خبرگزاری فارس: راهكارهای توسعه شهرستان تبریز در نشست مشترك نمایندگان مردم تبریز، اسكو و آذرشهر در مجلس با فرماندار تبریز در محل دفتر هیئت رئیسه مجلس بررسی شد.
به گزارش خبرنگار فارس از تبریز راهکارهای توسعه شهرستان تبریز در نشست مشترک نمایندگان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با فرماندار شهرستان تبریز صبح امروز در محل دفتر هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی بررسی شد.
این نشست با حضور صادق محصولی وزیر رفاه و امور اجتماعی، محمد حسین فرهنگی عضو هیئت رئیسه مجلس و نماینده مردم تبریز در مجلس، رضا رحمانی، شکور اکبرنژاد و رضا منادی نمایندگان مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی و محمود چمنی فرماندار تبریز برگزار شد.
در این نشست راهکارهای توسعه شهرستان تبریز در خصوص پروژههای نیمه تمام شهرستان تبریز، انتقال زندان تبریز، فاز دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر تبریز ……
، واحدهای مسکونی معلولان، عملیات خط دوم زرینهرود، بازنگری طرح هادی روستایی با هماهنگی سازمان نظام مهندسی و فرمانداری، توسعه ترمینال بینالمللی، كمبود امكانات درمانی و فرسودگی بیمارستانها ، موضوع دشت تبریز، روستاهای واجد شرایط تأسیس دهیاری، حمایت از هیئتهای ورزشی شهرستان تبریز، طرح تقاطعهای غیرهمسطح سردرود و خسروشهر و تجهیز مراكز آموزش فنی و حرفهای، توسعه شبكه آبرسانی و راههای ارتباطی روستایی، حاشیهنشینی و تقاطع های غیرهمسطح خروجی شهر سردرود و ورودی خسروشهر و … مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
محمود چمنی در این نشست اظهار داشت: حضور پررنگ و تعامل نزدیك نمایندگان تبریز، اسكو و آذرشهر در همافزایی توان اجرایی مدیریت شهرستان تبریز و ایجاد بستر مناسب برای پیشرفت و توسعه، بسیار تآثیرگذار بوده است و همراهی و همكاری بیوقفه نمایندگان با مدیریت اجرایی شهرستان تبریز میتواند، الگوی مناسبی برای دیگر مناطق و شهرها تلقی شود.
وی افزود: جایگاه تبریز به عنوان كانون تعاملات منطقهای و تأثیرات فراملی همواره مورد توجه بوده است و این امر ایجاب میكند كه نباید برنامهریزیهای شهر تبریز را در شعاع حوزه تأثیر یكمیلیون و 700 هزار نفری خلاصه كرد.
فرماندار تبریز با اشاره به عنایت و توجه ویژه استاندار آذربایجان شرقی به مسائل حوزه شهرستان تبریز خاطرنشان كرد: فرمانداری تبریز با هدایت و عضویت در بیش از 50 گروه كاری، شورا و كمیسیون، تلاشهای فراوانی انجام میدهد كه البته حجم گسترده مأموریتها به ساختار مطلوب اداری نیاز دارد.
وی همچنین از بصیرت و آگاهی مردم تبریز و آذربایجان در قضایای 9 دی و جریان فتنه و همراهی مردم در بحث هدفمندی یارانهها قدردانی كرد و گفت: بیتردید عبور از همه تنگناها و مسائل جزو با تلاش و همت عمومی آن هم در تمام ردههای جامعه و توأم با یكرنگی و همدلی ممكن نبود.
فرماندار تبریز با ارائه گزارشی در خصوص اعتبارات شهرستان اظهار داشت: تعداد پروژههای عمرانی مصوب سال 89 از محل تملك داراییهای سرمایهای استان، 270 پروژه با اعتبار 414 میلیون ریال است كه این اعتبارات نسبت به ابتدای سال گذشته حدود 25درصد افزایش نشان میدهد.
وی افزود: جمع كل پروژههای شهرستان تبریز از محل تملك داراییهای استانی، ملی استانی شده و منابع داخلی، 309 پروژه با اعتباری بالغ بر 120میلیارد تومان است.
چمنی همچنین گزارشی از پروژههای قابل بهرهبرداری شهرستان تبریز در دهه فجر 89 را به نمایندگان مجلس ارائه داد.
* ضریب نفوذ بیمههای اجتماعی شاغلان امسال به 90 درصد میرسد
وزیر رفاه و تأمین اجتماعی نیز كه اظهار داشت: ضریب نفوذ بیمههای اجتماعی شاغلان از 60 درصد در سالهای گذشته امسال به 90 درصد میرسد.
صادق محصولی در این نشست گزارش جامعی از اقدامات انجام گرفته در خصوص همسانسازی حقوق مستمری بگیران تأمیناجتماعی، بسته حمایتی هدفمندسازی در مورد كمك به بیمههای اجتماعی 3 میلیون و 600 هزار نفر از جمله اصناف ضعیف (درجه 3و4) ، زنان سرپرست خانوار كمیته امداد و بهزیستی، رانندگان حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری، زنبورداران و صیادان همچنین كاركنان مراكز نگهداری معلولان و بیماران مزمن روانی و اجتماعی و اشتغال یافتگان مددجو ارائه داد.
وی همچنین از اختصاص 36 میلیارد تومان برای سه ماهه سالجاری از محل 50 درصدی باز توزیع یارانهها به بیماران صعبالعلاج و بیمه ایرانیان خبر داد.
محصولی ادامه داد: یكهزار میلیارد تومان به بازنشستگان قبل از سال 79 پرداخت شده و 2 هزار میلیارد تومان نیز برای اجرای تطبیق قانون مدیریت خدمات كشوری كه به صورت سهام است، در دولت تصویب شده كه تا پایان سال پرداخت میشود.
وی افزود: در بسته حمایتی هدفمندسازی و در راستای كمك به بیمه اجتماعی اقشار ضعیف، 800 هزار نفر از اصناف ضعیف درجه سه و چهار همچنین 300 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار همچنین اشتغالیافتگان مددجو و كاركنان مراكز نگهداری معلولان و بیماران مزمن روانی و اجتماعی را شامل میشود كه در این خصوص 37 درصد یارانه بیمه تأمیناجتماعی را دولت پرداخت میكند.
وزیر رفاه تصریح كرد: ضریب نفوذ بیمههای اجتماعی شاغلان از 60 درصد در سالهای گذشته به 90 درصد در سال 89 میرسد.
در ادامه محمود چمنی فرماندار تبریز با ارائه گزارشی با بیان آمار زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست در سطح شهرستان تبریز، خواستار افزایش اعطای واحدهای مسكن مهر ویژه اقشار آسیبپذیر جامعه شد.
نمایندگان مردم تبریز، اسكو و آذرشهر بر ضرورت تأمین و حمایت از نهادهای حمایتی و بهزیستی در اعطای تسهیلات مسكن تأكید كردند.
صادق محصولی وزیر رفاه و تأمیناجتماعی با موافقت در این خصوص طی دستوری به رئیس سازمان بهزیستی كشور از وی خواست تا یك هزار واحد مسكونی به سهمیه مسكن معلولان و زنان سرپرست خانوار استان آذربایجان شرقی اضافه كند.
وی همچنین خواستار دریافت گزارش در خصوص انتقال زندان تبریز به خارج از شهر تبریز شد.
*سرشماری جمعیت در سال 90 بازنگری میشود
عضو هیئت رئیسه مجلس از بازنگری سرشماری جمعیت در سال 90 خبر داد.
محمدحسین فرهنگی نیز در ادامه این نشست از دستور وزیر مسكن برای بازنگری طرح هادی روستایی با هماهنگی سازمان نظام مهندسی و فرمانداری خبر داد.
وی اظهار امیدواری كرد با این اقدام طرح هادی روستاهای شهر تبریز مورد بازنگری قرار گیرد.
فرهنگی ادامه داد: با عنایت به برنامه چهارم توسعه اقتصادی و اجتماعی كشور مبنی بر اینكه طرح هادی روستایی در تمام روستاهای بالای 100 خانوار به اتمام برسد از این رو لازم است در اسرع وقت اقدام لازم در خصوص اصلاح طرحهای هادی 25 روستای واجد شرایط شهرستان تبریز صورت پذیرد.
* تسریع در عملیات خط انتقال دوم زرینه رود به تبریز
نماینده مردم تبریز در مجلس، آذرشهر و اسكو همچنین اظهار داشت: برای تسریع در عملیات خط دوم زرینه رود نامهای خطاب به وزیر نیرو تنظیم و ارسال شده است.
فرهنگی همچنین تصریح كرد: با توجه به رغبت مردم در استفاده از وسایل نقلیه عمومی پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها، لازم است در خصوص افزایش ناوگان اتوبوسرانی شهرستان تبریز و بازسازی اتوبوسهای گازسوز و فعال كردن خطوط BRT اقدام شود.
وی بیان كرد : در خصوص توسعه و بازسازی شبكه آبرسانی و اصلاح راههای ارتباطی روستایی، پیگیریهای لازم صورت خواهد گرفت.
* پیگیریهای جدید درباره كنارگذر غربی تبریز
عضو هیئت رئیسه مجلس همچنین از پیگیریهای جدی در خصوص پروژههای نیمه تمام از جمله جاده تبریز ـ سهند، تبریز ـ میانه و پروژه كنارگذر غربی تبریز خبرداد.
وی در پایان خاطرنشان كرد: به همراه دیگر همكاران و نمایندگان مجلس، این موارد در كمیسیون عمرانی مجلس در دستور كار قرار دارد.
* مشكلات حاشیهنشینی مانع از راندن جمعیت روستایی به حاشیه نمیشود
نایب رئیس كمیسیون صنایع مجلس نیز با اشاره به اینكه مشكلات حاشیهنشینی مانع از راندن جمعیت روستایی به حاشیه نمیشود، گفت: از مشكلات حاشیهنشینی تبریز درس نمیگیریم و در روستاها، جمعیت را به حاشیه میرانیم.
رضا رحمانی اظهار داشت: در آذربایجان شرقی تنها روستاهای اطراف شهرستان تبریز نیاز به بازنگری جدی دارد و لازم است با اولویتبندی طرحها و بازنگری، آن را در ساختار حوزه شهرستان عملی كنیم.
وی تصریح كرد: از مشكلات و مسائل حاشیهنشینی شهر تبریز درس نمیگیریم و دوباره در روستاها، جمعیت را به حاشیه میرانیم و این امر ایجاب میكند تا بنیاد مسكن به طور جدی در این خصوص اقدام كند.
رحمانی همچنین خواستار مطالعه و اصلاح موقعیت و سر و سامان دادن به محل ابتدای جاده ورودی تبریز به اسپیران شد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسكو در مجلس از تذكر به دو وزیر در خصوص انتقال زندان تبریز خبر داد.
وی ضمن تقدیر از اقدامات وزیر رفاه و تأمیناجتماعی در خصوص بیمههای اجتماعی اظهار امیدواری كرد تا وزیر مربوطه تلاش و همت خود را در خصوص برنامهریزی برای بیمه اجتماعی 10 درصد باقیمانده به كار گیرد.
رحمانی گفت: تلاش وزارت رفاه و تأمیناجتماعی برای زیرپوشش قرار دادن و اتمام بیمه اجتماعی بقیه اقشار جامعه كه عمدتاً از افراد نیازمند و ضعیف هستند، معطوف شود.
وی اظهار داشت: با توجه به رسم حسنه برگزاری یادوارههای شهدا و برنامههای مختلف فرهنگی و اعتقادی در شهرستان تبریز، لازم است پیگیری لازم در این خصوص معمول داشته و اعتبار لازم برای فرمانداری تبریز در راستای حمایتهای لازم در امر مشاركت برنامهها منظور شود.
نایب رئیس كمیسیون صنایع مجلس همچنین تلاش دولت برای توسعه صنایع را قابل تقدیر دانست و گفت: این امر در ایجاد اشتغال برای جوانان كه یكی از اولویتهای كاری خود در پیگیری مسائل و پروژههای استانی در مجلس است، نقش قابل توجهی ایفا میكند.
وی با بیان ضرورت رسیدگی به وضعیت بیماران خاص در تأمین داروهای مورد نیاز خاطرنشان كرد: از وزیر بهداشت و درمان درخواست شده است تا برای حل مشكل این قشر آسیب دیده جامعه، چارهاندیشی كند.
*اجرای مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب تبریز نیازمند همكاری بانك مركزی است
نماینده مردم تبریز در مجلس در ادامه اظهار داشت: موارد اجرای مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهری تبریز آماده بوده و براساس قانون مصوب توزیع اوراق بهادار از سوی بانك مركزی نسبت به عملیاتی كردن طرح باید صورت گیرد.
علیرضا منادی اظهار داشت: مسائل و موضوعات شهرستان تبریز باید مورد به مورد بررسی و در دستور كار پیگیری نمایندگان قرار گیرد.
وی در خصوص مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهری تبریز ادامه داد: تمام موارد اجرای آن آماده بوده و قانون مصوب این است كه با توزیع اوراق بهادار از جانب بانك مركزی نسبت به عملیاتی كردن طرح اقدام شود.
عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین از معاون عمرانی وزیر كشور خواست تا در خصوص ترمیم و تكمیل ناوگان اتوبوسرانی تبریز و حومه كه بیشتر آنها از رده خارج است، اقدام عاجل معمول دارد و نسبت به تحویل اتوبوسهای مورد تقاضا برای كلانشهر تبریز اقدام كند.
وی گفت: با توجه به حجم گسترده فعالیتهای فرمانداری تبریز لازم است پیگیریهای لازم در خصوص بهبود وسایط نقلیه فرمانداری تبریز و اصلاح چارت تشكیلاتی صورت پذیرد.
عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه خواستار تقویت امكانات و افزایش واحدهای انتظامی شهرستان تبریز شد.
وی از اختصاص اعتبار برای تقاطعهای غیرهمسطح خروجی شهر سردرود و ورودی خسروشهر خبر داد و تصریح كرد: اقدامات لازم تا بهرهبرداری از پروژههای مزبور ادامه خواهد داشت.
با ارائه گزارش لازم توسط محمدحسین فرهنگی، علیرضا منادی و رضا رحمانی، نمایندگان تبریز در مجلس شورای اسلامی و بیان ضرورت ترمیم و تكمیل ناوگان اتوبوسرانی تبریز و حومه، حمیدرضا ارشادمنش معاون عمرانی وزیر كشور طی دستوری به سازمان شهرداری پشتیبان، خواستار تحویل اتوبوسهای سهم تبریز شد.
*عملیات طرح فاضلاب شهری تبریز تسریع شود
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسكو در مجلس خواستار بررسی اصلاح شبكه فاضلاب شهری شد.
شكور اكبرنژاد كه در این نشست حضور داشت، خواستار بررسی اصلاح شبكه فاضلاب شهری شد و اظهار امیدواری كرد تا هر چه سریعتر 70 درصد فاضلاب شهری باقیمانده، به شبكه فاضلاب بپیوندد.
عضو كمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: سیاست دولت در بهرهمندی روستاییان از امكانات مناسب برای ماندگاری روستاییان در روستاهاست.
وی با تأكید بر ادامه ارائه تسهیلات روستایی تصریح كرد: باید مسئولان ادارات و دستگاههای ذیربط، سعی كنند با ایجاد تمهیدات مناسب در مناطق روستایی و مراكز اقماری، از كشاندن آنها به بهانههای مختلف به شهر خودداری كنند.
در ادامه این نشست فرماندار تبریز گزارشی از حدود 20 مورد از موضوعات و مسائل مهم شهرستان تبریز در خصوص توسعه ترمینال بینالمللی، كمبود امكانات درمانی و فرسودگی بیمارستانها، موضوع دشت تبریز، مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب، خط دوم انتقال آب زرینه رود، روستاهای واجد شرایط تأسیس دهیاری، حمایت از هیئتهای ورزشی شهرستان تبریز، طرح تقاطعهای غیر همسطح سردرود و خسروشهر، تجهیز مراكز آموزش فنی و حرفهای، توسعه شبكه آبرسانی و راههای ارتباطی روستایی و لزوم حمایت از یادوارههای شهدا و مؤسسات قرآنی و موضوعات مختلف دیگر را به اطلاع نمایندگان رساند.