خلاصه ای از سخنان دکتر فرهنگی
در محل مسجد نیلچی واقع در خیابان شریعتی تبریز، جمعه 26مهر ماه87
دکتر محمد حسین فرهنگی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، در جمع مردم و در جلسه ماهانه انصار حزب الله تبریز، سخنان خود را با درود بر ارواح طیبه شهداء و روح پر فتوح حضرت امام (ره) در دو حوزه جایگاه نیروهای ارزشی و مسائل روز کشور ایراد نمود.
دکتر فرهنگی ضمن اشاره به این که خداوند متعال، انسانهای ارزشی را با یا ایها الذین آمنوا مورد خطاب قرار می دهد که طیف گسترده ای از مردم را در بر می گیرد، نیروهای متعهد و ارزشی را به آسیب شناسی مداوم خود فراخوانده و شفافیت موجود در جریان زلال ولایت را به تنها در سایه مراقبت دایمی از خویش قابل تداوم دانسته و یاد آور شد: نیروهای مومن ضمن عمل به وظایف خود باید مراقبت کنند تا نقطه ضعفی از خود نشان ندهند. وی با بیان این نکته که نمی توان نسخه واحدی برای نیروهای ارزشی تجویز کرد، خاطر نشان ساخت که نیروهای ارزشی ضمن اولویت بندی مسائل مختلف باید متناسب با شرایط عمل نمایند. وی ضمن اشاره به فرمایشات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بسیجی باید وسط میدان باشد و در مقابل هرگونه انحرافی بایستند، تاکید نمود که نیروی ارزشی نمی تواند و نباید در حاشیه بماند چرا که ارزشی بودن با در حاشیه بودن آنان سازگار نیست. متخلفان باید بدانند و احساس کنند چشم های مردم مراقب آنان است. نمونه های بی بدیل مومنان، شهداء هستند که اگر احساس وظیفه نمی کردند برای انجام وظیفه قیام نکرده و به شهادت نمی رسیدند….
نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه به وظیفه مسئولان در قبال نیروهای ارزشی پرداخته و توجه مسئولان را به این نکته جلب نمود که نظام، نظام جمهوری اسلامی است. آنان مسؤول هستند و اگر متوجه نباشند که حامیان آنان چه کسانی هستند قبل از دیگران خود شان صدمه خواهند دید وی در ادامه، اداره جنگ، مدیریت و جلوگیری از بحران ها و آشوب های مختلف را نتیجه زحمات و تلاش های چنین انسانهایی دانست.
وی با بیان این مطلب که دفاع از نیروهای ارزشی را جزء وظایف اصلی خود می داند به مسؤولان توصیه کردند تا سخنان دلسوزانه منطقی، درست و قانونی نیروهای متدین و متعهد را گوش فرا دهند، برای آنها ترتیب اثر قائل شوند. ایشان ضمن اشاره به تلاش های صورت گرفته در دوره جدید نمایندگی خود، افزودند: که نباید نیروهای ارزشی به حاشیه رانده شده و یا لااقل آنان را از نظر اطلاعات و مسائل روز در حاشیه قرار گیرند.
دکتر فرهنگی در بخش دیگر سخنان خود به دو موضوع مهم روز کشور یعنی طرح تحولات اقتصادی و مالیات بر ارزش افزوده پرداخت و خاطر نشان ساخت که در جامعه شیوه های سنتی کارایی ندارند، بنابراین بایستی به اصلاح شیوه ها و نظام اقتصادی کشور با حداقل هزینه ها پرداخت.
عضو کمیسیون تحول اقتصادی مجلس، با استناد به آمار و گزارش دستگاههای رسمی حدود 38درصد درآمد کشور را متعلق به 7 دهک جامعه و باقی را از آن سه دهک باقیمانده عنوان کرد که 37 درصد آن متعلق به بالاترین دهک جامعه است و آن را نتیجه روابط ناصحیح اقتصادی در جامعه دانست.
دکتر فرهنگی با بیان این که طرح تحول اقتصادی با مقاومت هایی روبرو خواهد بود ، نیروهای ارزشی را به همکاری و همراهی دعوت کرد. وی تحول اقتصادی را جزء آرزوهای ملت ایران دانست که جز از طریق اصلاح بانکها، اصلاح نظام گمرکی، اصلاح نظام توزیع و نظام مالیاتی، اصلاح نحوه پرداخت یارانه ها، اصلاح ارزشگذاری پول ملی، افزایش میزان بهره وری و سایر تحولات مشابه امکان پذیر نمی باشد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو، ضمن موافقت با اصل طرح تحول اقتصادی، خواهان دقت نظر در برنامه ها و شیوه اجرای آن شده و راه مناسب جهت دریافت اطلاعات صحیح برای برنامه ریزی را خوداظهاری شهروندان دانست.
دکتر فرهنگی در ارتباط با مالیات بر ارزش افزوده، با اشاره ای گذرا به تاریخچه این بحث و این که لایحه در زمان دولت آقای خاتمی ارائه شده بود و پس از بحث و بررسی و نهایی شدن در مجلس هفتم، اخیراً برای اجرا ابلااغ شده بود، تاکنون در 140 کشور جهان اجرا گردیده است، به توضیح آن پرداخته و اظهار داشت در این نظام، هرکس سودی می برد، باید مالیات آنرا پرداخت نماید.
عضو کمیته اقتصادی فراکسیون اکثریت مجلس، ضمن انتقاد از شیوه های سنتی اخذ مالیات که عملاً امکان هیچ گونه نظارتی در آن وجود ندارد، به ذکر برخی از ویژگیهای مالیات بر ارزش افزوده پرداخته و عادلانه بودن، شفاف سازی و جلوگیری از فرار مالیاتی و افزایش درآمد کشور را از خصوصیات آن بر شمرد و اعلام نمود هر مدت نیاز باشد، باید برای توجیه کامل لایحه و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز صرف نمود اما دیر یا زود بایستی قانون اجرا شود. وی در پایان خواهان ارائه اطلاعات صحیح از سوی مسؤولان به مردم و اصناف شده و با توجه به قانونی بودن موضوع، خواستار همراهی شهروندان با این موضوع گردید. وی همچنین آینده واگذاری سهام عدالت را منوط به کارآیی بانک اطلاعات جدید دانست و در برنامه های اقتصادی کشور، به حمایت از اقشار کم درآمد و دارای بنیه مالی ضعیف تاکید نمود.