خبرگزاری تسنیم: محمدحسین فرهنگی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: پس از انقلاب حاکمیت بهدنبال مبارزه با فساد بوده است، درحالی که قبل از انقلاب بنایی برای مبارزه با مفاسد وجود نداشت و مقایسه این دو با هم قیاس معالفارق است.
محمدحسین فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره شبهاتی که در خصوص دستاوردهای اقتصادی نظام پس از انقلاب مطرح میشود، اظهار کرد: قبل از انقلاب کلاًٌ 1800 پروانه صنعتی صادره داشتیم و تعداد کارخانجات و واحدهای تولید کشور به همین تعداد بود، این در حالی است که هماکنون بیش از 87هزار پروانه صادره داریم که آمار بیانگر رشد کمی تولیدات داخلی در حوزههای مختلف است.
وی یادآور شد: تا پیش از انقلاب در بازار بهندرت جنس تولید داخل پیدا میشد، اما در حال حاضر بازارهای داخلی مملو از محصولات تولید داخل است.
وی ادامه داد: در حوزه تورم نیز باید بررسی همه ابعاد را مورد توجه قرار داد، بهعنوان مثال میزان درآمد اشخاص در زمان فعلی با میزان درآمدهای قبل از انقلاب در نظر گرفته شود، اساساً نمیتوان اینها را مقایسه کرد. همچنان که درآمدهای زمان پیروزی انقلاب با 20 سال پیش از آن قابل مقایسه نیست.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبیعتاً طبقه متوسط در دوران انقلاب رشد کرده است، گفت: این مسئله ناشی از بهبود وضعیت معیشت عموم است. در گذشته (دوران قبل از انقلاب) یک طبقه مرفه انگشتشمار داشتیم و اکثریت مردم بنیه مالی ضعیفی داشتند.
فرهنگی افزود: علاوه بر این الگوی مصرف بهطور جدی تغییر کرده است، بهعبارت دیگر خانوادهها مطلقاً آمادگی ندارند با الگوی مصرف سالهای پیش زندگی کنند، این هم شاخص دیگری مبنی بر تغییر الگو است.
وی خاطرنشان کرد: کنار واقعیتهایی که به مسائل و مشکلات معیشتی برمیگردد باید به واقعیتها توجه کرد.
وی با بیان اینکه دوران پیش از انقلاب سراسر مفاسد بود، یادآور شد: پس از انقلاب حاکمیت بهدنبال مبارزه با فساد بوده است ولی قبل از انقلاب بنایی برای مبارزه با مفاسد وجود نداشت و مقایسه این دو با هم قیاس معالفارق است.
وی ادامه داد: نظامی را که از بالا تا پایین همه فاسد بودند نمیتوان با نظامی که با کشف موارد بهطور جدی بهدنبال برخورد با مفاسد است، مقایسه کرد.