در بسیاری از موارد، دولت با قیمتها کار نداشته باشد، بهتر است
این گونه نیست که هر زمانی دولت اراده کرد بتواند آن را در حوزه اقتصاد اعمال کند، بلکه تنها می تواند به طور نسبی تاثیرگذار باشد. گاه مسئولین صحبت هایی کردهاند که تاثیرات منفی در بازار داشته است، که خوشبختانه مدتی است مسئولین اقتصادی دولت از ابراز نظر خودداری میکنند و کار درست نیز همین است که تصمیمات خود را در قالب ساز و کارهای مدیریتی اعمال کنند نه در قالب رسانهای که تاثیرات عکس داشته باشد.
سرویس مجلس” تابناک”- بازار برخلاف آنچه برخی فکر می کنند تابع محض تصمیمات دولت نیست چرا که بازار متغیرهای خاص خود را دارد. گاهاً اراده ای در دولت، مجلس و یا دستگاههای اقتصادی کشور وجود دارد و آن اراده سعی دارد با تاثیر بر بازار خواسته های خود را به پیش برد اما در برخی موارد موفق خواهد بود و گاه موفقیت چندانی ندارد و این موضوع نیز تنها مختص به کشور ما نیست. در کشورهای اروپایی و امریکا نیز چالش های اقتصادی زیادی وجود دارد.
محمد حسین فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار تابناک گفت: با اینکه دولت نهایت تلاش خود را از تزریق نقدینگی بالا و دخالتهای مختلف حتی در زمینه های شخصی افراد به عمل می آورد، اما باز هم در مواردی موفقیت کاملی ندارد و اثرات آن را عملا شاهد هستیم. در کشور ما نیز بازار مولفه های خود را دارد.
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه، البته در شرایط فعلی که هدفمندی یارانه ها نیز اجرا می شود دولت باید وقت بیشتری مصروف مسایل اقتصادی کند، گفت: دولت باید در زمینه تنظیم بازارها و ایجاد تعادل در بازارهای مختلف،دقت گستردهتری داشته باشد. بسیاری از نظارتها کمرنگ شده، حمایت از تولید تقریبا در حد صفر است و فعالان حوزه اقتصادی با مشکلات زیادی دست به گریبانند .
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذر شهر افزود: انتظار از دولت، این چیزی نیست که در حال حاضر انجام می گیرد. از طرف دیگر اینگونه نیست که هر زمانی دولت اراده کرد بتواند آن را در حوزه اقتصاد اعمال کند، بلکه تنها می تواند به طور نسبی تاثیرگذار باشد. حتی بین مردم عادی موضوعی شایع است و از گذشته می گفتهاند که دولت اگر کمتر با قیمتها کار داشته باشد، تغییرات و نوسانات بازار کمتر خواهد بود چرا که گاها مسئولینی صحبت هایی کردهاند که تاثیرات منفی در بازار داشته است، که خوشبختانه مدتی است مسئولین اقتصادی دولت از ابراز نظر خودداری میکنند و کار درست نیز همین است که تصمیمات خود را در قالب ساز و کارهای مدیریتی اعمال کنند نه در قالب رسانهای که تاثیرات عکس داشته باشد.
عضو کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی تصریح کرد: در بحث ارز نیز افزایش قیمت ارز به نفع صادر کنندگان است و به همین دلیل برخی در کشور این موضوع را تایید می کنند و در مجلس نیز گاها چنین پیشنهادهایی مطرح می شد، اما نمایندگان با آن پیشنهادات همراهی نمیکردند به ویژه در شرایط حاضر که کشور در حال نوسازی و اصلاح تکنولوژی صنایع است از یک سو فشارهایی که بر صنایع وارد می شود، از بعد قیمت انرژی و از سوی دیگر از بابت اقلام مصرفی وارداتی باعث می شود که تولید کنندگان مشکلات مضاعفی داشته باشند، بنابر این دولت باید اقدامات موثرتری را به عمل بیاورد .
در مورد بازر طلا نیز باید گفت که این بازار بیشتر تابع قیمت جهانی طلاست و دخالت دولت باعث قاچاق طلا خواهد شد که به نفع اقتصاد نیست و دولت باید با سازو کارهای سنجیده وارد بازار طلا شود تا از آثار منفی نوسانات قیمت بکاهد و آن را به حداقل برساند.
وی در مورد کاهش بعد نظارتی دولت بر بازار و تولیدات، گفت: موضوعات و مسائل مطرح شده در مورد دولت الزاما با یکدیگر در ارتباط نیستند . بحث ادغامها از سالها پیش مطرح بوده است و به حد اشباع نیز موضوع مطرح شده است. فرصتی در کشور پیش آمده و اگر این فرصت مشمول زمان شود از دست خواهد رفت. کاهش تصدی گری و کاهش حجم دولت، مورد وفاق همه است و اهداف برنامه پنجم اقتضا می کند که به دنبال منتفی کردن اصل موضوع و پاک کردن اصل موضوع نباشیم. تکلیف ادغامها باید به سرعت مشخص شود و مدیریت به گونه ای سامان یابد که سریعتر به نتیجه مطلوب برسیم و بتواند آثار عملی خود را نشان دهد.
این نماینده اصولگرای مجلس خاطرنشان کرد: جریانات انحرافی و حاشیه های آن وجود دارند اما اینکه تاثیر گذاری آنها در مدیریت کشور تا چه اندازه ای است بعضاً افراط و تفریط صورت می گیرد. برخی آن را انکار می کنند و برخی آن را آنقدر بزرگ می کنند که انگار باید تمام مملکت را تعطیل کرد و دنبال جلوگیری از انحرافات باشیم . این جریانات را باید در حد و اندازه خودش مورد توجه داشته باشیم و اهمیتی بیش از حد واقعی برای آن قائل نباشیم چنانکه رهبر انقلاب در مراسم سالگرد امام (ره) مسائل گوناگونی را مورد توجه قرار دادند اما در این رابطه اشاره ای نداشتند و این بیانگر این است که از نظر ایشان این موضوع در حد و اندازه ای نیست که در کنار مسائل اساسی کشور مورد توجه قرار بگیرد هرچند بدسلیقگی هایی وجود دارد که اگر دولت برای این موضوعات تصمیم عاجلانه ای اتخاذ نکند بیش از اینها آسیب خواهد دید.
فرهنگی در مورد تورم ماههای اخیر گفت : یکی از اهداف هدفمند سازی یارانه ها واقعی کردن قیمتهاست، که اگر به این هدف دست یابیم شاهد ثبای اقتصادی خواهیم بود.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مسایل منطقه خاورمیانه و افریقا مسائل روشنی هستند و چندان نیاز به تجزیه و تحلیل ندارد و آنچه مسلم است اراده ملتهای منطقه برای حرکت به سوی مردمسالاری است و عمدتا جنبه مردمسالاری دینی دارد. مخالفین این حرکت کشورهای غربی و در کنار انها رژیم صهیونیستی است که با شیوه های مختلف و حتی با اقدامات نظامی مانند آنچه در بحرین شاهد هستیم می خواهند جلوی این حرکت را بگیرند. جمهوری اسلامی به شیوه ای محتاطانه به دنبال مدیریت صحنه سیاسی منطقه است و امیدواریم که به زودی شاهد رهایی ملتهای منطقه از دخالتهای بیگانگان و اصلاح شرایط کشورها مطابق با خواست و اراده مردم منطقه باشیم.