یادداشت (2۱/7/86)
سه اتفاق مهم علمی پژوهشی و دو اتفاق مهم صنعتی در هفته آخر ماه مبارک رمضان
در هفته آخر ماه رمضان سه اتفاق مهم علمی پژوهشی در استان آذربایجان شرقی حاصل شد:
اتفاق اول توافق با کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور (معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری) بود که ضمن رفع ابهامات در ارتباط با برج تحقیقاتی علوم پزشکی در تبریز تصمیمات با ارزشی اتخاذ گردید. در این نشست که روز دوشنبه هفته پیش در تهران با حضور اینجانب، رؤسای مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی تبریز، کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی، دکتر خلیلی، دکتر سیاهی، دکتر امیدی و کارشناسان سازمان مدیریت تشکیل شد، مقرر گردید این برج با هویت پژوهشگاه ملی علوم پزشکی و با حداقل 25 هزار متر مربع زیر بنا طراحی و اجرا شود و ردیف مستقلی برای آن پیش بینی گردد. پس از بازگشت جناب آقای استاندار را در جریان توافق قرار دادم. توضیح و بررسی آثار مهم علمی، تحقیقاتی و حتی اقتصادی این رخداد مهم نیاز به فرصتی مستقل دارد.
اتفاقهای دوم و سوم موافقت جهاد دانشگاهی با تأسیس شعبه دانشگاه دولتی علم و فرهنگ در تبریز و همچنین آغاز مطالعات منطقه ویژه های تک در استان (تبریز) بود. در ارتباط با دانشگاه، گرفتن دانشجو برای دو رشته از مهرماه 87 موافقت شده است و در ارتباط با منطقه ویژه قرار است مطالعه آن آغاز شود.
اولین اتفاق صنعتی امضاء قرارداد نفلین سینیت در وزارت صنایع بود. این پروژه از مزیتهای مهم منطقه به شمار می آید که آثار گسترده و تعیین کننده ای برای استان و کشور در بر خواهد داشت. تولید آلومینا و سیمان از اولین آثار این رخداد مهم صنعتی است و شکل گیری صنایع گسترده پایین دستی را نیز به دنبال خواهد داشت.
تشکیل نمایشگاه باشکوه و با ارزش صنایع خودرو در تبریز اتفاق مهم دیگری بود که شاهد آن بودیم. حضور گسترده صاحبان صنایع خودرو در اداره غرفه های مختلف نمایشگاه و بازدید صاحبان صنایع و صاحب نظران دانشگاهی و بازرگانان و عامه مردم به حدی بود که ناظران اظهار شگفتی می کردند. در بازدیدی که از نمایشگاه داشتیم، شاهد انگیزه بالای اداره کنندگان غرفه ها بودیم که با اشتیاق تولیدات و ابتکارات خود را برای بازدیدکنندگان توضیح می دادند. عدم حضور دو خودروساز بزرگ دولتی یعنی ایران خودرو و سایپا مهمترین نقیصه نمایشگاه بود که بایستی پیگیری شود.