در خصوص چند مورد پیشنهادی
اول: حفظ سیاست ارز شناور
درست است که ما با شرایط فعلی بازار ارز، اصلاً موافق نیستیم و مدیریتی که در دولت وجود دارد چه در جلسه امروز، چه در جلسات قبلی، در ابعاد مختلف در باره اش بحث و مخالفت شد. اما سیاستی که در بودجه همه ساله می آید و تا حدودی منطبق با برنامه هم هست و یک بخش کوچکی از آن بعنوان درآمدی در اینجا ثبت شده (نرخ شناور ارز) صورت مسئله را پاک کردن، حل مشکل نیست. اینجا نمی خواهیم صورت مسئله را پاک کنیم به حساب اینکه بخواهیم گامی در جهت اصلاح شرایط ارزی کشور بوجود بیاوریم. بنابراین برای اینکه اختصار هم رعایت بشود به همین اندازه عرض می کنم که یک سیاست گذاری است، با توجه به شرایط جاری کشور و این را هم دولت گفتند که با شرایطی که اینجا بوده موافق نبودند. پیشنهاد دهنده محترم اگر جایگزین می کرد یعنی اگر می گفت به جای این روش از روشی که من پیشنهاد می کنم استفاده کنید باز هم جای مطالعه و دقت داشت، اما پاک کردن صورت مسئله و سیاستی اینجا آمده برای اینکه دولت بتواند مدیریت بکند و بتواند مسلط شود بر شرایط، با توجه به اینکه عرض کردم بخش کوچکی از این متن جنبه درآمدی دارد. بقیه اش می ماند در بخش سیاست گذاری و هزینه در بخش آتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. بنابراین حذف آن را من صلاح نمی دانم. (در این رای گیری، پیشنهاد حذف رای نیاورد.)
دوم: مخالفت با حذف معافیت مالیاتی فعالان اقتصادی
نرخ مالیات بر درآمد که در اینجا خواسته کمیسیون تخفیفی را اعمال بکند در واقع تخفیف نداده برگشته به خود قانون ، شرایط ما هم از نظر اقتصادی می بینید چه شرایطی است. فعالان اقتصادی را می بینید در چه وضعیتی هستند. منابع شان، هزینه شان، دخل و خرج شان و مواردی که در ماده ۱۳۱ و ماده ۱۰۵ هست، مربوط به سنوات گذشته است. مربوط به سال جاری هم نیست. سنوات گذشته یعنی کی؟ یعنی سال کرونا، دو سالی که پشت سر هم خیلی از فعالان اقتصادی درآمد درستی نداشتند نیمه تعطیل بودند بعضاً کاملا تعطیل بودند. (این پیشنهاد حذف نیز در رای گیری رای نیاورد.)
سوم: حمایت از تولید داخلی
پیشنهاد ایشان این است که اگر عدم جواب گویی تولید داخل به تشخیص وزارت صمت وجود داشته باشد، این معافیت و واردات امکان پذیر باشد. ضمن اینکه خبر دارید تولید کنندگان متعددی در داخل وجود دارند که سفارش به آنها داده نمی شود. یعنی از آنها خواسته نمی شود که تولید بکنند. طبیعی است که اگر چنین درخواستی وجود داشته باشد، این ها توان تامین را دارند در گذشته بارها، صدها دستگاه آمبولانس با آخرین تجهیزات روز دنیا، توسط برخی از تولید کنندگان داخل تامین شده و در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دیگران قرار گرفته است. این شرط پیشنهادی، شرط درستی است و منافاتی هم با محتوای بند (م) ندارد. چون بند (م) می گوید واردات خودروی آمبولانس توسط سازمان اورژانس ، هلال احمر، بنیاد شهید و امور ایثارگران و دانشگاه های علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی کشور، از پرداخت حقوق ورودی و عوارض گمرکی معاف است. در این پیشنهاد، شرط گذاشته اند که اگر در داخل قابل تامین نباشد وارد شود. اگر قابل تامین نباشد طبیعتاً این امر، امری درست و مجرا است و مشکلی هم به وجود نمی آورد. به نظر می رسد که منافاتی با متن گزارش کمسیون هم ندارد و اتفاقاً مکمل و در راستای سیاست هایی می باشد که از سوی مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) مرتب برآن تاکید می کنند. یعنی اینطور نباشد که ما در داخل توان داشته باشیم، این ها را رها بکنند بروند سراغ واردات، آن هم با این شرایط ارزی، مقادیر قابل توجهی ارز، بدون مبنا و دلیل از کشور خارج می شود. بناب این اگر کمسیون و دولت هم صلاح بدانند، این شرط در بند (م) بیاید و ذکر شود که اگر امکان تولید داخل وجود دارد، مبادرت به خرید از خارج از کشور نکنند. (این پیشنهاد با توجه به مخالفت کمیسیون و دولت رای نیاورد.)
چهارم: مخالفت با آوردن عبارت (تا) قبل از یک درصد
خیلی خلاصه و در حد دو ، سه جمله آقای دکتر مصری عرض بکنم. این تغییر درصد نیست. این یعنی صفر، معنای آوردن (تا) قبل از یک درصد، آن یعنی این که هیچ هزینه ای نشود. با آوردن (تا) قبل از یک درصد هیچکدام از دستگاهها کمکی نمی کنند. آن قبلی و آن متنی که در گزارش کمسیون است یک کف و سقف دارد. این می گوید تا یک درصد، یعنی صفر و معنی اش این است که هیچ کاری نشود. با این خطرات، تهدیدها و با این مسائلی که وجود دارد، صلاح نیست که پیشنهاد تصویب شود. (این پیشنهاد رای نیاورد.)