مدیر مسئول محترم نشریه ساقی
سلام علیکم
احتراما به دنبال مصاحبه مطبوعاتی اینجانب که در ادامه ارتباط با رسانه ها و به صورت فصلی برگزار گردید و در صفحه اول و 7 شماره 159 (مورخ سه شنبه 15/12/85 ) آن نشریه محترم انعکاس یافته است در کنار انتشار بخشهایی منطبق با اظهارات اینجانب مواردی نیز برخلاف آن درج شده است که ضرورت دارد با درج این یادداشت نسبت به تصحیح اقدام فرمائید….
مدیر مسئول محترم نشریه ساقی
سلام علیکم
احتراما به دنبال مصاحبه مطبوعاتی اینجانب که در ادامه ارتباط با رسانه ها و به صورت فصلی برگزار گردید و در صفحه اول و 7 شماره 159 (مورخ سه شنبه 15/12/85 ) آن نشریه محترم انعکاس یافته است در کنار انتشار بخشهایی منطبق با اظهارات اینجانب مواردی نیز برخلاف آن درج شده است که ضرورت دارد با درج این یادداشت نسبت به تصحیح اقدام فرمائید.
پیش از پرداختن به موارد، نکته ای را یادآور می شوم: در همان جلسه، یکی از حاضران سؤال کردند که چرا برخی از مسؤولان استان حاضر به گفتگو و مصاحبه با مطبوعات نمی شوند. موضوع یاد شده در آن جلسه بررسی نشد، اما به تناسب موضوع یادآوری می کنم که یکی از علل آن، وجود مواردی از انعکاس گزینشی، جهت دار و بعضاً غیرواقعی اظهارات در مطبوعات محلی است که برخی را به اجتناب از مصاحبه وا می دارد در حالی که نباید چنین نتیجه ای به دنبال داشته باشد. واقع نمایی مهمترین رسالت مطبوعات می باشد و انتظار عموم از رسانه ها، ایفای این رسالت مهم است.
1- در ابتدای گزارش صفحه 7 آمده است: “فرهنگی که چندی قبل به طرفداری از دولت نهم، منتقدان دولت را به مناظره دعوت کرده بود …” این اطلاعات با کلیتی که عنوان شده، درست نیست. اینجانب بارها و در برخی از موارد انتقادهایی از دولت کرده و البته تلاشهای مثبت آن را ستوده ام، خبر یاد شده که در همان مصاحبه مطبوعاتی نیز مورد اشاره قرار گرفت، مربوط به کاهش اعتبارات عمرانی استانی است که یادآوری شده بود: “چنین موضوعی صحت ندارد و آماده گفتگو با مخالفان در این زمینه هستم.”
2- در ادامه مطلب آمده است: “عملکرد مدیریت کلان استان در طول یکسال گذشته مناسب نبوده و قابل دفاع نمی باشد.” صرفنظر از صحت و سقم مطلب، چنین موضوعی با این کلیت در آن جلسه مطرح نگردید، بلکه عملکرد مدیریت استان در زمینه جذب تسهیلات مصوب دولت مورد انتقاد قرار گرفت و بیان کلی یاد شده توسط اینجانب مطرح نشد.
3- در ادامه گزارش عبارتی ذکر شده که از اینجانب نمی باشد: “متاسفانه نمایندگان مجلس هم در وظایف نمایندگی و نظارتی خود قصور داشته و …” نوار کامل مصاحبه 5/2 ساعته اینجانب موجود است و چنین عبارتی در جریان جلسه مطرح نشده است.
4- در چند فراز از مصاحبه، در انتقادات از عملکردها، از جمله انتصابات مدیریت اجرائی و فعالیت نمایندگان بر اساس عملکرد حزبی دانسته شده در حالیکه اینجانب چنین عبارتی به کار نبرده ام و اساساً عمده عملکردها را برخاسته از فعالیتهای حزبی نمی دانم. البته باندهای مختلف فعالند.
5- درج شده است: “فرهنگی در مورد مصوبات استانی هیات دولت گفت: از آنجا که در بودجه 86 دولت هیچگونه اعتباری برای مصوبات استانی هیات دولت پیش بینی نشده، بنابراین این مصوبات اجرائی نیست.” اینجانب بطور مفصل توضیح دادم که برخی از مصوبات از جمله عمده موارد پیش بینی شده برای بخش آب و مواردی که دستگاههای اجرائی جداگانه منظور نموده بودند اجرا شده یا در دست اقدام است و به عنوان مثال موارد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را توضیح دادم. آنچه درج کرده اید مربوط به پروژه های ملی جدید است که مورد سؤال قرار گرفت و در توضیح اعلام شد که به علت انقباضی بودن بودجه 86، در غالب استانها پروژه های ملی جدید مصوب سفرها نیامده و در اکثر استانها مورد اعتراض هم بوده است. انقباضی تنظیم شدن بودجه ادله ای دارد که قابل دفاع است، مانند کاهش یا کنترل وابستگی بودجه به نفت و کنترل آثار تورمی آن.
6- درمواردی که از سوی همکاران مطبوعاتی و بعضا اینجانب نام اشخاص برده می شد، اینجانب درخواست می کردم که از درج برخی مطالب اجتناب شود. در یک مورد ضمن آن که به این خواهش اینجانب توجه نفرموده و موضوع را منعکس نموده اید، به جای انعکاس تحلیل اینجانب که در مقطعی موفقیتها را عمدتا نتیجه تلاش یکی دیگر از مسؤولان وقت تبریز دانسته بودم، آن را به گونه ای دیگر مطرح ساخته اید.
در پایان از انعکاس صحیح سایر مطالب سپاسگزاری خود را اعلام می دارم.
با سپاس، آرزوی توفیقات الهی
و تقدیم احترام ؛
دکتر محمد حسین فرهنگی
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو
در مجلس شورای اسلامی