر دارد و احتمال می رود تصویب آن با اشكال شورای نگهبان روبرو شده و باعث تأخیر بودجه شود و مشكلاتی برای كشور ایجاد نماید، بدینوسیله ضمن اشاره به معایب اساسی آن درخواست می نمائیم در صورتی كه موافق باشید، با پیشنهاد حذف این بند موافقت فرمائید:
1ـ هیچكدام از ادوار گذشتة مجلس جرأت نكرده اند بطور رسمی چنین اختیارات گسترده و بی قید و بندی را در اختیار شركت ملی نفت قرار دهند.
2ـ ماهیت این بند نه تنها بودجهای و سالانه نیست، بلكه فراتر از قانون برنامه می باشد و تناسب ندارد در قالب بودجة سالانه مطرح شود.
4ـ تعیین سهم درصدی، در صورتی كه قیمت نفت افزایش یابد، باعث می شود درآمد بی حسابی در اختیار شركت قرار گیرد كه قبلاً محاسبه نشده است و در صورت كاهش آن به پایین تر از 28 دلار دولت بایستی بحران مالی ناشی از كاهش را بالاجبار بر عهده گیرد. ضمن آن كه درآمدهای ناشی از سوآپ در این بند دیده نشده است.
3ـ با شركتی كه دولتی و حقوق بگیر دولت است، همانند یك شركت خارجی كه در داخل یك كشور بیگانه سرمایهگذاری میكند، رفتار می شود و قرارداد با آن پول خارجی را در درون مرزها ترویج می نماید به گونهای كه شركتی دولتی بدون نظارت كافی و بدون التزام به رعایت نظام هماهنگ پرداخت و معاف از هرگونه مالیات و عوارض، درصد قابل توجهی از منابع كشور را در اختیار می گیرد و بدون توجّه به خط مشی های ترسیم شده از سوی قانون گذار، هر كدام از سیاستهایی را كه اراده كند، حمایت می نماید.
آیا برای شما جای سؤال نیست كه چرا این شركت دولتی در طی سالهای طولانی به جای ارائة یك اساسنامة چند صفحهای به دنبال اخذ مجوزهایی از این دست در قالب برنامة سالانه یا در قالب برنامة پنجساله است و عمل كردن بر اساس اساسنامهای را كه مربوط به دورة قبل از انقلاب است، بر ارائة اساسنامة جدید ترجیح می دهد؟ و چرا برای جای دادن بندی با ماهیّت دائمی در قالب برنامه یا بودجة سالانه اصرار می ورزد؟
در نتیجه به عنوان یك وظیفة شرعی و تعهد ملّی، به حذف این بند رأی خواهیم داد و با این اتمام حجت، به زعم خویش مسؤولیّت خود را انجام یافته تلقی می كنیم. بدیهی است هر كس در قبال اقدام خویش مسؤول است.
با تشکر و آرزوی موفقیت
خوش چهره نادران سبحانی فرهنگی مصباحی مقدّم رودكی امیر حسنخانی رسولی نژاد جهانگیرزاده جلالی هدایت خواه تمدن دهقان زاکانی