محمد حسین فرهنگی با اشاره به اینکه دولت باید بودجه را بر اساس اقتصاد مقاومتی تنظیم کند، افزود: به نمایندگان و دولت می شود توصیه کرد که در همین راستا حرکت کنند نه خلاف جهت آن.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذر شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: فعلا شرایطی مشابه دوالی سه سال اخیر را شاهد خواهیم بود نه شرایط دیگری.
وی درباره تاثیر مذاکرات هسته ای بر اوضاع اقتصادی و شکاف تحریم ها، گفت: تحلیل حداکثری و حداقلی و یا افراط و تفریط در جمع بندی در این زمینه درست نیست.
فرهنگی افزود: مسلما کاهش تحریم ها در مسایل اقتصاد داخلی تاثیر داشته است اما اینکه دولت قبل و دولت فعلی به چه میزان موفق شده است این تهدیدات را به فرصت تبدیل کند یا اقتصاد مقاومتی را اجرا کند و یا درکاهش وابستگی بودجه عمومی به درآمدهای نفتی و حرکت به سمت خودکفایی و رسیدن به راهکارهای جانبی موثر تر از آنچه که در جریان دارد عمل کند قابل توجه و بحث است.
این عضو هیات رییسه مجلس با تاکید بر اینکه نمی شود منکر تاثیر مذاکرات بر کاهش تحریم ها شد، افزود: اگر دولت خود را تنها بر مذاکرات متمرکز کند در حوزه اقتصاد دستاوردهای وسیعی به دست نخواهد آورد از این رو درکنار پیشبرد این فرایند باید به مولفه های اقتصادی و برنامه ریزی های اقتصادی توجه بیشتری به عمل آورد.
خبرگزاری موج – عضو هیأت رئیسه ی مجلس شورای اسلامی، گفت: بودجه باید موضوعاتی نظیر اشتغال زایی، بهبود وضعیت هدفمندی یارانه و البته اتمام پروژه های نیمه تمام کشور را در خود پوشش داده باشد.
همچنین دکتر محمد حسین فرهنگی، نماینده ی مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در خانه ی ملت، با اشاره به بودجه ی سال آینده ی کشور به خبرنگار خبرگزاری موج اظهار داشت: یکی از ویژگی های مهمی که باید دولت درباره ی ارائه و تنظیم بودجه رعایت کند، ارتباط مستقیم بودجه با مردم است. دولت باید در تدوین بودجه، اولویت خود را بر تمرکز در حوزه های اقتصادی، رعایت تحقق سیاست های اصل44 و حرکت به سوی چشم انداز توسعه ی ملی قرار دهد.
وی ادامه داد: بودجه باید بر اساس نیازهای مردم کشور ترسیم شود؛ زیرا نیاز روز کشور اشتغالزایی، اجرای صحیح هدفمندی یارانه ها و البته اتمام پروژه های نیمه تمام زیرساختی است.
عضو هیأت رئیسه ی مجلس شورای اسلامی درباره ی زمان ارائه ی بودجه نیز گفت: ارائه ی بودجه در موعد قانونی حسن های زیادی به همراه دارد، اگر ارائه ی بودجه به مجلس سر موقع اتفاق بیفتد، از همین سو نمایندگان وقت کافی را برای بررسی، تحقیق و جمع بندی مناسب بودجه را دارند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به وظیفه ی نمابندگان مجلس شورای اسلامی، افزود: در همه ی زمینه ها باید نگاه ها تغییر کند، نباید به بودجه ی کشور نگاه سطحی داشته باشیم؛ زیرا بودجه ی اجرایی یک کشور در همین مجلس باید مصوب شود.
وی تأکید کرد: اگر بودجه بر اساس محدودیت ها و اولویت های روز کشور بررسی و کارشناسی شود، می توان به آینده ی اجرایی شدن آن بیشتر دل خوش کرد.
این نماینده ی مردم در خانه ی ملت همچنین درباره ی ارزیابی خود از طرح مسکن اجتماعی، گفت: در این طرح زمین مسکن از سوی دولت اعطا می شود، اما؛ مشارکت ساخت آن به بخش خصوصی واگذار شده است؛ البته موضوع دیگری که وزارت راه و شهرسازی مدعی شده، آن است که این طرح مسکن باعث افزایش تورم و نقدینگی در کشور نمی شود که این موضوع برای اعضای کمیسیون عمران مجلس تاکنون مشخص نشده است.