در همایش ملی مالکیت فکری با حضور مسئولان قوه قضاییه و مجریه مطرح شد:
بی توجهی اکثر دستگاه های اجرایی به اجرای قانون ثبت اختراعات و کمک به تجاری سازی ایده ها و اختراعات محققان موضوع دیگری بود که در این همایش از سوی عضو فراکسیون مخترعان و نوآوران مجلس مورد انتقاد قرار گرفت.عضو فراکسیون مخترعان و نوآوران مجلس شورای اسلامی با انتقاد از بی توجهی دستگاه های اجرایی به ماده ۱۹ قانون ثبت اختراعات گفت: متاسفانه اکثر دستگاه های اجرایی ما به دلیل عادت به روش های قدیمی و منسوخ شده و عادت به روزمرگی هیچ رغبتی به بهره برداری از نوآوری ها، افکار و ایده های جدید نشان نمی دهند و نتیجه این روند نیز آن است که کشورهای دیگر از مخترعان ما استفاده می کنند.
دکتر محمد حسین فرهنگی نماینده مجلس با اشاره به قانون ثبت اختراعات گفت: قانون جدید ثبت اختراعات بسیاری از خلاءهای گذشته را پر می کند و بستر خوبی برای حمایت از حقوق مالکان اختراع ایجاد می کند. در واقع این امنیت برای مخترعان هم در داخل و هم در خارج از کشور(مطابق ماده ۹ این قانون)برقرار خواهد شد.
وی اضافه کرد: یکی از دغدغه های مخترعان ما بحث تجاری سازی ایده است که دغدغه ای متفاوت است و جدای از بحث های حقوقی بوده و از جنس اجرایی است با این حال ما در ضمن بررسی قانون جدید ثبت اختراعات در ماده ۱۹ این قانون اشاره ای داشتیم مبنی بر این که چنان چه مالک بخواهد از اختراع ثبت شده خود استفاده کند،سازمان ثبت باید حداکثر ظرف یک هفته موضوع را به دستگاه های ذی ربط منعکس کند و دستگاه های مذکور نیز درخصوص امکان بهره برداری از اختراع حداکثر ظرف مدت ۲ ماه اظهارنظر کنند و نتیجه را برای صدور گواهینامه بهره برداری اعلام کنند در حالی که متاسفانه دستگاه های اجرایی هیچ رغبتی برای اجرای این قانون و توجه به نوآوری ها از خود نشان نمی دهند.وی اضافه کرد: ما باید نهادی را برای حمایت از تجاری سازی اختراعات در کشور ایجاد کنیم. البته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ظاهرا با این هدف شکل گرفته است اما بررسی های ما نشان می دهد که چنین روحیه ای برای تجاری سازی اختراعات در این نهاد هم وجود ندارد.
عضو فراکسیون مخترعین و نوآوران مجلس شورای اسلامی بر ایجاد دبیرخانه دائمی برای پیگیری مسائل و موانع مالکیت فکری برای تامین اهداف مورد نیاز برای تجاری سازی تاکید کرد.