زمینه برای ایجاد موزه مطبوعات در تبریز فراهم شده است
تبریز- عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت: هم اکنون هیچ نهاد و دستگاه اجرایی مشخصی ، متولی رسیدگی به معیشت خبرنگاران رسانه های گروهی نیست.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدحسین فرهنگی روز چهارشنبه در دیدار با اعضای هیات رئیسه خانه مطبوعات آذربایجان شرقی، افزود: فعالان خبری در رسانه مختلف اعم از مطبوعات محلی و خبرگزاری های دولتی و غیر دولتی از چتر فراگیر امکانات دولتی برخوردار نیستند.
وی اظهار داشت: این فعالان عرصه فرهنگی کشور تاکنون نتوانسته اند از حمایت های نهادهای مختلف برخوردار شوند که برای رفع این معضل باید فکری اساسی اندیشید.
فرهنگی اضافه کرد: در حال حاضر نبود مسکن، اصلی ترین مشکل معیشتی خبرنگاران است که باید نهادهای مختلف برای رفع این مشکل با جامعه خبری استان همکاری های لازم و شایسته را به انجام برسانند.
وی با تاکید بر اینکه باید مشکل مسکن خبرنگاران محلی حل و فصل شود، گفت: برای رفع این مشکل هر آنچه در توان داشته باشم از طریق قانونی به کار می گیرم تا در اسرع وقت این مشکل خبرنگاران استان مرتفع گردد.
عضو هیأت رییسه مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در این راستا ایجاد و راه اندازی شرکت تعاونی مسکن برای فعالان تمام وقت رسانه های مکتوب فاقد مسکن استان بسیار لازم و ضروری است تا با اقدامات اساسی نسبت به خرید زمین و کسب مجوزهای لازم از مراجع ذیربط برای ساخت واحدهای مسکونی برای این قشر زحمت کش اقدام شود.
فرهنگی تصریح کرد: اگر تشکلهای صنفی مربوطه در استان در طول فعالیت خود بتوانند مشکل مسکن همکاران خود را رفع کنند، بدون تردید کاری بس عظیم و فراموش ناشدنی انجام داده اند که برای تحقق این امر نمایندگان مجلس در کنار خانه مطبوعات هستند.
وی، همچنین با استقبال از درخواست اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات استان مبنی بر راه اندازی موزه مطبوعات آذربایجان در تبریز، گفت: انتظار می رود در این زمینه نهادهای مختلف از جمله میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین شهرداری تبریز برای در اختیار گذاشتن یکی از مکان ها و بناهای تاریخی شهر به خانه مطبوعات همکاری کنند.
فرهنگی با اشاره به تاریخ و قدمت بسیار درخشان تبریز و آذربایجان در عرصه مطبوعاتی، اظهارداشت: با توجه به اینکه اولین چاپخانه و نخستین نشریات مکتوب ایران در تبریز ایجاد و منتشر شده است و این شهر از جایگاه تاریخی بسیار بالایی در این رابطه برخوردار است، ایجاد موزه مطبوعات لازم و ضروری است.
رییس هیات مدیره خانه مطبوعات آذربایجان شرقی نیز در این دیدار با ارایه گزارشی از فعالیت 9 ماهه این نهاد، اظهارداشت: در این مدت اقدام برای ثبت رسمی خانه مطبوعات و طی مراحل اداری آن، برگزاری دوره های مقدماتی روزنامه نگاری، برپایی چند دوره رقابت های ورزشی و همچنین آغاز طرح ساماندهی خبرنگاران با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به انجام رسیده است.
محمد عزیزی راد با بیان اینکه هم اکنون نزدیک به 200 نفر در خانه مطبوعات استان عضو بوده یا پرونده آنها در دست بررسی است، عدم برخورداری از امکانات رفاهی و معیشتی را از جمله مهمترین مشکلات فعالان خبری و مطبوعاتی استان عنوان کرد.
وی اضافه کرد: مشکل دیگر خبرنگاران مساله بیمه تامین اجتماعی است که باید رویه کنونی که بهره مندی حداقلی این قشر را در پی دارد، باید از بین رفته و میزان حمایت های این سازمان افزایش یابد.
به دنبال این جلسه، مذاکره دکتر فرهنگی با شهردار محترم تبریز و مدیرکل محترم میراث فرهنگی استان در خصوص راه اندازی موزه مطبوعات با استقبال آنان مواجه شد و مقرر گردید در این زمینه اقامات عملی به زودی صورت پذیرد و محل آن نیز تعیین گردید.