نماینده مجلس:
باید معایب و محاسن نظام های ریاستی و پارلمانی بررسی شود
تبریز- نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسكو در مجلس شورای اسلامی گفت: معایب و محاسن نظام های سیاسی ریاستی و پارلمانی باید توسط صاحب نظران، محققان و علمای علوم سیاسی مورد كنكاش قرار بگیرد.
محمدحسین فرهنگی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: با وجود اینكه این دو روش در نظام سیاسی سالهاست در كشورهای مختلف اجرا می شود، ولی هر یك دارای معایب و محاسنی می باشند كه باید از نظر علمی و عملی مورد بررسی عمیق قرار بگیرد.
وی، با بیان اینكه در نظام های پارلمانی، تعیین كننده دولت، تركیب اعضای پارلمان است و اختیار انحلال یا محدودیت آن را هم بر عهده دارد، اظهار كرد: در نظام های ریاستی نیز قوه مجریه در شكل گیری قوه مقننه نقش ایفا می كند و تحت نفوذ آن قرار دارد و اختیاراتی نیز در محدود كردن و حتی انحلال آن دارد.
فرهنگی گفت: در كشور ما هیچ كدام از این دو مدل حاكم نیست و نه دولت برخاسته از مجلس است و نه قوه مجریه می تواند در امور پارلمان دخالت هایی مانند محدود كردن یا انحلال داشته باشد.
وی ادامه داد: در نظام سیاسی موجود در ایران، در مقاطعی كه دولت و مجلس هماهنگ نیستند مشكلاتی برای كشور به وجود می آید و این مشكلات گاهی آثار منفی بر منافع كشور می گذارد كه به همین دلیل باید به سراغ ایده جدید و متعارف رفت.
فرهنگی، با اشاره به اینكه در نظام پارلمانی، مجموعه مجلس، تركیب قوه مجریه را تعیین می كند ومردم یك بار بر سر پای صندوق های رای حاضر می شوند، گفت: نتیجه این گونه اخذ رأی در مجلس و دولت توام منعكس می شود.
وی، با اشاره به سخنان رهبری درباره احتمال تغییر نحوه اداره كشور، گفت: چنان كه در دوره امام راحل یك بار بازنگری در قانون اساسی صورت گرفت، در مواقع لزوم می توان این كار را دوباره انجام داد.