میزگرد اقتصادی در خبرگزاری فارس 22 شهریور 89
فرهنگی: دلیل نرسیدن به رشد 8 در صدی واقعیتهای محدودیت آفرین بوده است
خبرگزاری فارس: عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: برنامههای پنج ساله برنامههای میان مدت هستند و هدف آن اجرای زیرساختهاست پس اگر برنامه به كلیات اكتفا كند فاقد كاركرد مناسب خواهد بود. اگر به رشد 8 درصدی اقتصادی نرسیدیم به دلیل واقعیت های محدودیت آفرین بوده است.
محمد حسین فرهنگی در میزگرد اقتصادی خبرگزاری فارس افزود: بحث اقتصاد و عمران و توسعه همه جانبه كشور هدف اصلی چشمانداز 20ساله است و الزام شده است كه تمام قوا در این مسیر حركت كنند بنابراین ما ناگزیر هستیم با استفاده از برنامهریزی معكوس، پلههای ترقی را طوری تعیین كنیم که بعد از 20 سال به آن اهداف برسیم.
وی ادامه داد: در هر طراحی و برنامهریزی ممكن است مجموعه ای عقب باشد و یا در برخی از ابعاد موفقیت بیشتری كسب كند و مجری یا برنامهریز ممكن است با محدودیتهایی مواجه باشد که روند حركتی را آهسته كند و یا ابزارهایی داشته باشد که حركت سریعتر شود.
وی خاطر نشان كرد: برنامههای پنج ساله برنامههای میان مدت هستند و هدف آن اجرای زیرساختهاست پس اگر برنامه به كلیات اكتفا كند این برنامه فاقد كاركرد مناسب خواهد بود.
فرهنگی تاكید كرد: در ارزیابی كلی گذشته در طول یك گام قبلی حركت ما حركتی رو به جلو بوده است و در برخی از زمینهها مثل رشد اقتصادی بحثهای ما مسائل برونزا بوده است که همه را تحت تأثیر قرار داده است و اتفاقا مشكلات ما كمتر بوده است.بنابراین اگر نتوانستیم به 8 درصد رشد اقتصادی برسیم علت آن واقعیتهای محدودیتآفرین موجود بوده و آنرا كند كرده است.
وی خاطر نشان كرد: مقام معظم رهبری در اظهارات اخیر توصیههای دقیقی ارائه فرمودند و این سیاستها بعضا در دفاع از مجموعه ای است كه دولت و مجلس ادعا كرده اند.
عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: یکی از موضوعات اصلی صحبتهای ایشان اجرای اصل 44 است. ما از مرحله طراحی به مدت دو سال عبور كرده ایم نیاز به قانون جدید نداریم.
وی افزود: حال ما باید به50 درصد اهداف آن قانون نزدیك می شدیم كه خبری از آن نیست و به حدود 25 درصد اهداف رسیدهایم و اجرای این قانون اهتمام جدی تر دولت را میطلبد.
فرهنگی افزود: ما مشكل جدی عدم ارتباط منطقی و قانونمند بودجه را هم داریم. بعضا احكامی كه صادر میشود اساسا قابلیت اجرایی ندارند و یا در راستای اهداف چشمانداز نیستند.
وی ادامه داد: اول باید بیماری را شناخت بعد به درمان آن پرداخت پس اگر بتوانیم بین چشمانداز 20 ساله و برنامه پنجم ارتباط برقرار كنیم مسیر رسیدن مسیر شفاف و روشنی خواهد بود.
وی خاطر نشان كرد: علل و عواملی كه در دولت است قرار نگرفتن مبنای چشمانداز برای طراحیهای مختلف است در حالیكه باید مسئولان اجرایی پاسخ دهند برای هر كدام از اهداف چه كارهایی باید انجام شود. در مجلس هم ملاحظه میشود كه محدودیتها از نوع اختیارات است.
فرهنگی گفت: در اصل 75 قانون اساسی ما مانعی جدی داریم و هر اقدامی از سوی مجلس بدون پیش بینی مالی امكان پذیر نبوده و صورت نخواهد گرفت.
وی در پاسخ به این سؤال كه مجلس انتظار دارد اهداف چشم انداز توسط دولت محقق شود به هر حال طرحهایی را طراحی كرد كه ما را به هدف برساند گفت: هر قدمی كه بخواهید بردارید برای اتفاق و كار جدید نیازمند تأمین مالی است.
فرهنگی افزود: در مجلس این اراده وجود دارد كه نظام اداری متحول شده شكل بگیرد و در كنار آن فضای كسب و كار را با همت بخش خصوصی اصلاح كند.
وی ادامه داد: وضعیت ما در فضای كسب و كار در دنیا چندان خوب نیست و باید اصلاح شود.
وی تصریح كرد: هر اقدامی در كشور انجام شود مهمترین ركن آن اشتغال است و با اصلاح پارامترهای فضای كسب و كار و نظاممند كردن حمایتها و ایجاد شهركهای صنعتی و جذب سرمایهگذاری خارجی بامکان پذیر خواهد بود. در این زمینه ها هر طرحی به مجلس بیاید سریع تصویب میشود.