میزگرد اقتصادی خبرگزاری فارس (2)
فرهنگی: اساسنامه صندوق توسعه ملی نیمه پاییز نهایی میشود
خبرگزاری فارس: عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینكه بحث عدم موفقیت در واگذاریهای اصل 44 را به بخش خصوصی قبول ندارم گفت: اساسنامه و نحوه استفاده از صندوق توسعه ملی تا نیمه پاییز نهایی میشود.
محمد حسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در میزگرد اقتصادی در خبرگزاری فارس گفت: مسأله واگذاریها و اینكه آیا مسیر انحرافی رفتهاند را قبول ندارم چرا كه مشكل واگذاریها به توانمندیهای بخش خصوصی برمی گردد.
وی ادامه داد: خیلی از بنگاههای اقتصادی را داشتیم كه برآوردهای صحیحی از بازار نداشتند و بوروكراسی اداری هم كار را بدتر كرد و بنگاهها را ورشكسته و تعطیل كرد . بنابراین با توجه به شرائط عمل می شود و نگاه ما باید به این مسیر مثبت باشد.
فرهنگی با اشاره به اینكه باید بخش دولت را سبك كنیم ولو اینكه یك گام به سمت یك دوره گذر برویم گفت: در بحث بانكی باید اذعان شود كه آسیب دیدن نظام بانكی به خاطر خود نظام بانكی است چرا كه بوروكراسیهای آن در راستای سیاستهای اصل 44 نیست.
وی در پاسخ به این سؤال كه قرار بود اساسنامه صندوق توسعه ملی تدوین شود گفت: منابع این صندوق محفوظ است اما به هر حال با صندوق ذخیره ارزی تفاوت دارد و منابع صندوق توسعه ملی اختصاص 20 درصد درآمدهای حاصل از صادرات نفتی به آن است.
وی تاكید كرد: تأخیری كه در قانون برنامه بهوجود آمد باعث تأخیر در تشكیل صندوق توسعه ملی شد.
عضو هیأت رئیسه مجلس تاكید كرد: ما میتوانیم به استناد آیین نامه بطور مستقیم در صحن علنی آن را بررسی كنیم و یك فوریت آن رای آورده است، لذا پیشبینی میشود تا اواسط پاییز قانون آن نهایی شود.
وی تصریح كرد: راهاندازی آن شاید مهم باشد اما مهمتر از آن بعد از راه اندازی یعنی استفاده درست از منابع این صندوق است.
فرهنگی گفت:این صندوق میتواند در اقتصاد فعلی كشور بهترین راهحل برای مشكلات بنگاههای مختلف باشد و اتاق بازرگانی و اتحادیه ها و مجامع صنفی می توانند برای این صندوق برنامه داشته باشند و از هم اكنون تمهیدات بازار را برای استفاده صحیح از منابع صندوق اعلام كنند.
وی خاطر نشان كرد: اگر در بخش خصوصی نهادهایی مثل اتحادیهها و مجامع حسن تدبیر داشته باشند و دولت را راهنمایی كنند آن طرحهایی كه توجیه دارد و نیاز داخل را تأمین می کند و یا میتوان تولیدات آن را صادر كرد منابع این صندوق به سمت آنها می رود.
وی تصریح كرد: چنانچه این گونه نشود و منابع به سمت تولیداتی كه توجیه ندارد و قابلیت صادرات ندارد، برود همان میشود كه میبینیم برخی از بنگاههای ما ورشكسته و تعطیل شده اند.