امروز (سوم بهمن ماه 1385)سؤال دکتر فرهنگی از وزیر بازرگانی جناب آقای دکتر میر کاظمی در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد.
خلاصه سؤال چنین بود:
چرا وزارت بارزگانی برای حل مسألۀ نان در استان آذربایجان شرقی اقدامی نمی کند؟
شرح سؤال:
“علی رغم وجود آرد به میزان کافی و حتی ادعای آمادگی برای صادرات گندم، میزان آرد سرانه پیش بینی شده کفاف مردم استان آذربایحان شرقی را نمی کند و مصرف بویژه در روستاها بیش از سرانه مذکور است …..
امروز (سوم بهمن ماه 1385)سؤال دکتر فرهنگی از وزیر بازرگانی جناب آقای دکتر میر کاظمی در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد.
خلاصه سؤال چنین بود:
چرا وزارت بارزگانی برای حل مسألۀ نان در استان آذربایجان شرقی اقدامی نمی کند؟
شرح سؤال:
“علی رغم وجود آرد به میزان کافی و حتی ادعای آمادگی برای صادرات گندم، میزان آرد سرانه پیش بینی شده کفاف مردم استان آذربایحان شرقی را نمی کند و مصرف بویژه در روستاها بیش از سرانه مذکور است. در برخی روستاها نیز نانوائی به میزان کافی وجود ندارد. اخیراً اداره کل غلّه مجوزهای محدودی برای روستاهای پرجمعیت صادر کرده بود و بعدا از سرمایه گذاری دارندگان مجوز، اعلام شد که جناب وزیر بخشنامه کرده اند که داده نشود. در نتیجه سهمیه نانواهای موجود را دو برابر کردند در حالی که در پخت سهمیه سابقشان مشکل داشتند. علّت این نابسامانیها چیست؟
از سوی دیگر نان روغنی که با قیمت 150 تومان عرضه می شد، یکباره به 250 تومان افزایش پیدا کرده است. در حالی که مصرف کنندۀ آن طبقات عادی مردم می باشند و مناسب بود همانند نانهای دیگر قیمت آن ثابت می ماند و یا آرد با قیمت مربوط به نانهای فانتزی تحویل می شد. هر روز نانوائیهای گسترده ای که در این زمینه اقدام به پخت نان روغنی می کنند، تبدیل محلی برای اظهار نارحتی و گلایه مندی مردم از نظام شده است. تصحیح قیمت نان روغنی در تبریز و استان آذربایجان شرقی نیز ضرورت دارد.”
در این جلسه که معاونان وزارتخانه و رئیس سازمان غله نیز حضور داشت، اعضاء کمیسون نیز با نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو همراهی کردند. دکتر فرهنگی در این جلسه که حدود 5/1 ساعت به طول انجامید، در توضیح با نام بردن از شهر جدید سهند، روستاهای زین الحاجیلو، کردآباد، مجارشین، گنبرف و چند روستای دیگر اعلام کرد که آنها نیز در ارتباط با سهمیه آرد خود مشکل دارند. در پایان به دلیل قانع نشدن سؤال کننده، مقرر شد کمیته ای با حضور چندنفر از اعضاء کمیسیون، دکتر فرهنگی و رئیس سازمان غله کشور تشکیل و راهکارهای عملی برای حل مسأله پیدا شود. البته مسأله مجوزهای صادر شده قبلاً حل شده بود و پیش بینی می شود مسأله روستاها و شهر جدید سهند نیز حل شود.اما برای نان روغنی و سهمیه استان بایستی کار بیشتری صورت گیرد.