دکتر فرهنگی در نشست خبری:
حذف غربالگری زنان باردار مصوبه مجلس نیست/ رسانه ها نظرات نمایندگان را به عنوان نظر مجلس منعکس نکنند
سخنگوی هیات رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه حذف غربالگری زنان باردار مصوبه مجلس نیست، گفت: این موضوع در قالب پیشنهادی در کمیسیونی مطرح شده و در مورد آن تصمیمگیری هم نشده است. در این قبیل موارد قانونا نمیتوان از اظهارنظر نمایندگان مانع شد. آنچه که نیاز به اصلاح دارد توجه به این موضوع است که نظر یک یا جمعی از نمایندگان مصوبه مجلس نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت؛ محمدحسین فرهنگی ، سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در نشست خبری امروز ( شنبه، 27 دی ماه ) با تسلیت ایام فاطمیه و سالروز شهادت فرزند گرامی حضرت پیامبر(ص)، زهرای اطهر (س) گفت: مجلس در هفتههای جاری موضوعات متنوع و مختلفی را در دستور کار دارد و در نشست های قبلی نکاتی را تذکر دادیم و احساس می شود که لازم است تکرار شود.
وی ادامه داد: مشابه این موضوع را در هفته های گذشته داشتیم و از رسانه ها درخواست داریم که ایراد ندارد نظرات نمایندگان را به عنوان نظر خودشان منعکس کنند اما به عنوان نظر مجلس تلقی نشود؛ نظر مجلس در مصوبات مجلس، و نظرات کمیسیونها در مصوبات کمیسیونها منعکس میشود و پس از تصویب مجلس هم نهایی نمیشود مگر پس از تایید شورای محترم نگهبان و در مواردی تصویب مجمع و ابلاغ آن به صورت نهایی، البته در مرحله مصوبه، نظر فعلی مجلس محسوب می شود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس یازدهم یادآور شد: در دستور هفته گذشته مجلس نهایی شدن اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری را داشتیم و باز هم در برخی رسانه ها مطالبی خلاف واقع منتشر و منعکس شد؛ آنچه که در مجلس تصویب شده و هنوز هم به تایید شورای نگهبان رسیده هیچ محدودیتی را برای داوطلبان واجد شرایط ایجاد نکرده و مهمترین محدودیت آن داشتن 4 سال تجربه مدیریت در سطح ملی و داشتن مدرک کارشناسی است و به غیر از این هیچ محدودیتی در مصوبات مجلس وجود نداشته جز ضابطهمند کردن ثبت نام، تکمیل پرسشنامه و پذیرش یا عدم پذیرش در زمان ثبتنام مساله مهم دیگری نبوده است. این موضوع هم مطالبه ملی تلقی میشد و مجلس هم با احترام به افکار عمومی این گام را برداشت و مشخص نیست تحلیلهای ناصحیحی که در برخی رسانهها منعکس میشود به چه معنا و با کدام مقصود و منظر سیاسی یا غیرسیاسی است.
فرهنگی با یادآوری اینکه مجلس هفته گذشته به نظارت بر انتخابات شوراها هم ورود کرد، گفت: کلیات طرح تصویب و مجددا به کمیسیون ارجاع شد تا مورد رسیدگی قرار گیرد؛ از موضوعاتی که به صورت جدی در مجلس پیگیری می شود، مسائل بودجه است که در سطح مصوبات کمیسیون تلفیق که از سوی اعضا و سخنگوی آن به طور منظم منعکس می شود و موارد باقی مانده در لایحه و یا آنچه که در کمیسیون تصویب می شود، با دقت توسط تمام نمایندگان مورد رصد قرار می گیرد و در نهایت آنچه که تصمیم گیری خواهد شد بر اساس جمع بندی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه خواهد بود. در مورد جزئیات هم بحث های زیادی میان نمایندگان مطرح است که منتظر هستیم مصوبه کمیسیون نهایی شود و سپس جمع بندی در نشست بررسی کلیات مشخص شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: در این زمینه هم از رسانه ها و صاحب نظران درخواست داریم تا پیش از نهایی و معلوم شدن نظر نهایی دولت و کمیسیون تلفیق، مصوبات در حد اظهارنظرهای کارشناسی باشد تا با جمع بندی مجلس ببینیم چه اتفاقی رخ خواهد داد؛ به همین مناسبت هیات رئیسه مجلس روز دوشنبه را جایگزین یک شنبه که به علت شهادت حضرت فاطمه زهرا ( س ) تعطیل رسمی بود، کرد و بر این اساس سه روز پشت سر هم جلسه علنی در مجلس خواهیم داشت و تا قبل از زمان بررسی پیشنهادهای موارد در دست اقدام مجلس تا حدودی جمع بندی شده و قبل از رسیدگی بودجه به نتایج مورد نظر برسیم.
فرهنگی یادآور شد: هفته بعدی به تناسب تصمیمی که مجلس در مورد زمان بندی پیشنهادها خواهد داشت، تصمیمگیری خواهد شد؛
یکی از موضوعات مهمی که از ادوار گذشته در مجلس پیگیری می شد و چند بار رفت و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان را هم در برداشت موضوع جرمانگاری اهانت به اقوام، ادیان و مذاهب رسمی در کشور بود. در گذشته شاهد بودیم که هر چند وقت یکبار موضوعی در این زمینه ها در کشور مطرح و بخشی از کشور را ملتهب می کرد در حالی که در هیچ جای قانون مجازات اسلامی این موارد جرمانگاری نشده بود مگر آن که جنبه ضدامنیت ملی پیدا می کرد و اقداماتی که بر اساس آن بتوان به صورت قضایی یا غیرقضایی انجام داد، وجود نداشت. این موضوع برای اولین بار جرمانگاری شده و مجددا با رفع ایرادات شورای نگهبان به شورا ارسال شد که امیدواریم با نهایی کردن آن یکی از نیازهای بخش کیفری قانون مجازات اسلامی تکمیل و ترمیم شود و دیگر شاهد اتفاقاتی که باعث التهاب در بخشهایی از کشور میشد، نباشیم. البته در این مصوبه پیشبینی شده که بحث های علمی، تحقیقاتی و آموزشی از عموم این موضوع به صورت تخصصی خارج است. یعنی این موارد شامل اهانت نمیشود و معنای اهانت ندارند.
وی افزود:.همچنین در مورد برخی فرقه هاى غیرقانونی که با استفاده از روش های تبلیغاتی و روانشناختی خاص موفق می شدند القائاتی ایجاد کنند نیز این خلأ رفع شد و در همین مصوبه جرم انگاری شد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس یازدهم با اشاره به لایحه شوراهای حل اختلاف گفت: این موضوع در دستور کار هفته جاری مجلس قرار دارد اختلاف دیدگاه هایی بین قوه قضاییه و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز وجود دارد که باید منتظر بمانیم کمیسیون قضایی و حقوقی درباره جزییات آن تصمیم بگیرد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با یادآوری طرح ساماندهی بازار فولاد در مجلس و ارجاع آن به کمیسیون تخصصی، گفت: در این رابطه حرف و حدیث هایی در برخی رسانه ها مطرح شد که خلاف واقع و به خاطر برخی منافع بوده است؛ هدف کمیسیون صنایع و معادن نظم دهی به این موضوع در کشور است. زیرا صنعت فولاد تاثیر زیادی بر انواع تولیدات داخلی از جمله خودروسازی، لوازم خانگی و صنعت ساختمان دارد و طبیعی است که هر گونه ناهنجاری در این زمینه می تواند آثار نامطلوبی را در پی داشته باشد. بحث هایی جدی در این مصوبه پیش بینی شده و ما امیدواریم با نهایی و ابلاغ کردن آن به ناهنجاری ها به طور اساسی پایان داده شود ؛ کسانی که در زمینه معادن و ذخایر فولادی کشور اظهارنظرهایی را طی این روزها مطرح کردند باید توجه داشته باشند که ذخایر زیر زمینی متعلق به آنها نیست بلکه متعلق به عموم ملت است و به طور قطع سیاست گذاری در این زمینه باید به نفع عموم مردم باشد نه قشر خاصی که احساس می کنند این بخش تنها به آنها تعلق دارد.
دکتر فرهنگی با بیان اینکه در هفته جاری 5 وزیر در کمیسیون های تخصصی حضور می یابند، یادآور شد: سئوالات متعددی از آنها در کمیسیون ها مطرح خواهد شد و مسائل نظارتی و سوال از وزیر در دستور کار هفته جاری مجلس قرار دارد.
فرهنگی در پاسخ به خبرنگاری در مورد موضوع غربالگری زنان باردار گفت: این موضوع در یکی از فراکسیون ها مطرح بوده و در کمیسیون ویژه خانواده هم مطرح شده اما تصویب نشده است و هیچ مصوبه ای در این رابطه نه در کمیسیون ویژه و نه در کمیسیون بهداشت که مرجع رسیدگی به این موضوعات است نداشتیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم در پاسخ به خبرنگاری که گفت، بخشی از اخباری که منتشر میشود به نمایندگانی بر میگردد که موضوعی را پیش از نهاییشدن مطرح میکنند و نباید موضوع را به گردن رسانهها انداخت و در این رابطه باید به نمایندگان تذکر داد، گفت: این ایراد وارد نیست و نخواستیم این موضوع را گردن کسی بیندازیم بلکه باید توجه شود که وقتی نظر نماینده ای منعکس میشود به عنوان نظر و مصوبه مجلس شورای اسلامی نیست و بر اساس قانون اساسی نمی توان نمایندگان را محدود کرد؛ بر اساس اصل 84 قانون نمایندگان در اظهارنظر در همه زمینهها اختیار دارند و تنها باید به این موضوع توجه کنیم که نظر نماینده، لزوما مصوبه مجلس نیست، هرچند ممکن است به مصوبه منتهی شود یا نشود.
وی ادامه داد: ممکن است نمایندهای از اول تا آخر دوره روی نظر خود پافشاری کند و نمی توان به اظهارنظر نمایندگان ایراد قانونی گرفت و آنچه که نیاز به اصلاح دارد توجه به این موضوع است که قبل از تصویب، نظر نماینده مصوبه مجلس نیست. فقط باید رسانهها کمک کنند که این موضوع در افکار عمومی جا بیفتد که نه اظهارنظر و نه تصویب یک یا دو فوریت و نه تصویب مصوبه در کمیسیون هیچکدام به معنای مصوبه مجلس نیست.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس یازدهم افزود: حتی لازمه دو فوریت که به دو سوم آرا نیاز دارد این نیست که به تصویب نهایی مجلس برسد، چه رسد به اظهار نظرها. حتی ممکن است طرحی با امضای جمعی از نمایندگان اعلام وصول و ارائه شود و در کمیسیون تغییرات اساسی در آن صورت گیرد و متن تغییر کند. بنابراین باید توجه کرد که اظهارنظر نمایندگان، مصوبات کمیسیون و فوریت به معنای مصوبه مجلس نیست و مصوبات آنهایی هستند که بعد از رای مجلس، و پس از طی مراحل به شورای نگهبان اعلام می شود و باز هم نهایی نیست مگر آن که شورا آن را تایید کند و اگر ارجاع به مجمع بود نظر مجمع معلوم شود./