امشب سومین شبی است که احتمال قدر بودن آن وجود دارد پس با آمادگی کامل سعی کنیم وارد آن شویم؛ شبی که طبق فرمایش امام صادق(ع) تقدیر امورات بندگان در آن امضاء میشود.
شب یکشنبه مصادف با شب بیستوسوم ماه مبارک رمضان و سومین شب از لیالی مبارک قدر است. شب قدر اوج معنویت و عبادت در این ماه پر خیر و برکت و به تصریح روایات، قلب این ماه شریف است. اینکه در قرآن و عترت به صراحت اعلام نشده شب قدر کدام شب است، میتواند فرصتی ویژه برایمان باشد تا هر سه شب را قدر بدانیم و برای بهره هرچه بیشتر تلاش کنیم. شاید اعمال دو شب قبل برای آمادگی جهت امشب باشد. شبی که طبق فرمایش امام صادق علیهالسلام تقدیر امورات بندگان در آن امضاء میشود؛ ایشان در حدیثی فرمودند: «تقدیر در شب نوزدهم صورت مىگیرد، در شب بیستویکم به ثبت مىرسد و در شب بیستوسوم امضاء مىشود؛ التَّقْدِیرُ فِی لَیْلَةِ تِسْعَ عَشْرَةَ وَ الْإِبْرَامُ فِی لَیْلَةِ إِحْدَى وَ عِشْرِینَ وَ الْإِمْضَاءُ فِی لَیْلَةِ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِینَ.» (الکافی (ط – الإسلامیة)، ج4، ص159).
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانی با اشاره به اهمیت شب بیستوسوم ماه مبارک رمضان:
«از اوّل شب بیستوسوم، از هنگام غروب آفتاب، سلام الهی – «سلام هی حتّی مطلع الفجر» – شروع میشود، تا وقتی که اذان صبح آغاز میشود. این چند ساعتِ این وسط، سلامِ الهی و امن الهی و خیمهی رحمت خداست که بر سراسر آفرینش زده شده است. آن شب، شب عجیبی است؛ بهتر از هزار ماه، نَه برابر آن؛ «خیرٌ من ألف شهر». هزار ماه زندگی انسان، چقدر میتواند برکات به وجود آورد و جلب رحمت و خیر کند! این یک شب، بهتر از هزار ماه است. این خیلی اهمیّت دارد. این شب را قدر بدانید و آن را به دعا و توجّه و تفکّر و تأمّل در آیات خلقت و تأمّل در سرنوشت انسان و آنچه که خدای متعال از انسان خواسته است و بیاعتباری این زندگی مادّی و اینکه همه این چیزهایی که میبینید، مقدّمه آن عالمی است که لحظه جان دادن، دروازه آن عالم است، بگذرانید.» (1375/11/12)