یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با اعتقاد به اینکه عملکرد بخشهای مختلف در راستای حمایت از تولید ملی در سال 91 چندان موفق نبوده ابراز امیدواری کرد که در سال 92 روند بهتری در این رابطه وجود داشته باشد.
محمدحسین فرهنگی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: مخاطب نامگذاری سال 91 به نام سال حمایت از تولید ملی عمدتا بخشهای غیردولتی بود، هر چند مسئولیتهای مستقیمی هم متوجه برخی دستگاهها از جمله وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و همچنین امور اقتصادی و دارایی میشد، به همین دلیل مجموعه دستاندرکاران بخشهای مختلف و مرتبط موظف بودند اقدامات عاجل را انجام دهند اما ارزیابی مشخصی در ارتباط با تاثیرگذاری آنها وجود ندارد.
وی افزود: به دلیل فشارهای خارجی مشکلات زیادی متوجه بخشهای تولیدی ما شد و ما توفیق چندانی برای اقدامات عملی موثر در این رابطه نداشتیم، همچنین افزایش میزان بیکاری و شاخصهایی مثل رشد اقتصادی و نظایر آن بیانگر این است که با توجه به مجموع عوامل تاثیرگذار، اتفاقات چندان مثبتی را شاهد نبودهایم.
این عضو کمیسیون عمران مجلس، عملکرد بخشهای مختلف در رابطه با حمایت از تولید ملی را موفق ندانست و یادآور شد: در مجلس بلافاصله کمیسیونی به نام حمایت از تولید ملی تشکیل شد که برخی موضوعات در آن مورد بررسی قرار گرفت و گزارشهایی از تریبون مجلس در مورد اقدامات دستگاههای مختلف منعکس شد.
فرهنگی تصویب قانون بهبود فضای کسب و کار را از جمله اقدامات مغتنم در این راستا توصیف کرد و افزود: متاسفانه این قانون توسط دولت اجرا نشد و این موضوع از سوی کمیسیون حمایت از تولید ملی به اطلاع نمایندگان رسید و با رای نمایندگان به مراجع قانونی برای پیگیری و بررسی ارجاع شد.
نماینده مردم تبریز در مجلس، عملکرد مجلس در راستای حمایت از تولید ملی را در زمینه ابعاد نظارتی قابل قبول خواند و گفت: در بخش قانونگذاری هم چند طرح اساسی در دستور کار مجلس است که منتظر رسیدگی آن در صحن علنی برای نهایی شدن آنها هستیم.
این عضو هیات رییسه مجلس در عین حال خاطرنشان کرد که مجلس هم میتوانست بهتر و بیشتر از این در راستای حمایت از تولید ملی گام بردارد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که دستگاههای مختلف در سال آینده روند بهتری را در زمینه حمایت از تولید ملی در پیش بگیرند.