در شورای برنامه ریزی و توسعه استان
جناب آقای دکتر فرهنگی، نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان آذربایجان شرقی که روز پنجشنبه 25/5/86 در محل تالار اجتماعات استانداری تشکیل شده بود، ضمن انتقاد از عدم حضور مسؤولان برخی از دستگاهها در شورای برنامه ریزی گفت: علاوه بر تمدید زمان جذب اعتبار سال 85 در زمینه احداث بیمارستانها تا پایان شهریور 86 که قبلاً تصویب شده بود. اخیراً مجلس طی طرح دو فوریتی تصویب کرد مهلت زمانی جذب اعتبارات راه روستایی و 2% مناطق محروم سال 1385، تا پایان سال 1386 تمدید شود. در صورت تأیید شورای نگهبان دستگاهها آمادگی لازم را داشته باشند…..
در شورای برنامه ریزی و توسعه استان
جناب آقای دکتر فرهنگی، نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان آذربایجان شرقی که روز پنجشنبه 25/5/86 در محل تالار اجتماعات استانداری تشکیل شده بود، ضمن انتقاد از عدم حضور مسؤولان برخی از دستگاهها در شورای برنامه ریزی گفت: علاوه بر تمدید زمان جذب اعتبار سال 85 در زمینه احداث بیمارستانها تا پایان شهریور 86 که قبلاً تصویب شده بود. اخیراً مجلس طی طرح دو فوریتی تصویب کرد مهلت زمانی جذب اعتبارات راه روستایی و 2% مناطق محروم سال 1385، تا پایان سال 1386 تمدید شود. در صورت تأیید شورای نگهبان دستگاهها آمادگی لازم را داشته باشند.
وی در پایان ضمن تأکید بر ضرورت تسریع در اجرای فاضلاب شهرهایی که قبلاً ار مردم آن شهرها مبالغی به همین عنوان دریافت شده است (مانند آذرشهر و ممقان) درخواست نمود تا در خصوص شهرهای دیگر و بویژه شهر اسکو اقدامات ستادی لازم (مانند بررسی و تصویب در کمیسیون ماده 32 قانون برنامه چهارم) به موقع انجام پذیرد تا شاهد تأخیر در اجرای آنها نباشیم.
دکتر فرهنگی سپس بر چهار موضوع از موضوعات اولویتدار استان تأکید کرد و گفت: انتظار داریم مسؤولان محترم استان، به این موضوعات به صورت وظایف بخشی نگاه نکرده و اقدامات زمان بندی شده و سریعی را برنامه ریزی نمایند.
یکی از آنها موضوع شهرکهای صنعتی است. چرا شاهد این همه تأخیر در اجرای شهرک صنعتی اسکو هستیم؟ شهرک صنعتی فناوری تبریز که در بیش از سه هزار و پانصد هکتار در حال برنامه ریزی است، چرا سرعتی بیش از آنچه که هست ندارد. آیا اشتغال از دغدغه های مهم مردم استان و مسؤولان کشورنیست؟ این که اکتفا کنیم از نظر آمار شهرکها و پیشرفت آنها در کشور رتبه خوبی داریم، کافی نیست. این شهرکها در صورت شکل گیری عملی می توانند صدها هزار نفر از جوانان استان را جذب مشاغل تولیدی نمایند. سرمایه گذاران زیادی آمادگی دارند صنایع مورد نیاز را در این شهرکها راه اندازی کنند.
موضوع دیگر، برنامه های آتی دولت در زمینه مسکن است اگر از هم اکنون مسؤولان واجرائی استان پیش بینی های لازم را به عمل نیاورند پس از تصویب نهایی قانون آن پیشرفت کندتری خواهیم داشت. در حال حاضر در تبصره 6 قانون بودجه سال 86 احکام بودجه ای لازم را داریم و اقداماتی جدی تر از آن چه هست ضرورت دارد.
محور دیگر ضرورت وجود متولی برای موضوع تأمین آب کشاورزی برای روستاها است. نگاه جامعی لازم است تا تکلیف مردم روستانشین برای فعالیتهای مختلف بخش کشاورزی معلوم شود.
همچنین لازم است برای ساکنان شهرها، بویژه کلان شهر تبریز، در زمینه تعیین تکلیف املاکشان که در طرح های مختلف قرار می گیرد، اقدامات قوی تری صورت پذیرد. وزارت کشور و استانداری محترم می توانند در این زمینه تعاملهای مناسبتری داشته باشند. مگر کمیسیون ماده 5 با محوریت وزارت کشور اختیارات کافی ندارند؟