محمدحسین فرهنگی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: باید در این حوزه قانونی وجود داشته باشد كه مواردی نظیر استحكام، ایمنی، رفاه، آرامش و زیبایی را در خود گنجانده باشد.
وی اظهار داشت: ابنیه و ساختمان از بحث های اساسی و كلیدی است كه متأسفانه در كشور با كم توجهی مواجه شده در حالی كه تمامی مقدمات و ابزارهای مورد نیاز در این موضوع از جمله بازار، تقاضا، اولویت های اجتماعی، ضرورت ها و مطالبات در حوزه های مختلف كشور از قبیل سیاست گذاری و قانون گذاری وجود دارد.
فرهنگی، با بیان اینكه مساله هویت ساختمانها در كشور مورد غفلت و كم توجهی واقع شده، تصریح كرد: هیچ نوع سیاست روشن و مشخصی در این حوزه وجود ندارد و در این باره شعارها و ایده های كلی مطرح می شود اما در عمل هیچ اقدامی انجام نیافته است.
وی یادآور شد: در مقاوم سازی در برابر زلزله هم در مسكن روستایی و هم در مسكن شهری کارهای قابل قبولی انجام شده و ابتكاراتی از قبیل مصالح سبك، بتن های مقاوم و موارد مشابه به انجام رسیده كه به طور جدی در این جهت دورنمای خوبی را ترسیم می کند.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: شهری كه دارای ساختار همگن و مناسب باشد مردمان آن نیز دارای روحیه گذشت، تعاون، همكاری و با محبت خواهند بود، ولی شهری كه دارای چنین ساختاری نباشد، مردمان آن افرادی پرخاشگر و درگیر با یكدیگر و بدون عاطفه می شوند.
فرهنگی، از متخصصان، فعالان و علاقمندان صنعت ساختمان خواست تا در موارد قانون گذاری نیز مشاركت داشته و نظر بدهند.
وی اضافه كرد: قانون نظام مهندسی ساختمان ایراداتی دارد كه سلایق بیشتر می تواند در آن دخالت داشته باشند كه برای از بین بردن این نقیصه، نیاز به اصلاح اجتناب ناپذیر است.