نایب رییس کمیسیون برنامه وبودجه مجلس شورای اسلامی گفت: طرح تحول اقتصادی دولت نهم ، درحقیقت نسخه بومی شده برنامه اصلاح اقتصادی موفق در کشور های دیگر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی ، محمدحسین فرهنگی در جمع دانشجویان دانشگاه تبریز در محل تالار شهید شفایی این دانشگاه افزود: تجربه موفق اقتصادی این کشورها در قالب طرح تحول اقتصادی دولت با شرایط بومی ایران، پیگیری می شود که این برنامه اگر درست و دقیق به مورد اجرا گذاشته شود، قطعا” ساختار اقتصادی کشور دگرگون شده و تغییر مثبتی خواهد یافت.
وی با بیان اینکه طرح تحول اقتصادی در هفت محور شامل نظام بانکی، گمرکی، یارانه ای، مالیاتی، بهره وری و توزیع کالا قرار است به مورد اجرا گذاشته شود، تصریح کرد: با تشکیل کمیسیونی ویژه در مجلس این طرح با دقت کارشناسی می شود و البته مجلس به این طرح به عنوان یک فرصت نگاه می کند نه تهدید.
فرهنگی یادآورشد: اگر طرح تحول اقتصادی مد نظر دولت و مجلس به درستی مدیریت شود ارکان اقتصادی کشور متحول خواهد شد.
نماینده مردم تبریز در مجلس، تحول در نظام مالیاتی را از جمله موارد بسیار مهم و اساسی اشاره شده در طرح تحول اقتصادی عنوان کرد و گفت: در این رابطه قانون مالیات بر ارزش افزوده هم اکنون در 140 کشور جهان اجرا می شود و بقیه کشورها نیز به دنبال اجرای آن هستند. بنابراین ما نیز برای شفاف سازی نظام مالیاتی کشور باید این قانون را اجرا کنیم.
فرهنگی با تاکید بر اینکه مالیات بر ارزش افزوده کالا و خدمات قانونی عادلانه و روشن است، افزود: مبنای این قانون قیمت ورود و خروج کالا به بنگاه اقتصادی ست که 3 درصد درآمد حاصله به مالیات تعلق می گیرد نه 3 درصد از کل قیمت.
وی ، بیشتر مخالفان قانون فوق را فرار کنندگان از مالیات دانست و یادآورشد: البته سازمان امور مالیاتی نیز در نوع اطلاع رسانی با مشکل داشت و آنگونه که لازم بود، نتوانست افکار عمومی را برای اجرای آن آماده کند.
به گزارش ایسنا، نماینده مردم تبریز همچنین در ادامه این نشست به پرسش دانشجویان پاسخ داد.
وی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان مبنی بر نوع حجاب و پوشش دانشجویان در دانشگاه، گفت: بنده در این مکان هیچ مشکلی در زمینه پوشش پسران و دختران نمی بینم.
وی ادامه داد: باید همه توجه داشته باشند که مساله پوشش و حجاب و رفتار به هیچ عنوان با عوامل پلیسی و امنیتی و انتظامی قابل حل نخواهد بود چرا که این مسایل فرهنگی است و باید ریشه ای با اینگونه مسایل برخورد شود.
فرهنگی تصریح کرد: هیچ ملتی را به زور نمی توان تغییر رفتار داد چرا که تغییر در رفتار و اخلاق تنها از طریق اقدامات مؤثر فرهنگی ممکن است نه زور و سرکوب.
وی ، با بیان اینکه نحوه پوشش و حجاب باید نسبت به زمان و مکان مورد ارزیابی قرار بگیرد، گفت: در این رابطه لازم نیست همه چیز را با هم ادغام کنیم و باید قبول کرد که هر بخش از جامعه عرف خاص خودش را دارد و دستگاههای مربود باید با تخلفات مشود و در چارچوب قانون عمل کنند.
فرهنگی افزود: بحث هایی همچون پوشش اسلامی و اخلاق باید از درون انسان ها اصلاح شود و انجام کارهای سخت گیرانه در درازمدت آثار منفی بر جای خواهد گذاشت.
این عضو هیات رییسه کمیسیون برنامه و بودجه در جواب سئوالی درخصوص رعایت اصل 15 و 19 قانون اساسی نیز گفت: این اصول مربوط به حقوق اقوام است که باید اجرا شوند و البته تا حدودی هم اجرا می شوند ولی در بخش آموزش زبان نیازمند برخی اقدامات هستیم که در این زمینه پیگیریهایی می شود.
نماینده مردم تبریز اضافه کرد: بر این اساس پیشنهاد ارائه شده در زمینه ایجاد مرکز آموزش و پژوهش در تبریز با موافق مسئولان مربوطه مواجه شده و باهماهنگی دانشگاه ها و آموزش و پرورش قرار است این مرکز فعال شود.
به گفته فرهنگی، دکتر حداد عادل رییس فرهنگستان زبان هم اکنون در این زمینه به دنبال فردی است تا مرکز به طور رسمی کار خود را در تبریز شروع کند.
وی ، در جواب پرسشی درباره انتخاب اوباما به ریاست جمهوری آمریکا نیز گفت: این انتخاب را می توان با توجه به شعارهای انتخاباتی وی درباره ایران و نوع سیاست خارجی به عنوان فرصت قلمداد کرد.
فرهنگی یادآورشد: اما در هرحا ل با توجه به سیاست دولت های گذشته ایالات متحده آمریکاپیش بینی نمی شود در آینده نزدیک اتفاق خاصی در روابط ایران و امریکا رخ دهد.