به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ائل پرس، ائل، محمد حسین فرهنگی با اشاره به شرایط منطقه و جنگ افروری های مستکبران، گفت: مستکبران به دنبال تجزیه کشورهای یمن، سوریه و عراق به چندین بخش هستند اما شرایط به نفع ملت های این کشورها رقم خورده و فشارهای خارجی تاثیری نداشته است.
وی با تاکید بر اینکه حضور نیروهای ایرانی در سوریه و عراق تنها جهت کمک مستشاری است؛ اذعان داشت: حضور فیزیکی نیروهای ایرانی در سوریه و عراق به اندازه حزب الله لبنان نیست و با توجه به عرب زبان بودن حزب الله لبنان شرایط آنها برای مساعد تر است.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران با کشورهای ۱+۵ گفت: حضور ایران در این مذاکرات به دلیل مسائل اقتصادی و بین المللی ضروری بود اما طرف های مقابل حسن نیت نشان ندادند.
وی با تاکید بر عدم حسن نیت طرف های مقابل از جمله آمریکا، بیان داشت: آمریکا علی رغم فتوای رهبر انقلاب مبنی بر حرام بودن ساخت سلاح اتمی ادعای ساخت تسلیحات اتمی توسط ایران را می کرد و بعدا موضوعاتی همچون بازرسی از مراکز نظامی و بازجویی از دانشمندان هسته ای را مطرح کرد و از طرفی نیز تحریم ها را لغو نکرد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس ضمن اشاره به نقاط ضعف و قوت متن جمع بندی مذاکرات هسته ای یا برجام، تصریح کرد: جمع بندی حاصل نه خوشحالی دارد و نه مصیبتی برای کشور است و نباید تلقی کرد که این قرارداد ننگینی است.
برجام دارای شفافیت لازم نیست
وی با بیان اینکه برجام هسته ای دارای شفافیت لازم نیست؛ گفت: در این مذاکرات ایران خواستار بیرون آمدن پرونده هسته ای از شورای امنیت سازمان ملل بود و به جای درج جمله ای شفاف در این رابطه، عبارات دوپهلو و قابل تفسیر متعددی در این متن وجود دارد.
فرهنگی ادامه داد: برجام سلسله ای از تصمیمات کلی و بعضا مبهم است چنانکه بر اساس برداشت های مسؤولان کشورمان بسیار خوب است اما برداشت طرف مقابل به گونه دیگر است و این حاکی از صریح نبودن متن برجام است.
این نماینده مجلس با اذعان به اینکه این توافق می تواند دستاوردهای موقتی هم داشته باشد؛ افزود: با توجه به معلق بودن بندهای مربوط به لغو تحریم، ریسک قراردادهای بین المللی اقتصادی ایران با سایر کشورها بالا می رود چون ممکن است طرف مقابل بعد از چندین سال تحریم ها را برگرداند.
وی با شاره به اهمیت نقش مجلس در بررسی متن برجام، گفت: مجلس می تواند جلوی سو استفاده های طرف مقابل از این توافق را بگیرد.
وی با اشاره به مصوبه مجلس مبنی بر طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته ای، گفت: این مصوبه به قدری شفاف شد که جایی برای این تلقی که مجلس مانعی برای دولت در مذاکرات هسته ای ایجاد می کند؛ وجود نداشت.
فرهنگی با گلایه از برخی مطبوعات محلی، تاکید کرد: هیچ گاه مخالف توافق هسته ای نبودم و در مجلس نیز با مخالفان این موضع بحث هایی داشتم.
مشکلات کشور از سومدیریت نشات می گیرد و در صورت عدم اصلاح روند موجب بی نتیجه شدن توافق هسته ای در حوزه اقتصادی خواهد شد
وی با بیان اینکه همه مشکلات اقتصادی کشور به تحریم ها مربوط نمی شود؛ گفت: سو مدیریت ها عامل عمده مشکلات کشور است که حتی می تواند آثار مثبت مذاکرات هسته ای را نیز از بین ببرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا دولت تمایلی برای دور زدن مجلس و بررس برجام در شورای عالی امنیت ملی دارد؛ بیان داشت: دولت نمی خواهد برجام در مجلس بررسی شود و می خواهد مستقیما تنها شورای عالی امنیت ملی ن را بررسی کند.
وی ادامه داد: اگر دولت لایحه ای در این خصوص به مجلس ندهد مجلس می تواند در قالب طرحی الزامات مدنظر را در توافق هسته ای تصویب کرده و دولت را موظف به اجرا آنها کند.
دکتر فرهنگی همچنین با اشاره به بررسی جمع بندی توافق در کنگره آمریکا، اظهار داشت: منتظریم تا موضع طرف مقابل را در این باره بدانیم و اعلام نظر مجلس شورای اسلامی قبل از دانستن موضع آمریکا درست به نظر نمی رسد.
وی همچنین با اشاره به سفر اخیر هیأت دولت به آذربایجان شرقی و مصوبات برای این استان، اعلام داشت: هنوز مصوبات سفر هیأت دولت به استان ابلاغ نشده است و امیدواریم با تامین اعتبارات لازم شاهد گشایشی در کارهای عمرانی آذربایجان شرقی باشیم.