30 نماینده مجلس در نامهای به دكتر محمود احمدینژاد ـ رییسجمهور ـ توقف هر گونه برخورد با قهوهخانهها را خواستار شدند.
به گزارش سرویس پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نامه آمده است:
رییس محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دكتر احمدینژاد
سلام علیكم؛
احتراما بدین وسیله ضمن تقدیر از موضع جنابعالی در جلسهی مورخ 16/10/86 هیات دولت درباره تاكید بر ضرورت برخورد نكردن با قهوهخانهها و دستور مورخ 30/10/86 در پاسخ به نامهی یكی از نمایندگان مجلس مبنی بر اقدام فوری در خودداری از برخورد و اعلام نتیجه توسط وزیران “كشور” و “بهداشت، درمان و آموزش پزشكی”، بدین وسیله به استحضار میرسد: ………..
30 نماینده مجلس در نامهای به دكتر محمود احمدینژاد ـ رییسجمهور ـ توقف هر گونه برخورد با قهوهخانهها را خواستار شدند.
به گزارش سرویس پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نامه آمده است:
رییس محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دكتر احمدینژاد
سلام علیكم؛
احتراما بدین وسیله ضمن تقدیر از موضع جنابعالی در جلسهی مورخ 16/10/86 هیات دولت درباره تاكید بر ضرورت برخورد نكردن با قهوهخانهها و دستور مورخ 30/10/86 در پاسخ به نامهی یكی از نمایندگان مجلس مبنی بر اقدام فوری در خودداری از برخورد و اعلام نتیجه توسط وزیران “كشور” و “بهداشت، درمان و آموزش پزشكی”، بدین وسیله به استحضار میرسد:
لازمهی برخورد علمی و منطقی در مورد قهوهخانهها بایستی با توجه به كاركردهای آشكار و پنهان آنها باشد. قهوهخانهها در ایران با قدمتی طولانی همواره پذیرای اصناف، معتمدین و هیاتهای محلی جهت استراحت، تفریح، رتق و فتق امور و انجام كارهای خیر مانند تهیهی جهیزیه و كمك به نیازمندان و همچنین محلی برای جشنهای مذهبی و ملی و جلسات ادبی و شعرخوانی و در بعضی موارد به عنوان مركز اعتراضات مردمی علیه حكومتهای خودكامه در گذشته بودهاند. این مراكز كه در مواردی از جاذبههای گردشگری نیز محسوب میشوند، در سنتهای ایرانی جایگاه ویژهای دارند. كاركردهای پنهان آنها نیز شامل مواردی مانند پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و گذران اوقات فراغت با هزینهای ناچیز است كه در حال حاضر جایگزینی برای آن تعریف نشده است. به همین دلیل هر گونه اقدام دربارهی قهوهخانهها بایستی با دقت و برنامهریزی حساب شده و فرهنگسازی مناسب انجام پذیرد. برخورد نسنجیده منتهی به تعطیلی واحدها و نهایتا بیكاری صنفی میشود كه مجوز لازم اعم از پروانهی كسب و تاییدیه ادارهی اماكن و بهداشت را دادند.
ضمنا این اقدام با مواد 7 و 11 قانون جامع كنترل و مبارزهی ملی با دخانیات نیز مغایرت دارد؛ زیرا قهوهخانهها و سفرهخانههای سنتی از مكانهای دارای پروانه عرضه هستند.
در طول مدت برخورد، اخبار نگرانكنندهای از انتقال قلیانها به منازل و توسعهی مصارف به سایر اعضای خانوار و بدآموزی كودكان و نوجوانان و سایر ناهنجاریهای غیر قابل كنترل میرسید كه جای تاسف فراوان داشت.
ضمن سپاس مجدد خواهشندیم در اسرع وقت اقدامات زیر صورت پذیرد:
1ـ اجرای سریع دستور جنابعالی مبنی بر توقف هر گونه برخورد توسط وزارت كشور، ناجا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با قهوهخانهها تا اصلاح آییننامهی اجرایی؛
2 ـ حذف كلمهی قهوهخانهها از بند هشت ماده یك آییننامهی اجرایی قانون جامع كنترل و مبارزهی ملی با دخانیات مصوب هیات وزیران؛
3 ـ در ادامهی مادهی 13 آییننامه مذكور اضافه شود: قهوهخانهها و سفرهخانههای سنتی جزو فروشندگان مجاز هستند؛
4 ـ در صورت نیاز میتوان در ضمن تبصرهی الحاقی به همان ماده، مواردی مانند عرضهی قلیانهای میوهیی و غیر سنتی در این اماكن را ممنوع كرد و یا در موارد دیگر به مرور زمان اقدامات تشویقی و حمایتی لازم را برای تغییر كاربری قهوهخانهها پیشبینی كرده و دادن مجوز جدید را ممنوع ساخت.
توفیقات دولت محترم را برای خدمت به همهی اقشار جامعه از پیشگاه ایزدمنان خواهانیم.