دکتر محمدحسین فرهنگی روز شنبه با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز آذربایجان شرقی، با ارایه گزارشی از فعالیت های دوره جدید مجمع نمایندگان استان، توجه به بخش معدن را یکی از اولویت های مهم نمایندگان دوره دهم مجلس شورای اسلامی برای رونق اقتصادی منطقه عنوان و اظهارکرد: آذربایجان شرقی هرچند به لحاظ جمعیتی و مساحت جزو استان های رده اول کشور نیست، اما ذخایر معدنی این استان رتبه اول کشور را دارد.
وی افزود: حدود نیمی از ذخایر معدنی استان را مصالح ساختمانی و بقیه را سایر معادن از جمله فلزی و سنگ های تزئینی شامل می شود که تدوین برنامه های جامع و مدون برای اکتشاف و استخراج آنها می تواند سرعت رشد و توسعه اقتصادی منطقه را بیشتر کرده و موجب افزایش درآمدهای عمومی کشور و استان شود.
فرهنگی با تاکید بر اینکه بخش معدن باید از محورهای توسعه ای آذربایجان شرقی برای سال های آینده باشد، گفت: با توجه به جذب نیروی کار فراوان و نیز ایجاد صنایع پایین دستی در بخش معدن، می توان با بهره برداری از معادن موجود استان، نرخ بیکاری در بین جوانان را به سرعت کاهش داد و با ایجاد و راه اندازی صنایع مرتبط، زمینه های اشتغال مردم استان و حتی استان های همجوار را فراهم آورد.
وی افزایش نقدینگی حاصل از بهره برداری از معادن آذربایجان شرقی را یکی از مزیت های بسیار مهم و قابل توجه اقتصادی استان برشمرد و گفت: این امر موجب افزایش قابل توجه اعتبارات و نقدینگی بانک ها و موسسه های مالی استان شده و همین موضوع یکی از شاخص های محوری در رونق کسب و کار و نیز توسعه صنایع و تولیدات می شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، لازمه بهره برداری از معادن استان را حفط شرایط و مقررات مربوط به محیط زیست و تخریب نکردن منابع طبیعی دانست و اضافه کرد: البته در این زمینه مجلس شورای اسلامی و دستگاه های اجرایی حساسیت خاصی دارند و هرگونه صدور مجوزهای مربوطه باید با رعایت این دو اصل انجام بگیرد.
فرهنگی با اشاره به نشست های مجمع نمانیدگان استان با مدیریت آذربایجان شرقی درباره توجه به توسعه معادن ، گفت: جلساتی در این زمینه برای تعیین سرمایه گذاران برای اکتشاف و استخراج ذخایر معدنی استان برگزار شده و در مرحله بعدی گسترش ارتباطات برای جلب و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی را مد نظر قرار داده ایم.
وی ، رایزنی با استانداری و مراجع ذی ربط را برای تعیین تکلیف معدن نفلین سینیت سراب و تسریع در اجرای این طرح را از جمله اولویت ها و محورهای کاری مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد.
فاصله بین نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مجریان باید کمتر شود
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تعامل و هماهنگی بین نمایندگان و دستگاه های اجرایی باید اصل اساسی برای توسعه استان باشد، گفت: در این رابطه فاصله بین نمایندگان مجلس و مجریان باید کمتر شده و تعامل بیشتری داشته باشند.
فرهنگی لازمه پیگیری مسایل مختلف استان در حوزه های صنعتی، معدنی، گردشگری، علمی و سایر حوزه ها را ایجاد تعامل، تفاهم و همدلی و یکدلی بین نمایندگان و دستگاه های اجرایی عنوان کرد و افزود: در صورتی که این ویژگی ها در میان مسئولان مختلف استانی و نمایندگان به وجود آید، بسیاری از مشکلات استانی قابل حل بوده و پیگیری مسایل به راحتی امکان پذیر خواهد بود.
وی، انسجام و وحدت بین نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی با وجود دارا بودن گرایشهای مختلف و متنوع را از ویژگی های بارز این دوره از مجلس عنوان و اظهارکرد: البته این موضوع مربوط به رویکرد خاص خود نمایندگان برای توسعه استان است که دستگاه های اجرایی و مدیریت استان باید از چنین فرصتی برای پیگیری مناسب و دقیق مسایل بهره برداری کنند.
فرهنگی گفت: در زمان حاضر 17 نماینده موجود آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی حرکت جمعی برای توسعه استان دارند و در همین رابطه پیگیری خاصی برای طرح های مختلف حوزه های انتخابیه خود دارند.
وی ، تقسیم بندی استان به چهار منطقه شمال، جنوب، شرق و مرکز را از برنامه های مجمع نمایندگان جهت پیگیری دقیق و مناسب مسایل استانی عنوان کرد و افزود: به نظر می رسد با این کار مسایل استانی بهتر و راحت تر می تواند از سوی نمایندگان پیگیری و بررسی شود.
فرهنگی، تلاش برای ایجاد و راه اندازی کارگروه توسعه استان را از دیگر برنامه های مدنظر مجمع نمایندگان مردم آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد.
وی، ترکیب کنونی نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی را مناسب خواند و اظهارکرد: در دوره دهم مجلس شاهد حضور نمایندگان جوان و با تجربه هستیم که می تواند مزیت خوبی برای استان باشد.
فرهنگی ، پرانرژی بودن را از ویژگی های بارز نمایندگان جوان استان در مجلس بیان کرد که اگر این ویژگی همراه با مشورت پذیری باشد می تواند در کنار بهره مندی از تجربیات و نقطه نظرهای نمایندگان باتجربه ، برای استان مفید واقع شود.
** پیگیری مشکلات شهرک های صنعتی استان در راستای اقتصاد مقاومتی قابل تقدیر است
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، توجه به اقتصاد مقاومتی را جزو اولویت ها و محورهای اصلی دستگاه های اجرایی و قوه مقننه دانست و گفت: اقدامات مناسبی طی ماه های اخیر در آذربایجان شرقی در این حوزه در حال انجام است که پیگیری و رسیدگی به مسایل و مشکلات شهرک های صنعتی اقدامی در خور توجه و قابل تقدیر می باشد.
فرهنگی افزود: پیشتر درباره حل مشکلات شهرک های صنعتی به طور عام و واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در این شهرک ها به طور خاص مورد غفلت قرار گرفته بود که در حال حاضر جلسات مرتب و منظمی با حضور مسئولان استانی برگزار می شود که نوید حرکت های شایسته در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی می تواند باشد.
وی ، ایجاد شهرک های صنعتی جدید و توسعه و گسترش شهرک های کنونی را از اهداف نمایندگان استان در مجلس و همچنین مدیریت کلان آذربایجان شرقی عنوان و اظهارکرد: در این زمینه شهرک صنعتی شهرستان اسکو و سنگ آذرشهر جزو اولویت های اصلی است که با ایجاد آنها می توان به کاهش نرخ بیکاری در این دو شهرستان و همچنین افزایش درآمدهای استانی امیدوارتر بود.
فرهنگی اضافه کرد: ایجاد و راه اندازی شهرک های صنعتی فوق در راستای تمرکززدایی از تجمع واحدهای تولیدی و صنعتی در تبریز را می توان به فال نیک گرفت تا سرعت رشد و توسعه تمامی شهرستان به صورت یکسان اتفاق بیفتد.
وی ، ایجاد تغییر و تحول در فضای کسب و کار استان را ناشی از شرایط کلان ملی دانست و گفت: البته بخشی از این تغییرات نیز می تواند به نوع مدیریت ها برگردد که تغییرات مدیریتی اخیر در استان در این راستا مثبت بوده است.
* فضای رسانه ها و وضعیت مطبوعات استان نیاز به آسیب شناسی دارد
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی ، فضای رسانه ای استان را تا حدی مناسب دانست و در عین حال گفت: این فضا و وضعیت مطبوعات استان در زمینه های گوناگون نیاز به آسیب شناسی دارد.
فرهنگی افزود: بر این مبنا می تواند شرایط و وضعیت رسانه های استان را در ابعاد ارزیابی عملکردها و مسایل حمایتی مورد بررسی قرار داد.
وی اظهارکرد: در زمینه عملکرد رسانه ای آذربایجان شرقی ، تنوع و وجود رسانه های مکتوب و دیجیتالی از جمله مزیت های استان است که اگر در آنها مطالب کذب و خلاف واقع منتشر نشود، می توان از این تنوع رسانه ای به نفع پیشبرد اهداف توسعه ای استان در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سود جست.
فرهنگی ، وضعیت رسانه های گروهی آذربایجان شرقی در بخش حمایتی را ضعیف خواند و با بیان اینکه در این رابطه طی سال های اخیر اقدامات مناسبی به انجام نرسیده است، یادآور شد: محدودیت های منابع حمایتی از رسانه ها و مطبوعات ، باعث شده است امروز شاهد بروز مشکلات عدیده برای مطبوعات استان باشیم که ادامه این روند به هیچ عنوان به نفع استان نیست.
وی اضافه کرد: در این زمینه اهتمام جدی مسئولان فرهنگی و اجرایی استان برای تعریف منابع جدید لازم است تا به نحو مقتضی محدودیت های مالی رسانه های استان برداشته شود.