عضو هیأت رئیسه مجلس با یادآوری اینکه رکود در بازار مسکن حاکم است، گفت: تا کنون پیشنهاد روشنی از سوی دولت برای حوزه مسکن مطرح نشده است.
محمد حسین فرهنگی درباره آخرین وضعیت بازار مسکن و سیاست های پیشنهادی دولت در این بخش، گفت: از یک منظر آرامش نسبی و از منظری دیگر رکود در بازار مسکن حاکم است و دولت هنوز موفق به ارائه برنامه های خود در این بخش نشده است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی افزود: تا کنون برای حوزه مسکن پیشنهاد روشنی از سوی دولت مطرح نشده و صرفا بخش هایی از موضوع مسکن مهر از طرف دولت در حال پیگیری است.
عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: منتظریم تا دولت درآینده ای نزدیک سیاست ها و برنامه های خود برای سایر حوزه ها علاوه بر مسکن مهر را اعلام کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم در پاسخ به این سوال که مشخص نبودن برنامه ها و سیاست های دولت در بخش مسکن تا چه زمان قابل قبول است، گفت: در این رابطه دولت باید توضیح دهد.
فرهنگی ادامه داد: در جلسات متعدد کمیسیون عمران که با حضور وزیر راه و شهرسازی و سایر مسئولان حوزه مسکن برگزار شده است نمایندگان بر تعیین تکلیف سیاست های بخش مسکن تاکید داشتند ولی تا کنون پیشنهاد روشنی از سوی دولت در اختیار اعضای کمیسیون عمران مجلس قرار نگرفته است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا تاخیر دولت در اعلام سیاست های بخش مسکن و ارائه طرح جامع قابل قبول است، گفت: این موضوع جای بحث دارد.
بازار مسکن هنوز هم گرفتار رکود است و با وجود آنکه برخی تحلیل ها نشان می دهد وضعیت بازار طی روزهای آینده روند بهتری پیدا می کند، اما هنوز اثری از روند بهبودی در معاملات دیده نمی شود، در بازار کمتر کسی خانه ای می خرد و یا ملکی را می فروشد.
آمارها حکایت از این دارند که میزان معاملات مسکن و خرید و فروش خانه در خرداد امسال نسبت به اردیبهشت روند کاهشی داشته است. در خرداد ماه امسال ۲۰۳ هزار معامله مسکن نسبت به اردیبهشت ماه که ۲۷۰هزار معامله بوده صورت گرفته که نشان می دهد معاملات منعقد شده ۱۱ درصد با کاهش روبه رو شده است. اما با این وجود حجم معاملات نسبت به خرداد ماه سال گذشته شش درصد افزایش داشته است.
براساس آمار ثبت شده در کمیسیون تخصصی املاک از ۲۰۳ هزار معامله منعقد شده، حدود ۱۲۰ هزار قرارداد در خرداد ماه، مربوط به خرید و فروش خانه بوده که نسبت به زمان مشابه سال قبل ۶٫۶ درصد افزایش داشته است. اما حجم این معاملات نسبت به اردیبهشت ماه با کاهش ۲۰ درصدی مواجه شده است. این در حالی است که سهم قرارداد اجاره خرداد ماه ۷۲ هزار بوده است که نسبت به اردیبهشت ۷ هزار مورد افزایش داشته است.
بنابراین از کل قرارداهای منعقد شده در خرداد امسال، ۵۹ درصد متعلق به خرید و فروش خانه و ۳۵ درصد مربوط به اجارهنامهها بوده است. اما مقایسه تمام این اعداد نشان می دهد که بازار مسکن هر چه جلوتر می رود رکود هم پا به پایش پیش می رود.