نماینده مردم تبریز اعتقاد دارد اصولگرایی یک جبهه متکثر است و وحدت این جریان با رقابت در درون آن منافات ندارد. وی ضمن دفاع از وحدت اصولگرایان آن را خواست قاطبه مردم دانست و عدم حضور اصلاحطلبان در عرصه سیاسی کشور را نفی کرد. به اعتقاد فرهنگی جریان اصولگرایی خود را با ویژگیهایی مانند تاکید بر استقلال کشور، احترام به آزادیهای قانونی، توسعه همه جانبه کشور، خدمت بدون منت، سلامت اقتصادی، حمایت از نظام جمهوری اسلامی و تاکید بر ولایت فقیه به عنوان یکی از ارکان اساسی نظام جمهوری تعریف کرده است.
در روزهای پایانی هفته گذشته دبیران کل دو تشکل مهم روحانی کشور، یعنی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز تهران با امضای بیانیه مشترکی منادی وحدت در میان گروههای سیاسی شدند. محمدرضا مهدوی کنی و محمد یزدی دو آیتالله سالخورده که از نسل اول انقلابند در بیانیه خود به تدوین تعریفی جامع از اصولگرایی اشاره کرده اند که پس از رایزنی با صاحبنظران منتشر خواهد شد.
انتشار این بیانیه مشترک باعث ایجاد جنب و جوش در میان نیروهای سیاسی اصولگرا شد تا هر کدام بایستههای تعریف اصولگرایی را بیان کنند. محسن غرویان در گفتوگو با فرارو تعریف اصولگرایی را دارای سه محور قانون اساسی، امام و رهبری دانست. به اعتقاد وی اگر گروهی از تعریف اصولگرایی توسط جامعتین تبعیت نکند با مسئله ریزش هوادار روبرو خواهد شد و اثرات چنین اقدامی بر آینده سیاسی این گروه مشهود خواهد بود.
محمدحسین فرهنگی، نماینده مردم تبریز و آذرشهر در رابطه با تعریف اصولگرایی به خبرنگار فرارو گفت: «از نظر ما اصولگرایی جبهه است نه حزب یا تشکل خاص. اقتضای یک جبهه این است که تنوع و تکثر را در چارچوبهای کلی خودش به رسمیت بشناسد».
وی با اشاره به پیشینه اصولگرایی ادامه داد: «از دوران اولیه انقلاب جریان اصولگرایی خود را با یک سلسله از ویژگیها مانند تاکید بر استقلال کشور، احترام به آزادیهای قانونی، حمایت از نظام جمهوری اسلامی، تاکید بر ولایت فقیه به عنوان یکی از ارکان اساسی نظام جمهوری اسلامی و سلسله خصلتهایی مانند سادهزیستی، حرکت در جهت خدمت به مردم و تلاش برای ارائه خدمت بدون منت و در عین حال تاثیرگذار تعریف کرده است».
این نماینده مجلس هشتم سپس به دوران جدید اصولگرایی پرداخت و افزود: «در دوران معاصر، به ویژه طی ده سال اخیر، این جریان با بازتعریف همین ویژگیها وارد عرصه سیاسی کشور شده و عملاً نیز ثابت کرده است تکثر در قالب وحدت اصولی را به عنوان راهبرد خود پذیرفته است. به همین دلیل نگاه اصولگرایان به مجموعههای خودشان نگاهی حداکثری است، کما این که نگاه این جبهه به جریانات مقابلی که در جامعه حضور دارند، نگاهی مثبت و توام با جاذبه است»
وی با بیان این که «حرکتهایی که در راستای وحدت شکل میگیرد مورد حمایت است و قاطبه جامعه که به این جریان اعتقاد دارد مشوق وحدت است»، اظهار داشت: «کسانی که به دنبال بر هم زدن این وحدت هستند طبعا از سوی جامعه طرد خواهند شد».
محمدحسین فرهنگی در پاسخ به این سوال که آیا در فضای سیاسی کنونی که اصلاحطلبان در عرصه سیاسی حضور ندارند، میتوان جبهه واحدی به نام اصولگرایی داشت یا نه، گفت: «جریان اصلاحطلبی هنوز حضور دارد و در عرصه سیاسی کشور فعال است. این جریان در حال حاضر به دنبال بازتعریف خود است که باید از این بازتعریف استقبال کرد. تفکیک صفوف نیروهای درون نظام و مخالفان نظام؛ چه برای جریان اصلاحطلبی، چه برای دیگر جریانهای فعال یکی از ضرورتهاست و اصولگرایان هم باید از این رویکرد دفاع کرده و از تقویت آن احساس خطر نکنند. به همین دلیل است که رهبری نظام چه در زمان امام و چه در زمان رهبر معظم انقلاب از این جریان حمایت کرده و در این راستا سیاستهایی را اعلام کرده است».
وی با بیان این که باید برای حفظ رقابت در سطح جامعه کوشش کرد، اضافه کرد: «همانگونه که گفتم در درون جبهه اصولگرایی هم رقابت وجود دارد». فرهنگی در پاسخ به این سوال که آیا وحدت سبب نخواهد شد که در انتخابات مجلس آتی اصولگرایان تنها با یک لیست حضور پیدا کنند، اظهار داشت: «ما در درون مجالس هفتم و هشتم شاهد تنوع و تکثر میان اصولگرایان بودهایم در حالی که این تکثر لطمهای به انتخابات این دو مجلس نزد، پیشبینی ما این است که لطمهای هم برای انتخابات مجلس آتی نخواهد بود».