یك عضو هیات مجلس شورای اسلامی، انسجام بیشتر، دفاع از استقلال قوه مقننه و اتخاذ تصمیمگیریهای مناسب در مواردی همچون قانون هدفمند كردن یارانهها و برنامه پنجم توسعه را به عنوان نكات مثبت و پرداختن به مسائل حاشیهای را از جمله نكات منفی كارنامه مجلس هشتم برشمرد.
محمدحسین فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، داشتن انسجام بیشتر، دفاع از استقلال قوه مقننه، حركت به سمت اتخاذ تصمیمگیریهای مناسب در لوایح و طرحهای مختلف همچون تصویب قانون هدفمند كردن یارانهها، برنامه پنجم توسعه، طرح بهبود فضای كسب و كار را از جمله موارد مثبت كارنامه مجلس هشتم عنوان كرد.
به گفته وی، پرداختن به مسائل حاشیهای به جای توجه به مسائل اصلی در برخی از موارد از نقاط منفی عملكرد مجلس هشتم به شمار میآید.
نماینده مردم تبریز در مجلس در بیان ویژگیهای نمایندگان مجلس نهم گفت: نمایندگان باید علاوه بر آشنایی به موازین حقوقی، ایدههای مناسبی داشته باشند تا بتوانند مسائل و مصالح كشور را به خوبی دنبال كرده و در جهت حل مشكلات جامعه فعالیت كنند.
فرهنگی، سادهزیستی، وابسته نبودن به كانونهای قدرت و ثروت، داشتن روحیه ارتباط گسترده با مردم و استفاده از نظرات كارشناسان برای تاثیرگذاری بیشتر در روند تقنین قوانین را از دیگر ویژگیهای نمایندگان مجلس نهم برشمرد.
این عضو هیات مجلس شورای اسلامی، همچنین پیگیری موضوعات مربوط به اقتصاد همچون ثبات اقتصادی و حل مشكل اشتغال را از جمله اولویتهای مجلس نهم عنوان و اظهار كرد: با وجودی كه در هر برههای اولویتهای جداگانهای وجود دارد، اما نمایندگان در دوره بعد باید موضوعاتی همچون هماهنگ و كارآمد كردن دولت و همچنین كاهش حجم آن را در كنار توجه بیشتر به بخش كشاورزی و آموزش عالی را مورد توجه قرار دهند.
وی در پایان با اشاره به اهتمام مجلس هشتم برای حل مشكل بیكاری گفت: با وجودی كه قانون دولت را ملزم به حمایت از بیكاران كرده است اما تاكنون این اتفاق نیفتاده است از این رو مجلس در تلاش است تا پییش از اتمام دوره هشتم تصمیمات روشنی را در این رابطه اتخاذ كند.