برنامه پنجم و مجلس، نقل از سایت تابناک:
کمیسیون برنامه و بودجه در آغاز دوره هشتم مجلس، در تدوین اولویتهای کاری برای این دوره از مجلس، برنامه پنجم را جزو اولویتهایش تعیین کرد و بلافاصله مسؤولی هم برای پیگیری موضوع در کمیسیون تعیین شد و با مذاکرهای که کمیسیون با رئیس مجلس داشت، ایشان هم تأکیدی بر این امر داشتند. محمدحسین فرهنگی با بیان این مطلب و گفتوگو درباره تمهیدات مجلس برای هرچه بهتر اجرا شدن سیاستهای ابلاغی برنامه پنجم توسعه توسط مقام معظم رهبری به خبرنگار «تابناک» گفت: به دنبال این ابلاغیه، نشستی با معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی داشتیم که به دنبال آن نشستهایی با حضور کارشناسان دولت و مجلس برگزار شد و پس از آن، کمیسیونهای تخصصی مجلس، هر کدام یک نفر را به عنوان نماینده خودشان در کارگروههای دولت معین کردند؛ در این باره باید گفت که شش کارگروه هستند که نفراتی از کمیسیونهای مجلس در این کارگروههای اقتصادی شرکت میکنند. همچنین بناست که در مراحل تدوین این برنامه، نظرات کمیسیونها و اولویتهای مدنظر آنان در دولت بازتاب داده و اطلاعات آنها هم در کمیسیونها مطرح شود تا به گونهای تبادل نظر دو طرفهای برقرار گردد.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه اظهار داشت: باید از بحثهای کلی به سمت برنامههای عملیاتی برویم و انسجام درونی برنامه را مراقبت کنیم؛ این مجموعه کارهایی است که مجلس برای برنامه پنجم توسعه انجام داده که البته مربوط به دوره اخیر نبوده و از اوایل پاییز این اقدامات آغاز شده است. ما در برنامه چهارم نتوانستیم در بخش اجرای محورهای اصلی آن موفق باشیم. برای همین باید از پیشبینیهای کلی به سمت آیندهنگری و آیندهسازی برویم و به جای آنکه برخی آرمانهای اجراناشدنی را مطرح بکنیم، بهتر است به سمت واقعی کردن برنامهها برویم تا قابلیت اجرایی برای پنج سال آینده را داشته باشند.
نماینده تبریز در مجلس هشتم در پایان گفت: برنامههای توسعه نباید دایمی و بینهایت باشند، بلکه تجارب کشورهای توسعهیافته، نشان میدهد که برنامههایی را برای ایجاد زیرساختها پیگیری کرده و همین که زیرساختها ایجاد شد، دیگر از برنامههای میانمدت صرف نظر میکنند؛ بنابراین، تفاوتی نمیکند که در آن زمان، چه دولتی بر سر کار باشد و اساسا بحثهای برنامهای، بحثهای سیاسی نیستنند.