دو سؤال دکتر فرهنگی از دکتر ربیعی وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح شد. سؤال اول در باره عدم اعمال بخشی از محاسبات حقوق بازنشستگان آموزش و پرورش بود. به دنبال مکاتبات و بی نتیجه بودن آنها، و پیرو سؤال از وزیر آموزش و پرورش، سؤال در شرائطی مطرح شد که از چند روز پیش مذاکراتی در جریان بود.
خلاصه سوال چنین بود:
با وجود احکام صریح قانونی، علت عدم محاسبه و پرداخت بخشی از حقوق فرهنگیان بازنشسته چیست؟
در شرح سوال آمده است:
احکام ماده 65 قانون مدیریت خدمات کشوری و کلیه امتیازات مربوط به شغل، از ارکان اساسی حقوق و دستمزد کارکنان دولت است و کسورات بازنشستگی انجام می پذیرد. طبقه بندی موضوع تبصره 1 ماده مذکور و رتبه های پنجگانه آن، از اجزاء دریافتی دوران خدمت است در حالی که رتبه های خبره و عالی در محاسبات بازنشستگی لحاظ نمی شوند. با توجه به صراحت ماده 106 قانون مدیریت خدمات کشوری علت تضییع حقوق قانونی بازنشستگان و بویژه فرهنگیان باز نشسته چیست؟
وزیر و رئیس سازمان بازنشستگی در توضیحات خود اعلام داشتند: به دنبال وصول نامه دی ماه آقای فرهنگی و طرح این سؤال بخشهای مهمی از موضوع حل شده و موارد باقیمانده نیز پیگیری می شود. آنها نیز حل خواهد شد.
همچنین در جلسه سؤال، نامه ای به شماره 8119 / ص/250 به تاریخ همان روز (31 تیرماه 1393) تحویل گردید. متن چنین است:
معاون محترم توسعه مدیریت و پشتیانی وزارت آموزش و پرورش
سلام علیکم
احتراماً همانطوریکه استحضار دارند به موجب ردیف (3) از جزء (3-3) بند (ب) بخشنامه شماره 5588/200 مورخ 27/10/1389 معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور راجع به “ضوابط نحوه ارتقای کارمندان در طبقات و رتبه های جدول حق شغل” برای ارتقاء به رتبه “خبره” علاوه بر احراز شرایط مقرر در بخشنامه فوق الذکر، نماینده معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور می باید ارتقاء رتبه مذکور را مورد تأیید قرار دهد. همچنین ارتقاء به رتبه “عالی” نیز می باید به تأیید ” کمیته تخصصی نظام شغلی” در شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور برسد و تاکنون نیز تعداد زیادی از احکام کارکنان سنوات گذشته و سال جاری آن وزارتخانه که مطابق با ضوابط نحوه ارتقاأ شغلی مشمول رتبه های خبره و عالی بوده، پس از پرداخت کامل کسور بازنشستگی منطقه (سهم مستخدم، کارفرما و مقرری ماه اول) تأیید گردیده است.
لذا خواهشمند است همانگونه که قبلا نیز اعلام گردیده، چنانچه احکام احدی از کارکنان آن وزارتخانه تاکنون اصلاح نگردیده است، دستور فرمائید مدرک مثبته را به واحدهای استانی این صندوق ارسال تا اقدام لازم به عمل آید.
ایراندخت عطاریان
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری
رونوشت: برادر گرامی جناب آقای دکتر فرهنگی نماینده محترم مجلس شورای اسلامی جهت استحضار
سؤال دوم
درباره بیمارستان جدید تامین اجتماعی در استان بود.
از دکتر ربیعی وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی سوال شده بود:
علت تأخیر احداث بیمارستان جدید تأمین اجتماعی در تبریز، با وجود تصویب هیأت وزیران چیست؟
شرح سوال:
با توجه به مصوبه وزیران مبنی بر احداث بیمارستان جدید تامین اجتماعی در تبریز در سال 1387، و اقدامات بعدی در خصوص شناسایی زمین در حد فاصل تبریز و شهر جدید سهند، تأخیر و تعلل در اقدامات مورد نیاز توسط تأمین اجتماعی قابل قبول نمی باشد.
در این زمینه نیز مدیرعامل تأمین اجتماعی اعلام کرد به جای احداث بیمارستان جدید می خواهیم بیمارستان 29 بهمن تبریز را توسعه بدهیم. وزیر نیز در اصل موضوع اعلام موافقت و همراهی کرد. دکتر فرهنگی در باره مخالفت گذشته تامین اجتماعی و تعلل شش ساله سازمان و اقدامات به عمل آمده و پیگیری موضوع و شناسایی زمین و هماهنگی های به عمل آمده توضیح داد.
سرانجام در باره موضوع اول مقرر گردید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هماهنگی آموزش و پرورش تا مدت یک ماه موضوع را حل و نهایی کند و در غیر این صورت موضوع به صحن گزارش شود.
درباره موضوع دوم نیز تصمیم گرفته شد تا کمیته ای از سوی کمیسون تعیین شود و با همکاری وزارت و سازمان نسبت به بررسی اقدام و ظرف ده روز نتیجه را گزارش کند تا جمعبندی نهایی صورت پذیرد