سال جهاد اقتصادی
عضو هیات رییسه مجلس در گفتوگو با ایسنا:
رهایی از وابستگی به نفت و تحول همه جانبه مقدمه جهاد اقتصادی است
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، گفت: ملت ایران در سال گذشته در بحث هدفمند کردن یارانهها گام مهمی را برداشت که این مساله میتواند مقدمه تحولات با ارزش و گستردهای در کشور باشد.
محمد حسین فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به نامگذاری سال 90 از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهاد اقتصادی تصریح کرد: گام محکمی که از سوی ملت ایران در بحث اجرای هدفمند شدن یارانهها برداشته شد، باید مقدمهای برای توسعه فعالیتهای اقتصادی در کشور باشد.
وی رهایی از اقتصاد وابسته به نفت و تحول در ابعاد مختلف در چارچوب تحولات اقتصادی که دولت درصدد انجام آن است را مقدمه این جهاد برشمرد و گفت: طبیعی است که توسعه سرمایهگذاری و حرکت به سمت فعالیتهای مختلف اقتصادی با ایجاد زیرساختهای مناسب امکانپذیر است. بنابراین آنچه به نظر میرسد در سال آینده باید مبنا قرار گیرد برنامهریزیهای مشخص و حساب شده براساس احکام برنامه پنجم و چشمانداز است که میتواند چنین نتیجهای را حاصل کند چرا که ملت ایران شایسته حرکتهای مناسبتر در حوزههای مختلف از جمله اقتصادی است.
وی با تاکید بر رسیدن به پیشرفت و عدالت و تحقق شعار امسال تصریح کرد: نگاه متوازن و همه جانبه مهمترین رویکردی است که باید مسوولان چه در برنامهریزی و چه در اجرا مورد توجه قرار دهند.
عضو هیاترییسه مجلس تاکید کرد: طبیعی است که تحولات ارزشمندی می تواند در انتظار ملت باشد در صورتی که رویکرد سنجیده و جامعی در دستور کار برنامهریزان اقتصادی و مدیران بخشهای مختلف قرار گیرد.
نماینده مردم تبریز افزود: زمانی که صحبت از کاهش وابستگی به نفت میکنیم و سعی میشود بخشهای دولتی را از وابستگی به اعتبارات نفتی برحذر داریم، طبیعتا نباید هزینههای جدیدی را در حوزههای غیر از دولت ایجاد کنیم. در حالی که گاهی شاهد چنین رویکردی هستیم؛ بر این اساس که بخشهای دولتی را به بودجه نفت وابسته میکنیم در حالی که اگر این امکانات را صرف پروژههای زاینده اقتصادی و پدیدههای مناسبی در زیرساختها و حوزههای مختلف کنیم، طبیعتا این سرمایه گذاریها هم در مسیر درستی قرار گرفته و همچنین استفاده از آن در راستای سرمایهگذاریهای بخش غیردولتی، گام مناسب و موثری است که در این راستا برداشته میشود.
به گفته فرهنگی، دراین مسیرها باید از آفتهایی مانند محدود کردن امکانات به قشرها و افراد خاص و ایجاد رانتهای جدید اقتصادی، بروکراسیهای آزاردهندهای که سرمایهگذار را در هر مرحله در استفاده از این امکانات مایوس میکند و موضوعاتی از این قبیل که میتواند حرکت مثبتی را تحت الشعاع و تحت تاثیر قرار دهد، اجتناب شود.