عضو هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی:
دولت روحانی در معرض آزمونی بزرگ قرار دارد
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی از دولت دکتر روحانی خواست تا با پایبندی به برنامه های اعلامی و حتی تفاهم با مخالفین خود دولت تدبیر و امید را به حرکتی ماندگار وموفق در تاریخ کشور تبدیل نماید.
دکتر محمد حسین فرهنگی که در جلسه هم اندیشی با اقشار مختلف مردم در مجتمع فرهنگی هنری تبریز سخن می گفت با تشریح پیام ها و دستاوردهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: این دوره از انتخابات دارای ویژگی های خاصی بود، حضور تمام سلایق در آن، اراده عمده حامیان اکثر کاندیداهای شرکت کننده بر ضرورت تغییر در روشها و برگزاری آرام و سالم انتخابات از جمله این ویژگیها بود. برخلاف برخی پیش بینی ها انتخابات به دور دوم کشیده نشد.
در انتخابات یازدهم باردیگر عظمت مردمسالاری دینی در ایران نمایش داده شد
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: رییس جمهور منتخب در این دوره با اکثریت نه چندان قاطع، به پیروزی رسید اما بر خلاف انتخابات سال 88 نه ادعای تقلبی وجود داشت ونه شاهد پرخاشگری و اعتراض بودیم. اساسا در انتخاباتهای جمهوری اسلامی ایران امکان تقلب و حتی تخلف گسترده وجود ندارد و خود مردم در قالب هیأتهای نظارت شورای نگهبان و هیأت های اجرایی حضور داشته و انتخابات را برگزار می کنند. در این انتخابات باردیگر عظمت مردمسالاری دینی در ایران نمایش داده شد تا آنجا که حتی تحلیلگران غربی نیز اظهار داشتند انتخابات ریاست جمهوری در ایران، حتی از استانداردهای کشورهای اروپایی نیز بالاتر بود….
بقیه در ادامه مطلب
انتخاب مردم مشروط است
وی با بیان اینکه مردم به دنبال افراد جسور صریح و دارای اعتماد به نفس بالا هستند تصریح کرد: مردم در این انتخابات نشان دادند که به برخی ایده های فراجناحی، اعتدالگرایانه و تحولات، به دور از تنشهای سیاسی گرایش دارند اما با توجه به تجربه های قبل باید در نظر داشت که هر انتخابی توسط مردم مشروط است و دولت جدید نیز تا زمانی که در چارچوب برنامه های خود حرکت کند مورد حمایت خواهد بود.
فرهنگی با بیان اینکه کسانی که ایده های اولیه خود را فراموش کردند صدمه دیده اند تصریح کرد: دولت آقای روحانی در معرض یک آزمون بزرگ قرار دارد تا نشان دهد به مواضع و خواسته های خود التزام دارد یا خیر؟ چرا که عدم التزام باعث ناکامی وسرخوردگی مردم و به ضرر کشور و همچنین به زیان دولت محترم خواهد بود.
سفر رییس جمهوری به نیویورک به موقع ومناسب بود
نماینده مردم تبریز، آذرشهر اسکو در مجلس شورای اسلامی به موضوع سفر رییس جمهوری به نیویورک اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که در انتخابات اخیر ریاست جمهوری مطرح بود خواست مردم بر تغییر روش در سیاست خارجی با حفظ منافع ملی، ارزش های ملی و عزت ملی بود که در این سفر مورد توجه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه حرکت دولت در این مقطع تاریخی در این زمینه به موقع و مناسب بود اظهار داشت: در این مذاکرات کوچکترین نشانه ای از وادادگی و تسلیم نبودو ما بدون آنکه کوچکترین عقب نشینی از منافع ملی وتوسعه کشور داشته باشیم علی رغم برخی حواشی در جزئیات که مقام معظم رهبری نیز بدان اشاره داشتند حرکت کردیم و انصاف حکم می کند که حسن نیت مسئولان حاضر در صحنه مورد توجه قرار گیرد.
فرهنگی با بیان اینکه هر نتیجه ای از مذاکرات به نفع کشورما خواهد بود، اظهار داشت: اگر این مذاکرات بدون کوچکترین عقب نشینی در منافع ملی، منجر به کاهش تحریم ها و فشار علیه ایران شود افق های تازه ای را در سیاست خارجی ترسیم می کند در غیر این صورت معلوم خواهد شد که علی رغم نرمش مسؤولان جمهوری اسلامی ایران، طرف مقابل اهل گفتگو نیست و دنیا متوجه موضوع خواهد شد که چرا کشور ما چنین مواضعی را اتخاذ کرده است.
وی با اشاره به اینکه در این مذاکرات صلابت خاص از سوی ایران و یک نوع شتابزدگی و سردرگمی در طرف مقابل مشاهده می شد، خاطرنشان کرد: چنان که مقام معظم رهبری بدان اشاره داشتند این است که با گذشته و سابقه ای که طرف مقابل از خود داشته نمی توان به آنها خوش بین بود همچنانکه چند روز پس از این مذاکرات و با سفر مقامات رژیم صهیونیستی صحبت های دیگری را مطرح کردند. در مجموع با حضور رییس جمهور و صحبتهای رسمی در مجمع عمومی فضای جدیدی پدید آمده است
قانون نظام صنفی گام ارزشمندی در ساماندهی فعالیت های این حوزه خواهد بود
فرهنگی در ادامه به برخی مصوبات اخیر مجلس شورای اسلامی پرداخت وگفت: یکی از قوانینی که در مجلس بازنگری شد در خصوص قانون نظام صنفی بود که پس از بررسی در فراکسیون کارشناسی طرح ها و لوایح، گام ارزشمندی در ساماندهی فعالیت های این حوزه برداشته شد. بر اساس یکی از مصوبات شیوه نظارتی بر اصناف بر روش موثر و میانه ای قرار گرفت و مقرر شد تا در تخلفات دارای ارقام زیر چندصد هزار تومانی تعزیرات حکومتی خود رسیدگی کند و در بقیه موارد کمیته سه نفری با حضورنمایندگان اصناف، بازرگانی و تعزیرات حکومتی آن را بررسی کنند.
اتحادیه های صنفی از سرقفلی برخی آقایان خارج شد
وی به برخی دیگر از ویژگی های این قانون اشاره کرد وگفت: یکی از معضلاتی که در اتحادیه های صنفی دیده می شد این بود که مدیریت این اتحادیه به سرقفلی تبدیل شده بود و در این قانون محدودیت هایی برای انتخاب برای چندین دوره پیاپی در نظر گرفته شد.
عضو هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی به موضوع حذف کنکور اشاره کرد و گفت: همانطور که 5 سال قبل در صحن علنی مجلس اشاره کرده بودم حذف کنکور با شرایطی که در نظر گرفته شده بود امکان عملیاتی شدن پیدا نمی کرد با مصوبه جدید، مجلس حذف کنکور را تدریجی در نظر گرفته است و به تدریج، بایستی در برخی رشته ها که متقاضی کم دارد کنکور حذف و در مورد دانشگاه ها ورشته های پرطرفدار کنکور برگزار شود.
مجمع تشخیص مصلحت نظام قانون بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار را تصویب کند
فرهنگی یکی از موضوعات حساس و مهم مطرح شده روزهای اخیر در مجمع تشخیص مصلحت نظام، را قانون بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار عنوان کرد و گفت: علی رغم تصویب این قانون در مجلس شورای اسلامی که طی آن افرادی که شاغل نبوده و بیکارند مورد حمایت قرار می گیرند تا فشار خانواده ها کم شود، شورای نگهبان به یکی از مواد قانونی آن ایراد گرفت و با وجود چند بار رفت و برگشت در نهایت به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
وی افزود: علی رغم طرح موضوع در مجمع و دفاع ریاست مجمع، به خاطر تشکیک هایی که از سوی تامین اجتماعی برای بررسی بیشتر به کمیسیون خاصی در مجمع ارجاع شده است.
فرهنگی تصویب این قانون را گامی مهم در رفع مشکلات این حوزه دانست و با تأکید بر تصویب آن گفت: این قانون به هیچ عنوان مشوق بیکاری نیست حتی در این قانون برای زنان سرپرست خانوار فاقد شغل و زنان خودسرپرست نیز پیش بینی هایی صورت گرفته است.
عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از سازمان تأمین اجتماعی در این خصوص گفت: مسئولان سازمان تأمین اجتماعی قبلا در مجلس اظهار می داشتند که صندوق بیمه بیکاری زیان ده بوده و از سایر بخش ها برای آن هزینه می کنند بدین ترتیب تفکیک صندوق به نفع سازمان خواهد بود اگر هم این صندوق سود ده بوده باید درآمدهای آن صرف کارگران بیکار شود به هر جهت تأمین اجتماعی باید موضع کارشناسی یکسانی را اتخاذ کند. در هر حال در این مصوبه صندوق بیمه بیکاری از این نهاد تفکیک شده و ارتباطی با این صندوق نخواهد داشت.
نمایندگان استان از هر استاندار فراجناحی که در راستای توسعه آذربایجان شرق و تعامل با سرمایه گذاری حرکت کند با هر گرایشی حمایت می کنند
نماینده مردم تبریز، آذرشهر واسکو در مجلس شورای اسلامی به بحث انتخاب استاندار آذربایجان شرقی وشهردار تبریز اشاره کرد و گفت: اصل این دو موضوع در حیطه اختیارات نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار ندارند و آنها تنها نظرات خود را اعلام می کنند.
وی با ارائه گزارشی از روند اقدامات صورت گرفته از سوی دولت در زمینه انتخاب استاندار آذربایجان شرقی گفت: وزیر محترم کشور قبل از اخذ رأی اعتماد در مجمع نمایندگان شمالغرب و برخی کمیسیون ها تأکید داشتند که از پیشنهادهای نمایندگان مجلس استفاده خواهد کرد. هرچند در آن هنگام به ایشان اعلام کردم این کار عملی خواهد نبود. با درخواست وزارت کشور، مجمع نمایندگان استان آذربایجان شرقی پس از سه جلسه رسمی 5 نفر را به عنوان گزینه نهایی به وزارت کشور معرفی کرد که این وزارتخانه نیز در جمع بندی نهایی خود دکتر درویش زاده شهردار سابق تبریز را تأیید کرد. از قرار اطلاع مخالفت هایی در هیأت دولت تاکنون مانع تحقق آن شده است. به دنبال آن پی در پی اسامی مختلفی از متعصبان جناح سیاسی خاصی مطرح شد که تاکنون هم نهایی نشده است.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی قصد مخالفت با دولت و تداوم مخالفت و رویارویی در این زمینه را ندارند. تصریح کرد: نمایندگان از هر فرد فراجناحی که در راستای توسعه استان و تعامل با همگان حرکت کند، با هر گرایش فکری حمایت می کنند و اگر چنین نباشد در کنار همکاری، در راستای وظائف و اختیارات خود برای تقویت جایگاه استان استفاده خواهند کرد.
وی با بیان این که در حال حاضر، توپ در زمین دولت قراردارد، گفت: با توجه به اینکه نمایندگان استان آذربایجان شرقی در هفته جاری در حوزه های انتخابیه خود هستند دولت برای بهره گیری از نظرات نمایندگان استان بایستی انتخاب خود را به هفته آتی موکول کند.
مردم از شهردار و شورای اسلامی شهر تبریز برای توسعه شهر کار و برنامه می خواهند
فرهنگی با اشاره به انتخاب شهردار تبریز از سوی شورای اسلامی شهر گفت: ما باید از شهردار تبریز برای بهبود شرایط زندگی و رفاه مردم کار گسترده و حساب شده بخواهیم و اعضای شورا نیز با همدلی و وفاق به دنبال برنامه ریزی برای توسعه شهر تبریز در بخش های مختلف و تکمیل برخی طرح های نیمه تمام نظیر جریان آب سد شهید مدنی از طریق مهرانه رود، رفع مسایل حوزه های عمرانی، تراکم، ساماندهی بافت فرسوده، فضاهای مناسب مورد نیاز شهر، حمل و نقل عمومی، توسعه فضای سبز و نظائر آنها باشند. البته طی نامه ای پیشنهادهای خود را به اعضای محترم شورای اسلامی شهر تبریز ارایه داده ام.
همین گزارش حاکی است در ادامه این نشست شرکت کنندگان ضمن طرح سؤال از دکتر محمد حسین فرهنگی به بیان نقطه نظرات خود در حوزه های مختلف پرداختند.